Sodexo start selfservice concept Modern Market


Modern Market wordt aangeboden in vier modules

Bedrijfscatering – Modern Market heet het 24/7-concept van Sodexo. Het bedrijf speelt met het modulaire selfservice-concept in op de veranderende wijze van werken binnen bedrijven en de rol van eten en drinken daarbinnen.

De eerste gebruiker van Modern Market is Welzorg, onderdeel van Louwman Group. Voor het pand in Raamsdonksveer zag het bedrijf meerwaarde in het aanbod van een modulair selfservice concept voor zijn medewerkers.

Bij Modern Market draait alles om flexibiliteit - zowel in het assortiment aan eten en drinken, maar ook in de manier waarop dit wordt aangeboden, aldus Sodexo. Het concept wordt aangeboden in vier modules van klein naar groot. De kleinste module biedt gekoeld eten en drinken, de uitgebreidste module is een hybride markt met een selfservice gedeelte en een (op bepaalde tijden) bemande counter. Hier kunnen gasten vers bereide producten krijgen, zoals maaltijdsalades of een warm gerecht. Mattijs Stut, Senior IFM Developer bij Sodexo: “Modern Market past bij elke organisatie die flexibel wil blijven. Met Modern Market is het mogelijk om het aanbod aan eten en drinken eenvoudig af te stemmen op het aantal mensen dat op een bepaald moment in het gebouw aanwezig is. Modern Market is een (grotendeels) onbemande selfservice dienst. Dit geeft gasten de mogelijkheid om te eten en drinken wanneer zij daar behoefte aan hebben.”

Onbemand

Het thuiswerken en op wisselende momenten aanwezig zijn op het bedrijf van medewerkers, heeft grote consequenties op het aanbieden van eten en drinken. Toch worden onbemande concepten de laatste maanden vaker ingezet. Zo realiseerde het onbemande cateringconcept Pura Go van AdcGroep in korte tijd meer dan 50 locaties binnen bedrijven en instellingen. Die groei laat zien hoe groot de behoefte is binnen de bedrijven aan dergelijke cateringconcepten. Aanvankelijk waren grotere cateraars terughoudend om stappen te zetten in onbemande catering. Sodexo zet nu als een van de eerste grotere cateraars de stap naar onbemand

Bron: @FoodClicks

(Bericht is aangevuld om 12:30 uur)

Aanbod is 24/7 beschikbaar voor medewerkers

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid