Veel zuivelbedrijven en zuivel alternatieven bij Anuga


Vakbeurzen – Toonaangevende zuivelbedrijven laten zich niet onbetuigd en hebben zich ingeschreven voor de aankomende Anuga Dairy. Ook de bedrijven die zich richten op de alternatieve zuivelsector zijn aanwezig en krijgen volop aandacht van de organisatie.

De Anuga wordt in een zogenaamde hybride vorm georganiseerd, dat wil zeggen dat er zowel sprake is van een fysieke beurs, maar er ook veel online wordt georganiseerd en gefaciliteerd. De fysieke Anuga wordt van 9 tot en met 13 oktober gehouden in Keulen. De digitale Anuga @home is beschikbaar vanaf 11 oktober tot en met 13 oktober 2021. Op de fysieke beursvloer hebben alleen vakbezoekers toegang.

De vakbeurs Anuga Dairy, onder de paraplu van Anuga, is de toonaangevende internationale vakbeurs voor de zuivel- en zuivelindustrie. De inschrijvingen voor de aankomende editie van de Anuga gaan voorspoedig, zo laat de organisatie weten. De branche is optimistisch over de najaarsbeurs en kijkt uit naar de doorstart.

Zuiveldeelnemers

Zuivelbedrijven die zich hebben aangemeld voor de aankomende edtie zijn onder andere BMI - Bayrische Milchindustrie EG, DMK Deutsches Milchkontor, Emmi, FrieslandCampina, Garmo AG, Goldsteig, Heinrichsthaler Milchwerke GmbH, Hochwald Food GmbH, Hoogwegt Group BV, IN.AL.PI. SpA, Lacrima Dairy Industry Ltd., Lactalis Deutschland GmbH, Milcobel CVBA en de particuliere zuivelfabriek Naarmann. Ook zijn er zogenaamde groepsparticipaties zoals Fokus Milch GmbH, Switzerland Global Enterprise en de Oostenrijkse Kamer van Koophandel.

Alternatieven

De Anuga in Keulen besteedt dit jaar bijzondere aandacht aan de ‘Dairy Alternatives’, de zogenaamde melkalternatieven, met het oog op het hoofdthema van de beurs ‘Transform’. Plantaardige melkalternatieven kennen al enkele jaren een snelle marktgroei. Volgens Statista, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in markt- en consumentendata , zal de wereldmarkt voor alternatieve zuivelproducten tegen 2029 naar verwachting een marktvolume van ongeveer 34,6 miljard dollar bereiken. Vooral melk en zuivelproducten op basis van soja, haver, amandelen en dergelijke zijn populair bij de consument. Naast melk, yoghurt of pudding zijn er steeds meer plantaardige kaasalternatieven in opkomst, zoals Simply V, Happy Cheeze of Jogurty Magda.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Nieuw kennisinitiatief Anuga Horizon naast Anuga

Vakbeurzen – Aan de Anuga van dit jaar wordt voor het eerst toegevoegd de Anuga Horizon, een nieuw evenementformat, parallel gehouden aan de mondiale levensmiddelenbeurs Anuga. Thema van het nieuwe kennisevent is ‘Discovering New Frontiers: Anuga HORIZON - Cultivating Change in Food Innovation ‘.

Lees bericht

Anuga biedt internationaal overzicht food en beverage

Vakbeurzen - De aankomende editie van Anuga van 7 t/m 11 oktober 2023 in Keulen geeft niet alleen een overzicht van het wereldwijde aanbod op het gebied van eten en drinken, maar ook op tal van onderdelen zoals diepvries, biologische producten en hot en colddrinks. Als internationale levensmiddelenbeurs biedt het platform een totaaloverzicht op het gebied van eten en drinken.

Lees bericht


Vegan Zeastar komt met plantaardige zalm op Anuga

Introductie – Sterk Food introduceert op de aankomende Anuga in Keulen de Smoked Zalmon van Vegan Finest Foods. Sterk Food is de Duitse distributiepartner van Vegan Finest Foods, dat eerder de plantaardige visvarianten vegan Notuna en Zalmon sashimi op de markt bracht.

Lees bericht

Vakbeurs ‘euvend & coffeena’ positief over doorgaan 2022

Vakbeurzen – De vending-  en koffiebeurs ‘euvend & coffeena’ is positief over het doorgaan van de beurs in 2022. De beurs die tegelijkertijd met Orgatec, de beurs voor werkomgevingen, wordt gehouden in Keulen, verwacht tegen die tijd weinig last meer te ondervinden van de coronabeperkingen en wil oplossingen aandragen voor een toekomstige werkomgeving.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid