Topman maant kabinet in ‘open brief’ tot doorpakken


Actie – Gerard van der Krogt, voormalig managing director van Unilever Food Solutions en thans in diezelfde functie verantwoordelijk voor maaltijdenbedrijf Maitre, heeft in een ‘open brief’ het kabinet gemaand tot doorpakken. Met de hartenkreet ‘Gas er op’ doet hij op linkedin een klemmend beroep op de overheid om snel en gericht kleine ondernemers te steunen.

‘We zijn nu twee weken circa 2 weken verder na de aankondiging van terechte extreme maatregelen tegen Corona,’ schrijft hij op zijn linkedin. En, geweldig dat er diverse regelingen zijn aangekondigd om ondernemers te helpen, maar wanneer komt het door?, zo vraagt hij zich af.

Domino-effect

“Inmiddels heb ik diverse kleinere ondernemers gesproken en de cashflows issues stapelen zich op en ‘t wordt een domino-effect van ontslagen en faillissementen! En dus mega recessie!’ Daraom zijn oproep ‘pak s.v.p door!’. Van der Krogt denkt daarbij niet alleen aan een compensatie van de loonkosten, maar de vraag is ook wat doen we met de huur? ‘De compensatie voor deloonkosten is in veel gevallen voor de meeste ondernemers een druppel op een gloeiende plaat, maar omzet en marge en aflossingen is een totaal ander verhaal. “Drie maanden huuruitstel is fijn, maar de omzet en marge inhalen, hoe doe je dat?”

Gas erop

Volgens Van der Krogt is het hoog tijd dat uit de diepe zakken van de overheid de ondernemers die nu in liquiditeitsproblemen zitten, worden geholpen. “En rap,”schrijft hij, “want anders gaan die bedrijven of zichzelf liquideren of failliet" GAS EROP DUS!, schrijft hij in kapitalen.

Afromen

Verder zouden de winnaars van dit ‘ongekende mega issue meer moeten worden afgeroomd om de rest te steunen’, aldus de Van der Krogt. ‘Waarom zouden bedrijven en haar aandeelhouders aan een noodlottig issue extreem moeten winnen? “, zo vraagt hij zich af.

Uiteraard ziet de topman ook kansen voor na de corona-periode, maar eerst zullen de bedrijven overeind moeten blijven. “Kansen en up sides zijn er overal (duurzaamheid, terug naar de basis, etc.) maar eerst de boel stabiliseren, ook economisch! Gas erop dus!”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht


Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Carnavalsvierders laten zich niet remmen door prijsstijgingen

Onderzoek – Carnavalsvierders zijn van plan vooral feest te gaan vieren en niet te letten op de prijzen. Na jaren van beperkte carnavalsvieringen en flinke prijsstijgingen, laten de feestgangers zich dit jaar niet remmen. Twee op de vijf carnavalsvierders gaat komend weekend dan ook nergens op bezuinigen. Ook houdt de ruime meerderheid (84%) geen rekening meer met het coronavirus.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid