Ruim 20.000 horecaprofessionals bezoeken 12e editie Gastvrij Rotterdam


Gastvrij Rotterdam boekt sinds corona editie na editie records, deze editie was voor het eerst volledig uitverkocht

Vakbeurzen - De twaalfde editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 professionals uit de horeca- en foodservicebranche samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een breed programma van wedstrijden, proeverijen en themapaviljoens bevestigde de beurs opnieuw haar positie als toonaangevend platform voor innovatie, ontmoeting en inspiratie.

“De belangstelling groeit elk jaar, maar kwaliteit blijft voorop staan,” aldus Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam. “Zowel qua exposanten als bezoekers blijven we ons richten op het midden- en hoogsegment van de horeca. Dat de beurs al een maand vooraf volgeboekt was, toont de relevantie aan.”

Onder de hoogtepunten waren culinaire wedstrijden als de Young Chef Award, de HANOS Gouden Koksmuts en de Green Chef’s Hat. Duurzaamheid kreeg extra aandacht in paviljoens als Plant-Based en Dit Smaakt Naar Meer!. Het vernieuwde Start-Up Pavilion, georganiseerd met HOMiES, bood 32 jonge bedrijven een podium. De samenwerking wordt in 2026 voortgezet.

De volgende editie vindt plaats van 21 t/m 23 september 2026 in Rotterdam Ahoy.

Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HOMiES en Gastvrij Rotterdam verlengen samenwerking

Samenwerking - HOMiES, het platform voor foodservice-innovatie, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Na een succesvolle editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen, waar 32 jonge bedrijven zich presenteerden, is gezamenlijk besloten dat het initiatief ook in 2026 terugkeert.

Lees bericht



Eerste beursdag Gastvrij Rotterdam ziet er veelbelovend uit

Vakbeurzen - Een uitverkocht huis en volle gangpaden in AHOY. Zo startte en eindigde de eerste dag van de driedaagse horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Ondanks de uitdagingen voor de horecasector was de sfeer op de 12e editie goed. Smaakvolle initiatieven en producten bij Start-up Spots en het Plant-Based Pavilion, maar ook bij het duurzaamheidspaviljoen Dit Smaakt Naar Meer!

Lees bericht

Gastvrij Rotterdam blijft inzetten op kwaliteit bezoek

Vakbeurzen – Na de succesvolle editie van vorig jaar gaat Gastvrij Rotterdam deze editie opnieuw records breken. De beurs die van 22 tot en met 24 september wordt gehouden in Rotterdam Ahoy belooft groter en omvangrijker te worden dan ooit. Maar nog belangrijker dan groot, vindt beursdirecteur Robert Melaard de kwaliteit van het bezoek èn de exposanten. “Daar blijven we op inzetten. We...

Lees bericht


Oud Sligro-man Hemko van Wezel stapt in bij HOMiES

Partner – Voormalig Marketing Directeur bij Sligro Food Group, Hemko van Wezel, wordt partner bij HOMIES, het foodservice-initiatief van Mehmet Eser. Met zijn komst start ook een nieuwe fase van HOMIES, aldus de oprichter. “Wat begon als netwerkorganisatie groeit nu uit naar verbindende beweging van mensen in foodservice die elkaar versterken, inspireren en helpen”.

Lees bericht

SVH Meestertour 2025 geeft inkijkje bij de topgastronomie

Meestertour - Op maandag 15 september 2025 vindt de zesde editie van de SVH Meestertour plaats. Voorafgaand aan de Week van de Horeca krijgen horecaprofessionals en studenten een unieke kans om achter de schermen mee te kijken bij drie SVH Meesters, samen goed voor vijf Michelinsterren.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid