Sligro terug op omzetniveau van voor corona


Sligro terug op omzet van voor coronamaatregelen

Groothandel – Sligro wist in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet naar een niveau te brengen van voor de coronamaatregelen. Weliswaar viel de omzet in catering nog wat tegen, maar daar tegenover stond een verdere groei in bezorging aan bedrijven.

De groothandel uit Veghel zag week na week herstel. Dat herstel was met name te zien in de bezorging aan bedrijven en instellingen, maar ook in de horeca, die als gevolg van het wegvallen van de coronamaatregelen de deuren vanaf half februari weer mochten openen. Alleen in het begin van het jaar waren er in België en Nederland nog beperkende regels. Als gevolg van de oproep van het kabinet om toch vooral thuis te werken als dat mogelijk was, viel catering qua omzet uit de toon.

Omzet trekt verder aan

Sligro boekte over de eerste drie maanden een omzet van 468 miljoen euro, een toename van bijna 43 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In die periode vorig jaar lag de omzet toen op 328 miljoen euro. Zodra het herstel in de zorg en catering verder aantrekt, trekt ook de totaal omzet van Sligro verder aan. Dat zal nog enkele maanden op zich laten wachten, zo verwacht de groothandel.

Zorg om de ontwikkelingen in Oekraïne is er wel bij ligro. Net als over de stijging van de grondstoffen. De groothandel moet die kostn voor een deel door te berekenen, net als de stijging in brandstofkosten.

Smeding

Dan was er nog een punt van vorig jaar met verspartner Smeding. Nadat Sligro in 2021 de samenwerkingsvorm met Smeding wilde wijzigen, heeft de familie Smeding aangegeven het minderheidsbelang van Sligro te willen overnemen. Sligro zegt daarover in een toelichting: “Wij hebben daarover met hen overeenstemming bereikt en de transactie is in het eerste kwartaal van 2022 afgerond. Dat leidde bij Sligro Food Group tot een eenmalige boekwinst van €16 miljoen. De samenwerking tussen onze beide bedrijven zal door deze transactie niet veranderen”.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid