Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program


Bedrijfsbuffet bij Vermaat-locatie / Foto bij: Jorritt Hoen

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Het cateringconcept Join Program biedt sinds 2019 gezonde en duurzame foodprogramma’s aan grote en kleine bedrijven. Via een app kunnen de medewerkers menukeuzes, persoonlijke voorkeuren doorgeven, die door het team (het Food Curator Team, red.) van Join Program worden vertaald in gezonde en smaakvolle gerechten en menu’. Deze worden vervolgens op een centrale locatie bereid met lokale en seizoensgebonden producten. Het aanbod van gerechten en de planning van de service komen daarmee tegemoet aan de specifieke wensen van elke opdrachtgever en zijn medewerkers.

Flexibiliteit en lagere foodprint

Doordat de kantoorbezetting bij de meeste bedrijven schommelt, vraagt de catering veel flexibiliteit qua planning. De aanpak van Join Program sluit hierop aan en vermindert zo tevens verspilling van voedsel. In combinatie met een focus op meer plantaardige en minder dierlijke producten leidt dit ook tot een aanzienlijk lagere foodprint. “Succesvolle bedrijven onderscheiden zich door oog te hebben voor duurzaamheid, en gezonde en tevreden medewerkers. Join Program speelt in op de vraag naar flexibele cateringservices van hoge kwaliteit. Daarmee zet Vermaat de volgende stap om gezond en duurzaam eten en drinken voor iedereen toegankelijk te maken. Join Program gaat een belangrijke invloed hebben op de manier waarop Vermaat zijn opdrachtgevers gaat bedienen,” aldus Rick Zeelen, CEO van Vermaat Groep.

Eigen filosofie

Join Program zet in op werkgevers die goed, gezond en afwisselend eten en eigentijdse service als belangrijk onderdeel zien voor de binding en productiviteit van hun medewerkers, klanten en gasten. De filosofie is dat een goed uitgedacht Food Program sterk bijdraagt aan de kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid van het aanbod. “Onze aanpak is iteratief; zonder feedback geen doorontwikkeling. Join Program staat voor een movement van medewerkers en werkgevers die geloven in deze aanpak. Daarom zijn we ongelofelijk trots dat Vermaat Groep ons initiatief wil ondersteunen en wil investeren in deze belangrijke groei. We kunnen met meer volume ook meer impact maken,” aldus Join Program-directeur Maurits Tofohr, die samen met zijn compagnon Jan Willem van de Sande vanuit enbiun dit initiatief gestart is.

Bron: Vermaat/@FoodClicks

Gewerkt wordt er vanuit centrale keukens bij Join Program

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht


Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid