Schrijver Leon de Winter en zijn neef ontwikkelen eigen friet


Patat - Schrijver Leon de Winter en hartchirurg Leon Eijsman hebben gezamenlijk een nieuwe friet ontwikkeld die koolhydraatarm is. De Leon&León friet, die 30% minder koolhydraten en calorieën bevat dan normale patat is afkomstig van Nederlandse bodem. De friet is ontwikkeld voor de thuismarkt en moet bereid worden in de airfryer. Hierdoor is gebruik van frituurvet overbodig, waardoor die ook lager zit in het vetpercentage. De friet is verkrijgbaar bij Albert Heijn is vandaag geïntroduceerd. Leon&León is naast lowcarb en ook glutenvrij en vegan friendly. Leon&León Schrijver Leon de Winter kreeg in 2012 te horen dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen. Dat betkende afscheid nemen van zijn favoriete gerecht: friet. Reden om samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman te zoeken naar lowcarb frietjes. Een basis hiervoor werd gevonden in de teelt naar koolhydraatarme aardappelen. De koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ bleken geschikt, mits de frieten ervan waren omhuld met een natuurlijke coating. Na een ontwikkelingsproces van zeven jaar is dat uiteindelijk gelukt. De twee initiatiefnemers hebben in die ontdekkingstocht samengewerkt met HZPC Holland, De Korrel Beheer, en The Rocket Science Kitchen. Bron: @FoodClicks Patat - Schrijver Leon de Winter en hartchirurg Leon Eijsman hebben gezamenlijk een nieuwe friet ontwikkeld die koolhydraatarm is. De Leon&León friet, die 30% minder koolhydraten en calorieën bevat dan normale patat is afkomstig van Nederlandse bodem. De friet is ontwikkeld voor de thuismarkt en moet bereid worden in de airfryer. Hierdoor is gebruik van frituurvet overbodig, waardoor die ook lager zit in het vetpercentage. De friet is verkrijgbaar bij Albert Heijn is vandaag geïntroduceerd. Leon&León is naast lowcarb en ook glutenvrij en vegan friendly. Leon&León Schrijver Leon de Winter kreeg in 2012 te horen dat hij een lowcarb dieet moest gaan volgen. Dat betkende afscheid nemen van zijn favoriete gerecht: friet. Reden om samen met zijn neef en hartchirurg León Eijsman te zoeken naar lowcarb frietjes. Een basis hiervoor werd gevonden in de teelt naar koolhydraatarme aardappelen. De koolhydraatarme aardappelen van het ras ‘Colomba’ bleken geschikt, mits de frieten ervan waren omhuld met een natuurlijke coating. Na een ontwikkelingsproces van zeven jaar is dat uiteindelijk gelukt. De twee initiatiefnemers hebben in die ontdekkingstocht samengewerkt met HZPC Holland, De Korrel Beheer, en The Rocket Science Kitchen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht

AH start met Overblijvers tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Vanaf vandaag kunnen klanten via de AH app in alle Nederlandse Albert Heijn-winkels AH Overblijvers-pakketten reserveren en kopen. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan.

Lees bericht

Albert Heijn start samen met Voedselbank ontbijtactie

Actie – Omdat geen enkel kind zonder ontbijt naar school moet start Albert Heijn samen met de voedselbanken de landelijke actie “Op een lege maag kun je niet leren”. Klanten kunnen in de 550 winkels van AH ontbijtproducten kopen en deze doneren aan de Voedselbank. De actie loopt vanaf 29 augustus t/m 4 september.

Lees bericht


Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht

AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid