Veel zuivelbedrijven en zuivel alternatieven bij Anuga


Vakbeurzen – Toonaangevende zuivelbedrijven laten zich niet onbetuigd en hebben zich ingeschreven voor de aankomende Anuga Dairy. Ook de bedrijven die zich richten op de alternatieve zuivelsector zijn aanwezig en krijgen volop aandacht van de organisatie.

De Anuga wordt in een zogenaamde hybride vorm georganiseerd, dat wil zeggen dat er zowel sprake is van een fysieke beurs, maar er ook veel online wordt georganiseerd en gefaciliteerd. De fysieke Anuga wordt van 9 tot en met 13 oktober gehouden in Keulen. De digitale Anuga @home is beschikbaar vanaf 11 oktober tot en met 13 oktober 2021. Op de fysieke beursvloer hebben alleen vakbezoekers toegang.

De vakbeurs Anuga Dairy, onder de paraplu van Anuga, is de toonaangevende internationale vakbeurs voor de zuivel- en zuivelindustrie. De inschrijvingen voor de aankomende editie van de Anuga gaan voorspoedig, zo laat de organisatie weten. De branche is optimistisch over de najaarsbeurs en kijkt uit naar de doorstart.

Zuiveldeelnemers

Zuivelbedrijven die zich hebben aangemeld voor de aankomende edtie zijn onder andere BMI - Bayrische Milchindustrie EG, DMK Deutsches Milchkontor, Emmi, FrieslandCampina, Garmo AG, Goldsteig, Heinrichsthaler Milchwerke GmbH, Hochwald Food GmbH, Hoogwegt Group BV, IN.AL.PI. SpA, Lacrima Dairy Industry Ltd., Lactalis Deutschland GmbH, Milcobel CVBA en de particuliere zuivelfabriek Naarmann. Ook zijn er zogenaamde groepsparticipaties zoals Fokus Milch GmbH, Switzerland Global Enterprise en de Oostenrijkse Kamer van Koophandel.

Alternatieven

De Anuga in Keulen besteedt dit jaar bijzondere aandacht aan de ‘Dairy Alternatives’, de zogenaamde melkalternatieven, met het oog op het hoofdthema van de beurs ‘Transform’. Plantaardige melkalternatieven kennen al enkele jaren een snelle marktgroei. Volgens Statista, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in markt- en consumentendata , zal de wereldmarkt voor alternatieve zuivelproducten tegen 2029 naar verwachting een marktvolume van ongeveer 34,6 miljard dollar bereiken. Vooral melk en zuivelproducten op basis van soja, haver, amandelen en dergelijke zijn populair bij de consument. Naast melk, yoghurt of pudding zijn er steeds meer plantaardige kaasalternatieven in opkomst, zoals Simply V, Happy Cheeze of Jogurty Magda.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vakbeurs ‘euvend & coffeena’ positief over doorgaan 2022

Vakbeurzen – De vending-  en koffiebeurs ‘euvend & coffeena’ is positief over het doorgaan van de beurs in 2022. De beurs die tegelijkertijd met Orgatec, de beurs voor werkomgevingen, wordt gehouden in Keulen, verwacht tegen die tijd weinig last meer te ondervinden van de coronabeperkingen en wil oplossingen aandragen voor een toekomstige werkomgeving.

Lees bericht


Anuga verzamelt aantal toptrends in ‘GenussGARTEN’

Beurzen – De internationale vakbeurs Anuga, die van 9 tot en met 13 oktober wordt gehouden in Keulen, is feitelijk een verzameling van verschillende vakbeurzen op het gebied van vlees, groente, zuivel en andere categorieën. Speciaal voor de merken met topinnovaties organiseert de beurs ook een speciale afdeling onder ‘GenussGARTEN’.

Lees bericht

Van Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company

Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

Lees bericht

Anuga gaat hybride en komt met Anuga @home

Beurzen - "Transformeren" is het hoofdthema van de Anuga van dit jaar en dat geldt niet alleen voor de wereld van eten en drinken als gevolg van corona, maar ook voor de beurs zelf. Voor het eerste zal 's werelds grootste vakbeurs voor de levensmiddelensector in hybride vorm plaatsvinden. De gebruikelijke beurs met productpresentaties op locatie in Keulen zal worden...

Lees bericht


Anuga meldt fors aantal boekingen voor 2021

Beurzen – Op basis van de zogenaamde vroegboekkortingen meldt de beursorganisatie van de Anuga dat de belangstelling groot is. ’s Werelds grootste levensmiddelenbeurs zou een bezettingsgraad hebben die vergelijkbaar is met die van de vorige editie, toen corona nog niet speelde.

Lees bericht

Jan Zandbergen brengt Moving Mountains Sausage op de markt

Introductie – Bezoekers van de levensmiddelenbeurs Anuga in Keulen konden al kennismaken met de sausages van Moving Mountains. De plant-based worsten werden toen al onderscheiden in de Top 10 Anuga Taste Innovation Show. Daarna zijn de producten zelfs nog iets verbeterd. Vanaf begin 2020 komen ze nu beschikbaar voor foodservicepartijen en retailers in Europa. Moving Mountains creëert vleesvervangers die qua uiterlijk, smaak,...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid