Van Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company


Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

FiberFort is een unieke grondstof voor productie van volwaardige kip-alternatieven. Naast de productie van deze vleesvervangers, wordt in de nieuwe fabriek No Meat Today Company in Almere ook de productie ondergebracht van het al bestaande merk The Blue Butcher.

FiberFort

FiberFort is een basisgrondstof voor diverse vervangers van kip. Producten gemaakt met deze grondstof bieden een eiwitbron die, volgens Van Loon,  alle essentiële aminozuren bevat. “In de Normec Sensory producttest van afgelopen april werden onze producten als beste getest op kleur, smaak, textuur en bite”, aldus algemeen directeur Arnold Burger in een toelichting. “We hebben inmiddels nuggets, tenders, wings en schnitzels ontwikkeld. Vervangers van vis-, rund- en varkensvleesproducten zijn in ontwikkeling.”

The Blue Butcher

In 2019 introduceerde Van Loon Group tijdens de Anuga in Keulen voor de eerste keer vleesvervangers onder het merk The Blue Butcher. “De vraag naar kwalitatieve vleesvervangers is inmiddels dermate toegenomen dat wij kansen zagen voor een nieuw bedrijf. Bovendien willen wij een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst, ”aldus Erik van Loon, bestuursvoorzitter bij de Van Loon Group. Binnen No Meat Today Company wordt alle kennis en ervaring van Van Loon Group op het gebied van vleesvervangers samengebracht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BOON stopt met vleesvervangers voor retail

Vleesvervangers - BOON stopt met de vleesvervangers voor retail. Vanaf week 8 ligt het merk niet meer in de schappen van de supermarkten. Het merk zegt zich niet meer te willen mengen in de strijd tegen huismerken en merken met ‘diepere zakken’.

Lees bericht


Nieuw kennisinitiatief Anuga Horizon naast Anuga

Vakbeurzen – Aan de Anuga van dit jaar wordt voor het eerst toegevoegd de Anuga Horizon, een nieuw evenementformat, parallel gehouden aan de mondiale levensmiddelenbeurs Anuga. Thema van het nieuwe kennisevent is ‘Discovering New Frontiers: Anuga HORIZON - Cultivating Change in Food Innovation ‘.

Lees bericht

Anuga biedt internationaal overzicht food en beverage

Vakbeurzen - De aankomende editie van Anuga van 7 t/m 11 oktober 2023 in Keulen geeft niet alleen een overzicht van het wereldwijde aanbod op het gebied van eten en drinken, maar ook op tal van onderdelen zoals diepvries, biologische producten en hot en colddrinks. Als internationale levensmiddelenbeurs biedt het platform een totaaloverzicht op het gebied van eten en drinken.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid