Schouten Europe introduceert nieuwe vleesvervangers


Plantaardig - Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. in Giessen introduceert deze maand plantaardige kip- en rundstukjes, die moeten dragen aan de overgang naar een voedselsysteem dat sterker op planten steunt dan op dieren.

Het terugdringen van de consumptie van vlees wordt wereldwijd gezien als één van de belangrijkste pijlers om de klimaatverandering tegen te gaan, aldus Schouten. Met name de productie van rundvlees heeft een negatieve impact op het milieu. De CO2-voedselafdruk van runvlees is enorm, volgens het bedrijf uit Giessen.

Met de plantaardige kip- en rundstukjes voegt Schouten twee belangrijke producten toe aan het assortiment. R&D directeur Niek-Jan Schouten: “Er waren al diverse kip- en rundstukjes op de markt maar wij vonden dat het beter kon. Zeker met dit soort producten is het belangrijk dat de consument geen concessies hoeft te doen op smaak en textuur. Wij hebben gewerkt aan producten waarvan wij verwachten dat ze zelfs beter gewaardeerd worden dan echte kip en rund’’.

Eiwitrijk

De plantaardige kip- en rundstukjes van Schouten bevatten respectievelijk 18,3 en 22,7 gram eiwit per 100 gram en zijn gemaakt van plantaardige eiwitten uit soja, tarwe en erwten. De kipstukjes bevatten geen soja. De producten bevatten weinig verzadigd vet en zout en zijn te verwerken in gerechten. Schouten stelt de producten de komende maanden wereldwijd voor aan geïnteresseerde partijen binnen de retail, het out-of-home kanaal en de voedselverwerkende industrie.

Grote productgroepen

Volgens onderzoeksbureau Markets and Markets vormen de productsegmenten kipvervangers en rundvervangers wereldwijd veruit de grootste productgroepen binnen de markt voor vleesvervangers. Het marktonderzoeksbureau verwacht dat het vervangen van kip in 2025 een omzet van ruim 13 miljard USD vertegenwoordigt en het vervangen van rund ruim 6 miljard USD.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNieuwe Europese productiehub Meatless Farm in Almere

Plantaardig - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere. De hub zorgt er voor dat de productiecapaciteit met 25 procent kan worden verhoogd en laat de Europese ambities zien van het bedrijf. Het bedrijf heeft voor de productieunit een strategisch partnerschap met de Van Loon Group gesloten.

Lees bericht

Schouten Europe introduceert plantaardige vissticks

Plantaardig – Na de introductie van de plantaardige tonijn introduceert Schouten Europe nog deze maand volledig plantaardige vissticks. En het familiebedrijf  Schouten laat het daarbij niet zitten en kondigt aan de komende maanden nog met meer visvervangers op de markt te komen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid