Versoepeling geeft eventsector en grotere horeca meer mogelijkheden
Coronamaatregelen – Locaties waar vooraf wordt gereserveerd, hebben geen maximaal aantal bezoekers meer. Dat is goed nieuws voor de grotere restaurants, theaters en eventlocaties als Ahoy, Carré. Vooraf moet er wel gecheckt worden of de bezoekers coronaklachten hebben.
Minister president Mark Rutte maakte in zijn toelichting op de aangekondigde versoepeling van de maatregelen wel duidelijk een onderscheid in binnen- en buitenactiviteiten. Ook wees hij nadrukkelijk er op dat alle maatregelen als het gaat om hygiëne en handenwassen blijven, maar vooral ook de anderhalve meter afstand. “Die moeten we blijven handhaven en is ook een verantwoordelijkheid van ons allemaal”, gaf hij aan. Ook al baalt hij zelf persoonlijk enorm van die regeling.
Kuchschermen
Voor activiteiten buiten geldt dat bij evenementen tot 250 bezoekers geen zitplaats, checkgesprek of reservering is vereist en dat ook staan bij dergelijke gelegenheden is toegestaan. Bij de horecaterrassen ligt dat anders, daar moet iedereen zitten. Wel mag per 1 juli de anderhalve meter losgelaten worden, mits er schermen – zogenaamde kuchschermen - ter bescherming tussen de tafels worden geplaatst.
Festivals
Deze versoepeling biedt ook ruimte aan activiteiten zoals voetbalwedstrijden en zelfs festivals. Uiteraard blijft de beperking van anderhalve meter gelden, maar bij het vooraf reserveren zijn er wel weer een aantal activiteiten mogelijk. Zelfs bezoek aan de Arena en de Kuip behoort weer tot de mogelijkheden, zij het dat bij deze events spreekkoren en schreeuwen niet is toegestaan en ook daar de anderhalve meter wordt gehandhaafd. Ook kermissen op kleine schaal behoren weer tot de mogelijkheden, hoewel Rutte aangaf dat voor veel van die activiteiten een vergunning nodig is en een beslissing daarover kan zomaar zes weken tijd in beslag nemen.
Bezorgdheid
De verruiming zat er al een tijdje aan te komen, maar nu die is uitgesproken door het kabinet krijgt de foodservicesector toch bijna twee maanden eerder meer ruimte. De meeste belangenorganisaties reageerden in de media daarom positief, hoewel veel organisaties hun bezorgdheid over omzetontwikkeling en klantenvertrouwen blijven houden.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nespresso introduceert feloranje Travel Mug
Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtKarma Kebab-oprichter Hidde Stolkwijk legt taken neer
Persoonlijk - Hidde Stolkwijk, één van de oprichters van vegan foodconcept Karma Kebab, heeft besloten zijn taken per eind mei neer te leggen. Wat hij hierna gaat doen is niet bekend. Stolkwijk maakt zijn vertrek bekend op Linkedin.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtEventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees bericht