SPAR university’s openen 16 augustus weer de deuren


Ondernemersduo Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje van SPAR University

Formulenieuws – Met het opstarten van de universiteiten en hogescholen met fysieke onderwijs, na de zomer, gaan ook de Spar university’s weer open. Vanaf maandag 16 augustus zijn alle gemakswinkels op de campus-terreinen weer geopend voor de studenten en medewerkers.

Medio december sloten de eigenaren Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje met pijn in hun hart de negen SPAR university-winkels. Door de tweede lockdown waren de campussen voor lange tijd uitgestorven en fysiek onderwijs werd er vrijwel niet meer gegeven. Als enige bleef de winkel op Utrecht Science Park open als voorziening voor bewoners van Utrecht Science Park en voor studenten die in de bibliotheek of omliggende gebouwen konden studeren.

Steun

Zowel in de eerste lockdown als in de tweede lockdown zijn de winkels van het ondernemersduo langdurig dicht gebleven. Mede dankzij de overheidssteun en steun van  partners als Connexie (professioneel werkgeven), SPAR Nederland en SPAR detaillistenvereniging hebben de locaties het hoofd financieel boven water gehouden.

Ontmoeten

Wat door de lockdowns duidelijk is geworden is het belang van de campus als ‘sociale ontmoetingsplek’ voor studenten, docenten en medewerkers, aldus Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje. Uit een eigen enquête, afgenomen onder studenten, werd het belang van fysiek onderwijs nog een keer onderstreept. Mensen willen elkaar fysiek blijven ontmoeten, door corona is deze behoefte nog groter geworden. Een mooie kans voor universiteiten en hogescholen om nog meer te focussen op ‘het ontmoeten’ en dit te faciliteren.

Bron: Spar University/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

REWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees bericht


Deliveroo en SPAR breiden samenwerking verder uit

Formulenieuws – Na een succesvolle pilot in Amsterdam breiden Deliveroo en Spar hun samenwerking uit naar 7 andere Nederlandse steden. Bij 13 aangesloten Spar-winkels kunnen klanten voortaan hun boodschappen bestellen en direct thuis laten bezorgen door de bezorgdienst.

Lees bericht

INTERNORGA 2022 wordt opnieuw uitgesteld

Vakbeurzen - Dit jaar vindt INTERNORGA in Hamburg plaats van 30 april tot en met 4 mei 2022. De snelle verspreiding van de vierde coronavirusgolf in Duitsland, geeft de organisatie geen andere keuze dan de beurs opnieuw uit te stellen. Ook vorig jaar moest de beurs worden verschoven.

Lees berichtSPAR opent tijdelijke winkel in Beekse Bergen

Leisure  – SPAR opent op Beekse Bergen een tijdelijke winkel. De tijdelijke locatie is noodzakelijk nadat een brand in het hoofdgebouw van het vakantiepark in Hilvarenbeek in juni ook de SPAR enjoy winkel van Peter en Leny den Haag in de as legde.

Lees bericht

De Haan is begonnen met uitrol van Tony’s Tower

Petrol – Tankstationbedrijf De Haan Minerale Oliën is gestart met de uitrol van Tony’s Tower, een van afstand herkenbare promotietoren met vending. Onlangs werden twee nieuwe torens geplaatst in Roelofarendsveen en in Ouderkerk aan de Amstel. Deze week volgden er opnieuw twee, in Hank en Velserbroek.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid