Schouten introduceert plantaardige tonijn ‘TuNo’


Broodje Vegan Green Tuna / Foto bij: Schouten

Introductie - Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. introduceert een volledig plantaardige tonijn, onder de naam ‘TuNo’. Plantaardige tonijn kan een belangrijke rol spelen in het beschermen van bedreigde tonijnsoorten.

Schouten stapt met haar eerste visvervanger in een nieuw segment en verwacht het komende jaar haar aanbod visvervangers verder uit te breiden. Ook de vraag naar visvervangers is de laatste jaren sterk toegenomen. Consumenten denken niet alleen na over het vervangen van vlees, maar ook over het vervangen van vis. Product Manager Annemiek Vervoort: “Alle tonijnsoorten worden zwaar overbevist en een heel aantal soorten wordt met uitsterven bedreigd.” Dat is ook de reden geweest voor Schouten om te starten met tonijn.

De plantaardige tonijn heeft dezelfde bite en smaak als echte tonijn. Voordeel is dat het product ook koud gegeten kan worden en daardoor direct klaar voor gebruik is. Het product kan in smeersalades, maaltijdsalades, wraps en kant- en klaar maaltijden worden gebruikt, maar tevens dienen als pizza topping.

Schouten startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten en heeft inmiddels één van de meest uitgebreide en gevarieerde assortimenten ter wereld. De producten worden voornamelijk onder huismerk verkocht in supermarkten in binnen- en buitenland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht


Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht

Duurzame inkoop realiseer je stap voor stap

Bijeenkomst - Hoe kom je tot een meer duurzame inkoop en hoe overtuig je de eigen organisatie van het belang van een inkoop met minder milieu-impact. Die vragen stonden centraal bij een bijeenkomst maandag van Greendish en BrightGreen in het Beatrixgebouw in Utrecht. Als een ding duidelijk werd tijdens de bijeenkomt, was het wel dat grote stappen niet per definitie...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid