Van Loon Group wil Verhey Vlees overnemen
Overname – De Van Loon Group in Son wil het bedrijf Verhey Vlees in Nuth overnemen. Dat heeft het vleesbedrijf vandaag bekend gemaakt. Van Loon wil de rundvleesactiviteiten overbrengen naar Nuth vanwege de hightech productie op die locatie. Het vleesbedrijf in Nuth verwerkt momenteel zo’n 4000 runderen per week en is een familiebedrijf dat geen opvolging heeft. Van Loon Group heeft aangegeven het bedrijf te willen voortzetten. De groep heeft al vestigingen in Eersel, Hapert, Beilen, Almere en Best. The Blue Butcher Van Loon Group is onder de naam The Blue Butcher ook actief in de markt van vleesvervangers. Op de levensmiddelenbeurs Anuga, recent gehouden in Keulen,presenteerde het bedrijf de producten onder deze naam voor het eerst. Van Loon Group wil met het nieuwe label antwoord geven op de toenemende vraag naar alternatieven voor vlees die qua smaak, beleving en voedingswaarden hebben naast dierlijke proteïnen. Dit voorjaar maakte het bedrijf ook bekend dat het de vleesactiviteiten van Enkco Foodgroup in Holten overnam. De voorgenomen overname van Verhey Vlees moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Daarnaast heeft Van Loon Group advies aangevraagd bij de ondernemingsraad over de voorgenomen overname. Bron: @FoodClicks Overname – De Van Loon Group in Son wil het bedrijf Verhey Vlees in Nuth overnemen. Dat heeft het vleesbedrijf vandaag bekend gemaakt. Van Loon wil de rundvleesactiviteiten overbrengen naar Nuth vanwege de hightech productie op die locatie. Het vleesbedrijf in Nuth verwerkt momenteel zo’n 4000 runderen per week en is een familiebedrijf dat geen opvolging heeft. Van Loon Group heeft aangegeven het bedrijf te willen voortzetten. De groep heeft al vestigingen in Eersel, Hapert, Beilen, Almere en Best. The Blue Butcher Van Loon Group is onder de naam The Blue Butcher ook actief in de markt van vleesvervangers. Op de levensmiddelenbeurs Anuga, recent gehouden in Keulen,presenteerde het bedrijf de producten onder deze naam voor het eerst. Van Loon Group wil met het nieuwe label antwoord geven op de toenemende vraag naar alternatieven voor vlees die qua smaak, beleving en voedingswaarden hebben naast dierlijke proteïnen. Dit voorjaar maakte het bedrijf ook bekend dat het de vleesactiviteiten van Enkco Foodgroup in Holten overnam. De voorgenomen overname van Verhey Vlees moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Daarnaast heeft Van Loon Group advies aangevraagd bij de ondernemingsraad over de voorgenomen overname. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schouten introduceert plantaardige groentesnacks Groentebite
Introductie – Om kinderen meer groente te laten eten, introduceert het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe de Groentebites. Het gaat om groentesnacks in de vorm van hartjes, rondjes en sterretjes. De producten zijn zowel bestemd voor de retail, out-of-home als de food industrie kanaal.
Lees berichtLevensmiddelenbeurs Anuga 2023 overtreft alle verwachtingen
Vakbeurzen - Met 140.000 vakbezoekers uit 200 landen en zo’n 7.900 exposanten uit 118 landen heeft de Anuga 2023 zich overtroffen. Het aandeel buitenlandse exposanten bedroeg 94 procent en met 80 procent was er een recordaandeel buitenlandse bezoekers.
Lees berichtNieuw kennisinitiatief Anuga Horizon naast Anuga
Vakbeurzen – Aan de Anuga van dit jaar wordt voor het eerst toegevoegd de Anuga Horizon, een nieuw evenementformat, parallel gehouden aan de mondiale levensmiddelenbeurs Anuga. Thema van het nieuwe kennisevent is ‘Discovering New Frontiers: Anuga HORIZON - Cultivating Change in Food Innovation ‘.
Lees berichtAnuga biedt internationaal overzicht food en beverage
Vakbeurzen - De aankomende editie van Anuga van 7 t/m 11 oktober 2023 in Keulen geeft niet alleen een overzicht van het wereldwijde aanbod op het gebied van eten en drinken, maar ook op tal van onderdelen zoals diepvries, biologische producten en hot en colddrinks. Als internationale levensmiddelenbeurs biedt het platform een totaaloverzicht op het gebied van eten en drinken.
Lees berichtVegan Zeastar komt met plantaardige zalm op Anuga
Introductie – Sterk Food introduceert op de aankomende Anuga in Keulen de Smoked Zalmon van Vegan Finest Foods. Sterk Food is de Duitse distributiepartner van Vegan Finest Foods, dat eerder de plantaardige visvarianten vegan Notuna en Zalmon sashimi op de markt bracht.
Lees berichtVakbeurs ‘euvend & coffeena’ positief over doorgaan 2022
Vakbeurzen – De vending- en koffiebeurs ‘euvend & coffeena’ is positief over het doorgaan van de beurs in 2022. De beurs die tegelijkertijd met Orgatec, de beurs voor werkomgevingen, wordt gehouden in Keulen, verwacht tegen die tijd weinig last meer te ondervinden van de coronabeperkingen en wil oplossingen aandragen voor een toekomstige werkomgeving.
Lees bericht