Ruim 20.000 horecaprofessionals bezoeken 12e editie Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - De twaalfde editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 professionals uit de horeca- en foodservicebranche samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een breed programma van wedstrijden, proeverijen en themapaviljoens bevestigde de beurs opnieuw haar positie als toonaangevend platform voor innovatie, ontmoeting en inspiratie.
“De belangstelling groeit elk jaar, maar kwaliteit blijft voorop staan,” aldus Robert Melaard, Managing Director van Gastvrij Rotterdam. “Zowel qua exposanten als bezoekers blijven we ons richten op het midden- en hoogsegment van de horeca. Dat de beurs al een maand vooraf volgeboekt was, toont de relevantie aan.”
Onder de hoogtepunten waren culinaire wedstrijden als de Young Chef Award, de HANOS Gouden Koksmuts en de Green Chef’s Hat. Duurzaamheid kreeg extra aandacht in paviljoens als Plant-Based en Dit Smaakt Naar Meer!. Het vernieuwde Start-Up Pavilion, georganiseerd met HOMiES, bood 32 jonge bedrijven een podium. De samenwerking wordt in 2026 voortgezet.
De volgende editie vindt plaats van 21 t/m 23 september 2026 in Rotterdam Ahoy.
Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bidfood blijft tot en met 2028 Founding Partner van Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - Horecagroothandel Bidfood blijft ook de komende drie jaar nauw verbonden aan Gastvrij Rotterdam. Het bedrijf heeft zijn partnership met de horecavakbeurs verlengd voor de edities tot en met 2028. Bidfood is al sinds de eerste editie in 2013 een vaste pijler onder het evenement.
Lees berichtHOMiES en Interim Food Professionals bundelen krachten
Samenwerking - HOMiES en Interim Food Professionals gaan per 1 januari 2026 een strategisch partnership aan. Samen willen de partijen bouwen aan een sterker netwerk van interim-specialisten in foodservice, gericht op organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke professionals met échte praktijkervaring.
Lees berichtHOMiES en The Category & Trade Company intensiveren samenwerking
Samenwerking - Foodserviceplatform HOMiES en adviesbureau The Category & Trade Company (CTC) breiden hun samenwerking uit. De twee partijen, sinds eind 2024 strategische partners, gaan vanaf 2026 gezamenlijk trainingen en ontwikkeltrajecten aanbieden voor commerciële teams binnen de foodservicebranche.
Lees berichtBBB Maastricht viert 70 jaar met wereldrecord vlaai
Vakbeurzen - De 70e editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok van 6 tot en met 8 oktober duizenden bezoekers naar het MECC Maastricht. De jubileumeditie bracht traditie en innovatie samen in een recordeditie, aldus de organisatie.
Lees berichtHOMiES en Gastvrij Rotterdam verlengen samenwerking
Samenwerking - HOMiES, het platform voor foodservice-innovatie, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Na een succesvolle editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen, waar 32 jonge bedrijven zich presenteerden, is gezamenlijk besloten dat het initiatief ook in 2026 terugkeert.
Lees berichtDe Bungelaer wint Pastridor Sandwich Showdown op Gastvrij Rotterdam
Wedstrijd - Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Hotel-Restaurant De Bungelaer uit Beers uitgeroepen tot winnaar van de Pastridor Sandwich Showdown 2025. Chef-kok Frank Willems en zijn 17-jarige stagiaire Maud van der Velden overtuigden de jury met hun creatie: het broodje Ssamyang chicken.
Lees bericht