Van Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company


Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

FiberFort is een unieke grondstof voor productie van volwaardige kip-alternatieven. Naast de productie van deze vleesvervangers, wordt in de nieuwe fabriek No Meat Today Company in Almere ook de productie ondergebracht van het al bestaande merk The Blue Butcher.

FiberFort

FiberFort is een basisgrondstof voor diverse vervangers van kip. Producten gemaakt met deze grondstof bieden een eiwitbron die, volgens Van Loon,  alle essentiële aminozuren bevat. “In de Normec Sensory producttest van afgelopen april werden onze producten als beste getest op kleur, smaak, textuur en bite”, aldus algemeen directeur Arnold Burger in een toelichting. “We hebben inmiddels nuggets, tenders, wings en schnitzels ontwikkeld. Vervangers van vis-, rund- en varkensvleesproducten zijn in ontwikkeling.”

The Blue Butcher

In 2019 introduceerde Van Loon Group tijdens de Anuga in Keulen voor de eerste keer vleesvervangers onder het merk The Blue Butcher. “De vraag naar kwalitatieve vleesvervangers is inmiddels dermate toegenomen dat wij kansen zagen voor een nieuw bedrijf. Bovendien willen wij een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst, ”aldus Erik van Loon, bestuursvoorzitter bij de Van Loon Group. Binnen No Meat Today Company wordt alle kennis en ervaring van Van Loon Group op het gebied van vleesvervangers samengebracht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Europese productiehub Meatless Farm in Almere

Plantaardig - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere. De hub zorgt er voor dat de productiecapaciteit met 25 procent kan worden verhoogd en laat de Europese ambities zien van het bedrijf. Het bedrijf heeft voor de productieunit een strategisch partnerschap met de Van Loon Group gesloten.

Lees bericht


Anuga gaat hybride en komt met Anuga @home

Beurzen - "Transformeren" is het hoofdthema van de Anuga van dit jaar en dat geldt niet alleen voor de wereld van eten en drinken als gevolg van corona, maar ook voor de beurs zelf. Voor het eerste zal 's werelds grootste vakbeurs voor de levensmiddelensector in hybride vorm plaatsvinden. De gebruikelijke beurs met productpresentaties op locatie in Keulen zal worden...

Lees bericht

Helft Nederlanders vindt dagelijks vlees eten niet meer van deze tijd

Onderzoek – Bijna de helft (48%) van de Nederlanders vindt dagelijks vlees eten niet meer van deze tijd. En van de mensen die een keer per maand vleesvervangers nuttigen, geeft zelfs 70% aan dat het dagelijks eten van vlees niet meer van deze tijd is. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Markteffect, dat tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, gekeken heeft naar het...

Lees bericht

Vierde editie Nationale Week Zonder Vlees van start

Actieweek – Vandaag gaat de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees van start. Tijdens deze campagne wordt Nederland bewust gemaakt van de positieve impact van minder vlees eten, en ervaren zij hoe gemakkelijk dit kan zijn. Het animo van partners en andere organisaties is onverminderd groot. Naast vele Nederlanders, supermarkten en producenten, sluiten ook scholen, pompstations, studentenverenigingen en ministeries...

Lees berichtAnuga meldt fors aantal boekingen voor 2021

Beurzen – Op basis van de zogenaamde vroegboekkortingen meldt de beursorganisatie van de Anuga dat de belangstelling groot is. ’s Werelds grootste levensmiddelenbeurs zou een bezettingsgraad hebben die vergelijkbaar is met die van de vorige editie, toen corona nog niet speelde.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid