Tuincentra en woonwinkels vrezen ‘gedoe’ bij nieuwe horecaregels


Foto bij: Horecapunt bij Intratuin Duiven van voor de coronaperiode

Leisure - Met het vervallen van de anderhalvemeterregel zaterdag en andere versoepelingen, moeten horecabedrijven vragen om de coronapas en boven de veertien jaar ook om een identiteitsbewijs. Ook de tuincentra en woonwinkels met horeca moeten aan die regels voldoen. Die vrezen nu bij de uitvoering van de controle ‘gedoe’ bij klanten en hebben problemen met hun rol van politieagent zeggen zij tegenover nu.nl.

Aan het woord komen belangenorganisaties INretail en Tuinbranche Nederland. Los van hun rol van politieagent, die zij krijgen toebedeeld door de overheidsmaatregelen, vinden zij ook de timing van de invoering van de maatregelen een punt. De kerstshows staan namelijk op het punt van beginnen bij de tuincentra en die worden vaak bezocht door mensen als dagje uit. En bij dat dagje uit past dan ook een bezoek aan de horecagelegenheden binnen de tuincentra.

Ikea toont zich in de discussie over de problemen met de coronapas het meest terughoudend en geeft aan te hopen dat de nieuwe regels niet tot vervelende situaties gaan leiden. “Er zijn altijd mensen die het niet eens zijn met de richtlijnen, maar we moeten ons hier helaas aan houden”, aldus de reactie van het woonwarenhuis tegenover nu.nl.

1,5 meter

Directeur Frank van der Heide geeft namens de Nederlandse tuincentra aan dat de club liever de 1,5 meter had gehouden. “Mensen mogen nu vrij de winkel in, hoeven geen afstand meer te houden en mogen lekker rondlopen. Maar als je dan even wil gaan zitten voor koffie, moet je ineens een check laten doen,” aldus Van der Heide.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsOprichters Vegetarische Slager stappen in Tea by Me

Participatie – De oprichters van de Vegetarische Slager, Jaap Korteweg en Niko Koffeman, stappen in het Zundertse bedrijf Tea by Me. Door deze participatie kan de Brabantse theemaker zich richten op verdere groei in binnen- en buitenland met Europese theeplantages en de ontwikkeling van de lokale productiefaciliteit.

Lees bericht

Ikea heropent alle restaurants , behalve locatie Amsterdam

Formulenieuws – Alle restaurants van warenhuis Ikea gaan op dinsdag 1 september weer open, met uitzondering van de locatie Amsterdam. De regels in de hoofdstad zijn aangescherpt door een lokale stijging in het aantal coronabesmettingen. Ikea vindt het daarom verstandig de opening van deze locatie nog even uit te stellen.

Lees bericht

IKEA-restaurant serveert nieuwe Beyond Burger

Plantaardig – Warenhuis IKEA heeft sinds vandaag de nieuwe meatier Beyond Burger op het menu staan in de restaurants van Amsterdam en Amersfoort. De burger is gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat geen genetisch gemodificeerd organisme (GMO’s), soja of gluten. De komende acht weken wordt gekeken of er voldoende belangstelling is voor de burger.

Lees bericht


Directie FFC neemt belang in eigen bedrijf

Fastservice - De directieleden van FFC hebben een belang genomen in de eigen organisatie. Gelijktijdig is een aantal organisatiewijzigingen doorgevoerd. Zo zal Joep Leemans de rol van Algemeen Directeur op zich nemen in de nieuwe directie. Martijn Boone wordt Marketing & Sales Directeur en Leonardo Hopstaken krijgt de functie van Directeur Finance, HR en Legal. Rogier Janssen, die al enige maanden...

Lees bericht

Ikea Amsterdam opent vernieuwd restaurant

Formulenieuws - Ikea Amsterdam heeft een wereldprimeur. Het vandaag geopende restaurant is de eerste ter wereld, zowel qua inrichting als aanbod. Het nieuwe restaurantconcept moet klanten nog meer inspireren om gezonder en duurzamer te eten. Het restaurant is open en toegankelijk ingericht en heeft verschillende stations waar smoothies en sandwiches worden aangeboden. De typisch Ikea-gerechten zoals de salades met vegetarische...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid