TheFork signaleert positieve trend in het aantal reserveringen


Aantal horeca zaken blijft fors doorgroeien

Analyse – Reserveringssite TheFork signaleert een positieve trend in het aantal reserveringen de eerste weken na heropening van de terrassen. Vanaf vandaag mogen de terrassen langer open blijven, namelijk van zes uur ‘s  ochtends tot acht uur in de avond.

Volgens een analyse van TheFork blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse restaurants inmiddels hun deuren heeft geopend voor publiek. Dat Nederlanders weer zin hebben in een bezoekje aan het terras was al duidelijk, maar nu blijkt dat er ook nog eens goed van tevoren wordt nagedacht waar dat bezoek dan wordt gebracht. 57% reserveert volgen TheFork namelijk minstens 24 uur vooraf. Uit de reserveringen blijkt ook dat de lunches door het vroege sluiten van de restaurants enorm is toegenomen. 80% reserveert sinds de heropening voor de lunch. Voordat de corona crisis toesloeg was dat 7%.

Met twee uit eten

Het weekend is het populairst als het gaat om reserveringen. Op zaterdag en zondag reserveert 24 procent, terwijl dat op vrijdag 16% is. Daarnaast gaan de meesten met z’n tweeën uit eten, 69% van de boekingen is namelijk voor twee personen, aldus TheFork.

No-show rate hoger

Meer dan de helft van het totaal aantal boekingen (51%) wordt gedaan in restaurants waar de gemiddelde prijs van het menu tussen 30 en 40 euro ligt. Dit verschilt niet met de periode voor Covid. De no-show rate sinds de heropening is 2%, dit is 0.8% hoger dan pre corona (april-mei 2019).

Bron: TheFork/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFoodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht

Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees berichtKHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht

Sligro ziet omzet en resultaat verder herstellen

Groothandel - De omzet van de Sligro Food Groep over het eerste halfjaar 2022 bedroeg €1.129 miljoen, een toename van 43,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. In Q2 wist de groep een groei te realiseren van 43,7%. De nettowinst over het eerste halfjaar kwam uit op €23 miljoen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid