Upfield introduceert Proactiv Immune


Introductie – Upfield, het bedrijf achter de merken BlueBand, Becel en Becel Proactiv komt met een nieuwe variant: Proactiv Immune, een margarine die het immuunsysteem ondersteunt. De margarine is verrijkt met vitamines (B1, B2, B6, B12, D, E), foliumzuur, zink en Omega 3 & 6 en vanaf vandaag verkrijgbaar.

Van de essentiële vitamines (B6, B12, D & foliumzuur) en zink is, volgens fabrikant Upfield, aangetoond dat ze een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast is de margarine rijk aan onverzadigde vetten en gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Immuunsysteem

Becel ProActiv met toegevoegde plantensterolen is  al meer dan 20 jaar op de markt met als belangrijke claim de cholesterol bij de gebruikers te verlagen. ProActiv Immune bevat geen plantensterolen maar richt zich op een ander gezondheidsgebied en draagt bij aan de normale functie van het immuunsysteem.

Laag zout- en vetgehalte

De margarine past door een laag zoutgehalte (0,3%) en vetpercentage (39%) volgens de fabrikant ook om die redenen goed binnen een verantwoord dieet. Het merendeel hiervan betreft onverzadigde vetten zoals Omega 3 en 6, die bijdragen aan een normaal cholesterolgehalte. Ook het percentage verzadigde vetten ligt met 9% 63% lager dan bij van roomboter, waardoor ProActiv Immune ook beter is voor het hart.

100% Plantaardig

ProActiv Immune bestaat volledig uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, is 100% plantaardig en bevat geen conserveermiddelen en niet-natuurlijke kleur- en smaakstoffen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNog veel misvattingen over plantaardige voeding

Onderzoek – Over plantaardig eten blijken nog veel misvattingen te zijn. Zo denken veel Nederlanders ten onrechte dat plantaardige alternatieven voor vlees, vis of zuivel altijd bewerkt zijn (29%), een plantaardig dieet moeilijk is (28%) en bovendien duurder dan een dieet met meer vlees (28%).

Lees bericht

Europees Parlement verwerpt ‘plantaardige zuivelcensuur’

Regelgeving - Het Europees Parlement heeft amendement 171 ingetrokken, waardoor zuivelbenamingen in combinatie met de term plantaardig op verpakkingen niet worden verboden. Een petitie van ProVeg International om deze ‘censuur van plantaardige zuivel’ tegen te gaan werd door bijna een half miljoen consumenten ondertekend.

Lees berichtUpfield sluit zich aan bij de Global Shea Alliance

Duurzaamheid – Upfield, producent van plantaardige margarines, spreads en kazen treedt toe tot de Global Shea Alliance (GSA). De producent heeft zich daarnaast geregistreerd als GSA-duurzaamheidspartner en zet zich zodoende in voor het bevorderen van de duurzame ontwikkeling van de shea-sector.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid