Samenwerking Ben&Jerry's en Tony's Chocolonely krijgt lovesongs


Samenwerking Ben & Jerry's en Tony's leidt tot vier nieuwe producten

Samenwerking - Om de Love A-Fair compleet te maken tussen Tony’s Chocolonely en ijsmerk Ben & Jerry’s zijn er nu drie love songs, samen met rapper/zanger Faberyayo (Pepijn Lanen).  In de liedjes maken ze hun liefde 100% openbaar, en roepen ze iedereen op om mee te doen aan de Chocolate Love A-Fair.

Vorige week maakte Ben & Jerry’s bekend zich aan te sluiten bij Tony’s Chocolonely’s missie om samen alle chocolade 100% slaafvrij te maken. Om dat te vieren werden twee chocoladerepen uitgebracht en twee ijspints.

Doordat Ben & Jerry’s zich aansluit  bij Tony’s Open Chain werken beide bedrijven samen aan Tony’s Chocolonely’s missie om een einde te maken aan moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de cacao-industrie in Ghana en Côte d’Ivoire. Het betekent dat Ben & Jerry’s nog dit jaar zal starten met het inkopen van zijn cacao via Tony’s Open Chain. De relatie werd door de merken omschreven als een ‘Chocolate Love A-Fair’, die nu verder wordt vormgegeven door de drie love songs.

Versterken

Cheryl Pinto, Ben & Jerry's Global Head of Values-led Sourcing over de samenwerking tussen beide bedrijven: “Via Tony’s Open Chain kunnen we traceerbaarheid combineren met andere samenwerkingsprincipes die aansluiten bij Ben & Jerry’s missie. Daarbij ondersteunen we cacaoboeren om te voldoen aan hogere sociale- en milieustandaarden, en versterken we tegelijkertijd hun coöperaties.”

Internatuionaal

En ook Joke Aerts, Tony's Open Chain Lead, van Tony’s Chocolonely ziet het belang van een merk als Ben & Jerry’s: “De samenwerking zorgt niet alleen voor extra cacaovolumes die op een eerlijke manier worden ingekocht via Tony’s Open Chain. Doordat we nu samenwerken met één van ’s werelds meest geliefde social impactmerken wordt ons initiatief internationaal op de kaart gezet, wat laat zien dat onze manier van werken werkt voor alle bedrijven in de chocolade-industrie. Ik ben ervan overtuigd dat we samen grote stappen kunnen zetten in het bestrijden van moderne slavernij, illegale kinderarbeid en ontbossing, en we de levens van vele West-Afrikaanse cacaoboeren kunnen verbeteren.”

Ben & Jerry’s Chocolatey Love A-Fair ijs is vanaf 5 september te bestellen bij New York Pizza, vanaf half september bij Getir en vanaf begin oktober bij alle supermarkten. Tony's Chocolate Love A-Fair repen liggen vanaf begin 2023 in de winkel.

Bron: Tony Chocolonely/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Overname - Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min B.V. over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal.

Lees bericht

Pauwels Engineering nieuwe eigenaar Lovechock

Overname - Om de toekomstvisie van het bedrijf te versterken heeft Lovechock BV de krachten gebundeld met het Belgische familiebedrijf Pauwels Engineering NV. Door de fusie kan Lovechock, dat op een duurzame wijze chocolade maakt, sneller groeien.

Lees bericht


Milka gaat samenwerking aan met Patissier Hidde de Brabander

Samenwerking – Milka spreekt van de grootste verandering in het merk sinds 25 jaar. Met een nieuwe merkcampagne en een aangepaste receptuur introduceert het chocolademerk de meest tedere chocolade ooit. Ter ere van deze vernieuwde formule ontwikkelt Milka samen met Meester Patissier Hidde de Brabander een recept voor de ‘Ultieme Milka Chocoladefondue’.

Lees bericht

Chocoladehuis Guylian verduurzaamt duty free assortiment

Chocolade - Het Belgische chocolademerk Guylian, bekend van het klassieke zeebanket, lanceert een vernieuwd duty free assortiment. Ook de Master’s Selection is in een geheel nieuw, duurzaam jasje gestoken. De vernieuwde collecties zullen vanaf half oktober verkrijgbaar zijn binnen de travel retail kanalen en duty free shops.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid