TheFork signaleert positieve trend in het aantal reserveringen
Analyse – Reserveringssite TheFork signaleert een positieve trend in het aantal reserveringen de eerste weken na heropening van de terrassen. Vanaf vandaag mogen de terrassen langer open blijven, namelijk van zes uur ‘s ochtends tot acht uur in de avond.
Volgens een analyse van TheFork blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse restaurants inmiddels hun deuren heeft geopend voor publiek. Dat Nederlanders weer zin hebben in een bezoekje aan het terras was al duidelijk, maar nu blijkt dat er ook nog eens goed van tevoren wordt nagedacht waar dat bezoek dan wordt gebracht. 57% reserveert volgen TheFork namelijk minstens 24 uur vooraf. Uit de reserveringen blijkt ook dat de lunches door het vroege sluiten van de restaurants enorm is toegenomen. 80% reserveert sinds de heropening voor de lunch. Voordat de corona crisis toesloeg was dat 7%.
Met twee uit eten
Het weekend is het populairst als het gaat om reserveringen. Op zaterdag en zondag reserveert 24 procent, terwijl dat op vrijdag 16% is. Daarnaast gaan de meesten met z’n tweeën uit eten, 69% van de boekingen is namelijk voor twee personen, aldus TheFork.
No-show rate hoger
Meer dan de helft van het totaal aantal boekingen (51%) wordt gedaan in restaurants waar de gemiddelde prijs van het menu tussen 30 en 40 euro ligt. Dit verschilt niet met de periode voor Covid. De no-show rate sinds de heropening is 2%, dit is 0.8% hoger dan pre corona (april-mei 2019).
Bron: TheFork/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Rotterdams restaurant Zalmhuis legt jarige in de watten
Actie - Wie jarig is, trakteert! Alleen doet het Rotterdamse restaurant het anders. Dit jaar kunnen jarige gasten bij het Zalmhuis gratis aanschuiven om te genieten van de gerechten op de menukaart.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtLandal GreenParks grote winnaar Parkvakanties Awards
Verkiezing - Bij de jaarlijkse uitreiking van de Parkvakanties Awards is Landal GreenParks opnieuw flink in de prijzen gevallen. Zo won het bedrijf niet alleen de prestigieuze award ‘Populairste aanbieder’, maar werden ook vier individuele vakantieparken bekroond. Hof van Saksen verzilverde maar liefst vier van zijn vijf nominaties, wat het totaal voor Landal GreenParks dit jaar op negen Parkvakanties Awards...
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees berichtHorecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event
Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.
Lees bericht