Smokey Goodness van Jord Althuizen kookboek van het Jaar


Verkiezing – Het BBQ-boek Smokey Goodness van Jord Althuizen is verkozen tot Kookboek van het Jaar.  Volgens de jury is het ‘een lekker vet boek met ruige recepten en een persoonlijk verhaal en is het BBQ-thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd.’ De verkiezing van het Kookboek van het Jaar maakt onderdeel uit van Kookboeken7daagse, die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden. De Stichting CPNB organiseert de Kookboeken7daagse voor alle boekhandels en bibliotheken. De week wordt altijd georganiseerd vlak voor de cadeau-periode. Volgens de jury heeft Althuizen zich echt verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht hij die in het boek  van alle kanten. De auteur toont vak- en warenkennis. ‘Het boek staat als een huis en de passie spat er vanaf. Het is een krachtig, stoer boek, helemaal van deze tijd. Een tijd waarin we meer willen dan diepvriessaté en -hamburgers van de BBQ.’ Bron: @FoodClicks Verkiezing – Het BBQ-boek Smokey Goodness van Jord Althuizen is verkozen tot Kookboek van het Jaar.  Volgens de jury is het ‘een lekker vet boek met ruige recepten en een persoonlijk verhaal en is het BBQ-thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd.’ De verkiezing van het Kookboek van het Jaar maakt onderdeel uit van Kookboeken7daagse, die dit jaar voor de zesde keer wordt gehouden. De Stichting CPNB organiseert de Kookboeken7daagse voor alle boekhandels en bibliotheken. De week wordt altijd georganiseerd vlak voor de cadeau-periode. Volgens de jury heeft Althuizen zich echt verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht hij die in het boek  van alle kanten. De auteur toont vak- en warenkennis. ‘Het boek staat als een huis en de passie spat er vanaf. Het is een krachtig, stoer boek, helemaal van deze tijd. Een tijd waarin we meer willen dan diepvriessaté en -hamburgers van de BBQ.’ Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Nederlanders gek op saus en we variëren ook veel’

Achtergrond – Sauzen zijn populair bij Nederlanders. En hoewel de mayonaise en ketchup verreweg het meest worden gebruikt, kiest de Nederlander toch steeds vaker voor een specifieke saus bij een gerecht. En dat specifieke gebruik geldt niet alleen voor een product of gerecht, maar ook voor het soort maaltijd.

Lees bericht


Nederlander legt steeds vaker groente op de barbecue

Onderzoek - Meer dan één derde (39%) van de Nederlanders geeft aan meer te barbecueën in vergelijking met voorgaande jaren. Maar in tegenstelling tot voorgaande jaren ligt er nu steeds vaker groente op de bbq. Bijna een kwart (24%) van de Nederlanders is met minder vlees gaan barbecueën, zo blijkt uit recent onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh.

Lees bericht


Horecaondernemers in geweer tegen coronabeleid kabinet

Actie – Horecaondernemers Jord Althuizen van Smokey Goodness en The Rough Kitchen & Crave Concepts en Mark Haagen van evenementenlocatie Kameryck in het Groene Hart hebben als ludieke actie een persconferentie geënsceneerd, waarin het kabinet wordt opgeroepen te stoppen met het demoniseren van de horeca. Zij vinden de genomen maatregelen disproportioneel.

Lees bericht


Nederlander gaat bewuster om met BBQ

Onderzoek - BBQ’en blijft in Nederland populair. Net als in voorgaande jaren maken negen op de tien Nederlanders jaarlijks minimaal één BBQ mee. En de meesten van hen doen dat  nog veel vaker. Bewuster BBQ’en is de trend, ook met minder verschillende dranken erbij. Kwaliteit haalt kwantiteit in. Dat schrijft Trendbox naar aanleiding van het derde Nationale BBQ...

Lees bericht

‘Bubbeltjeswater uit de thuiskraan en gin tonic als snack’

Event – Een thuiskraan van het merk Grohe die licht en wat zwaarder bruisend water geeft, een frozen gin tonic-bolletje dat gegeten kan worden als koude snack en een gin-water die je als verkoelende verstuiver kunt gebruiken van Hermit. Verder aanbieders gespecialiseerd in ambachtelijk bereide vleesjus, azijn, hagelspasta en pindakaas. De Culiperslunch in de Kookfabriek in Amsterdam bood vandaag weer veel...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid