TheFork signaleert positieve trend in het aantal reserveringen


Analyse – Reserveringssite TheFork signaleert een positieve trend in het aantal reserveringen de eerste weken na heropening van de terrassen. Vanaf vandaag mogen de terrassen langer open blijven, namelijk van zes uur ‘s  ochtends tot acht uur in de avond.

Volgens een analyse van TheFork blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse restaurants inmiddels hun deuren heeft geopend voor publiek. Dat Nederlanders weer zin hebben in een bezoekje aan het terras was al duidelijk, maar nu blijkt dat er ook nog eens goed van tevoren wordt nagedacht waar dat bezoek dan wordt gebracht. 57% reserveert volgen TheFork namelijk minstens 24 uur vooraf. Uit de reserveringen blijkt ook dat de lunches door het vroege sluiten van de restaurants enorm is toegenomen. 80% reserveert sinds de heropening voor de lunch. Voordat de corona crisis toesloeg was dat 7%.

Met twee uit eten

Het weekend is het populairst als het gaat om reserveringen. Op zaterdag en zondag reserveert 24 procent, terwijl dat op vrijdag 16% is. Daarnaast gaan de meesten met z’n tweeën uit eten, 69% van de boekingen is namelijk voor twee personen, aldus TheFork.

No-show rate hoger

Meer dan de helft van het totaal aantal boekingen (51%) wordt gedaan in restaurants waar de gemiddelde prijs van het menu tussen 30 en 40 euro ligt. Dit verschilt niet met de periode voor Covid. De no-show rate sinds de heropening is 2%, dit is 0.8% hoger dan pre corona (april-mei 2019).

Bron: TheFork/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEffecten versoepelingen teken zich af in foodservice

Analyse - Hoewel de effecten van de versoepelingen in de horeca op 28 april zich in P5 nog niet volledig laten zien, zijn al wel de eerste signalen zichtbaar. Helemaal met het mooie weer van de afgelopen dagen gaat de volgende periode er nog beter uitzien, maar P5 was al een opsteker, zij het dat er nog wel veel werk aan...

Lees bericht

Foodhall Scheveningen splitst binnenruimte voor meer bezoek

Foodhal – De foodhal op de vernieuwde Noordboulevard in Scheveningen heeft de binnenruimte gesplitst zodat er in totaal 100 gasten binnen kunnen worden ontvangen in plaats van 50. Doordat de 18 deelnemende foodbedrijven aan de zijwanden van de ruimte zijn gevestigd en de ruimte een gescheiden luchtverversingssysteem kent, was de splitsing betrekkelijk eenvoudig te realiseren.

Lees bericht

ADAS groep zet augmented reality in voor horecaconcepten

Technologie - De ADAS groep in Deventer, bekend van onder andere Jasmin’s en The Hangar, start voor meerdere van haar horecaconcepten augmented reality projecten. Zo krijgen gasten van Stadshotel ‘tOer in Zutphen vanaf nu een persoonlijk welkom van de hotel manager die als hologram verschijnt.

Lees bericht‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid