The Tosti Club opent eerste virtuele restaurant in Lelystad


Formulenieuws – Lelystad beleeft de primeur met de eerste virtuele locatie van The Tosti Club. Ondernemer en restauranteigenaar Clint Brown opende afgelopen week de eerste zogenaamde ‘dark kitchen’ als The Tosti Club To Go.

The Tosti Club had in eerste instantie een fysieke winkel in Lelystad, maar heeft deze per 1 oktober  gesloten. Omdat bezorgen overal in het land een hoge vlucht neemt, zag Brown, die een regelmatige bezoeker was van de lunchlocatie, wel iets in het idee om vanuit een locatie uitsluitend te gaan bezorgen. Wat volgde was een snelle beslissing en omschakeling van het concept van fysieke winkel naar de eerste dark kitchen van de formule The Tosti Club.

Van Tosti naar To Go

“Zo donker is het hier eigenlijk niet hoor”, grapt Bart van Ham, mede-eigenaar van The Tosti Club. In 2015 opende de eerste The Tosti Club in Breda. De tosti's worden volgens eigen recept bereid van eigen brood. De twee sneetjes brood zijn elk  precies 18 mm dik en belegd met verse ingrediënten. De start van de formule was voortvarend, opening van diverse locaties volgden, waaronder in Lelystad. Later bleek - door de leegstand in het centrum van de stad - dat deze locatie haar deuren moest sluiten. Op dat moment kwam Clint Brown - eigenaar van het restaurant Thais Eten - met de oplossing. “In slechts één maand tijd hebben we The Tosti Club To Go op de 1e verdieping boven ons bestaande restaurant toegevoegd”, aldus Brown.

Dark kitchens groeien

Mede door de coronacrisis schieten de zogenaamde “dark kitchens” als paddenstoelen uit de grond. Sinds de opkomst van online bestelplatformen, de groei in bestellen, en apps winnen virtuele restaurants, ook wel dark kitchens of virtual kitchens genoemd, aan populariteit. Het concept is simpel: keukens waarin enkel maaltijden worden bereid voor bezorging. “Sommige van deze virtuele restaurants zijn gewoon bij mensen thuis, in een mini-keukentje,” legt Brown uit. Het afgelopen kwartaal steeg het aantal bestellingen bij Thuisbezorgd met 32% ten opzichte van vorig jaar. Voor Brown én Heijkoop een uitgelezen kans om zich ook eens aan dit concept te wagen. Zodat de inwoners van Lelystad kunnen blijven genieten van een verse tosti.

Gemaksketen SPAR met meerderheidsbelang in The Tosti Club

Met 10 vestigingen, waarvan dit nieuwste To Go concept de meest recente is, is The Tosti Club een succesvolle formule. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Sinds 29 oktober heeft gemaksketen SPAR een meerderheidsbelang in het bedrijf. Ook het To-Go concept van The Tosti Club blijkt een schot in de roos te zijn. The Tosti Club is inmiddels in gesprek om het bezorgconcept ook uit te rollen in meerdere steden. Daarnaast is The Tosti Club samen met SPAR aan het onderzoeken of deze vorm van bezorgservice ook uitgerold kan worden binnen de SPAR-winkels.

The Tosti Club heeft inmiddels restaurant-locaties in Arnhem, Breda, Den Bosch, Leeuwarden, Middelburg, Nijmegen, Nuland, Rotterdam en Zwolle.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Chantal de Rijk nieuwe Commercieel Directeur SPAR

Benoeming - SPAR kondigt de komst van Chantal de Rijk aan als de nieuwe Commercieel Directeur van het bedrijf. De Rijk heeft ruime ervaring in zowel de retail als in foodservice. Zij komt per 1 juli en zal Geeske Burema opvolgen, die deze rol de afgelopen vier jaar heeft vervuld.

Lees bericht

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht

Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid