Van Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company


Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

FiberFort is een unieke grondstof voor productie van volwaardige kip-alternatieven. Naast de productie van deze vleesvervangers, wordt in de nieuwe fabriek No Meat Today Company in Almere ook de productie ondergebracht van het al bestaande merk The Blue Butcher.

FiberFort

FiberFort is een basisgrondstof voor diverse vervangers van kip. Producten gemaakt met deze grondstof bieden een eiwitbron die, volgens Van Loon,  alle essentiële aminozuren bevat. “In de Normec Sensory producttest van afgelopen april werden onze producten als beste getest op kleur, smaak, textuur en bite”, aldus algemeen directeur Arnold Burger in een toelichting. “We hebben inmiddels nuggets, tenders, wings en schnitzels ontwikkeld. Vervangers van vis-, rund- en varkensvleesproducten zijn in ontwikkeling.”

The Blue Butcher

In 2019 introduceerde Van Loon Group tijdens de Anuga in Keulen voor de eerste keer vleesvervangers onder het merk The Blue Butcher. “De vraag naar kwalitatieve vleesvervangers is inmiddels dermate toegenomen dat wij kansen zagen voor een nieuw bedrijf. Bovendien willen wij een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst, ”aldus Erik van Loon, bestuursvoorzitter bij de Van Loon Group. Binnen No Meat Today Company wordt alle kennis en ervaring van Van Loon Group op het gebied van vleesvervangers samengebracht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

The Veggie Lovers heeft nu biologische receptuur

Introductie – Vega heeft er een aanwinst bij: The Veggie Lovers. Het merk met verschillende vleesvervangende producten van Future Food Group heeft een upgrade ondergaan. Niet in de verpakking, maar ook door volledig over te stappen op een biologische receptuur.

Lees bericht


Stegeman introduceert omeletplakjes als vleesalternatief

Introductie – Stegeman is van oudsher een vlees- en vleeswarenbedrijf, maar de laatste jaren sterk aan het innoveren op het gebied van alternatieven zonder of met minder vlees. Dit keer introduceert het bedrijf een nieuwe innovatie, de omeletplakjes. Daarmee speelt Stegeman in op het veranderde voedingspatroon van Nederlanders, want steeds vaker kiezen consumenten voor een ei als vervanger van vlees.

Lees bericht
‘Nederland telt meer flexitariërs dan vleeseters’

Onderzoek - Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) eet minimaal maandelijks vleesvervangers. Dat meldt onderzoeksbureau Markteffect. Het bureau voert jaarlijks onderzoek uit naar het sentiment rondom vleesvervangers en dit jaar blijkt dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders minder vlees is gaan eten.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid