Sligro plust 8,3% in derde kwartaal maar ziet volumes dalen


De groothandel uit Veghel merkt wel dat het sentiment in Nederland en België aan het veranderen is en de bestedingen afnemen als gevolg van het economische klimaat

Groothandel – Sligro heeft in het derde kwartaal, met een groei van 8,3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, een goed resultaat neergezet. Cumulatief nam de omzet over de eerste drie kwartalen van 2023 toe met 18,4%, waarvan 11,9% autonoom. De groothandel uit Veghel merkt wel dat het sentiment in Nederland en België aan het veranderen is en de bestedingen afnemen als gevolg van het economische klimaat en de onzekerheid over de eigen financiële positie van consumenten.

Die onzekerheid uit zich ook in de bestedingen in restaurants en uitgaansgelegenheden. Als gevolg hiervan constateerde Sligro ook een toenemend aantal faillissementen en bedrijfsstakingen. Hierdoor nemen de volumes in de markt af. De hoge inflatie zorgt er voor dat de omzetontwikkeling nog steeds positief is.

Ondanks de positieve groei in het derde kwartaal ziet Sligro de groei wel minder hard gaan. De impact van inflatie op de omzet is circa 8% in combinatie met een bescheiden volumegroei. Sligro laat weten dat het bedrijf met ingang van het derde kwartaal de samenwerking met een enkele klant in Nederland heeft beëindigd, omdat deze niet langer paste in het gewenste commerciële en operationele beleid.

België

In België doen de Sligro-M (Metro)locaties het goed. Ook de omzetten ontwikkelen zich volgens planning. De Sligro-M locaties voegden in het derde kwartaal, wat voor Sligro-M traditioneel een rustiger kwartaal is, €41 miljoen omzet toe, aldus Sligro in het kwartaalbericht. Momenteel wordt er wel in de Sligro-ISPC vestiging in Luik als gevolg van een verbouwing een iets lagere omzet gedraaid. Ook zet Sligro momenteel statten in België met bezorging. Zo wordt in Evergem momenteel een nieuwe bezorglocatie opgestart. In het eerste kwartaal 2024 volgt ook nog een bezorgservicelocatie in Rotselaar.

Organisatiestructuur

Sligro heeft met ingang van het vierde kwartaal verder de aansturing van de organisatie aangepast naar een BeNe-structuur. Daarbij worden alle activiteiten van de Groep onder directe aansturing van de International Board gebracht. ‘Deze aansturing is, in deze fase en bij de huidige omvang van onze activiteiten, meer passend en zorgt voor een heldere, efficiënte en eenduidige communicatie en sturing’, aldus Sligro in een toelichting. De commerciële aansturing van de activiteiten in Nederland en België vallen vanaf dit moment onder de leiding van Dries Bögels. De Raad van Commissarissen is daarom voornemens Bögels te benoemen tot lid van de Executive Board en statutair bestuurder van Sligro Food Group N.V.

Vooruitzicht

Voor het vierde kwartaal blijft Sligro voorzichtig omdat het bedrijf een aanhoudende druk op de volumes in de afzetmarkten voorziet, gecombineerd met een stevige inflatie en een aanhoudend hoge rente. Ook al worden de afnemende volumes gecompenseerd door de inflatie, zal het toch leiden tot druk op het resultaat.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht




Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid