Vion biedt 3.300 mensen in Duitsland vast contract


Martine Snels heeft aangekondigd af te treden als lid Raad van commissarissen bij Vion / Foto bij: Vion

Vleesindustrie  – De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst in Duitse vestigingen en beëindigt daarmee flexcontracten via bureaus. Vanaf 1 januari 2021 zijn uitzendkrachten op flexbasis in de vleesindustrie in Duitsland verboden.

Conform de eigen MVO-richtlijnen was Vion al in 2017 begonnen werknemers van externe dienstverleners over te nemen als die al langer bij het bedrijf werken. Het gaat om werknemers, die worden ingezet voor slachten, veredelen en verpakken. De medewerkers zijn al in Duitsland werkzaam. Voor het vaste personeel blijft deze beslissing zonder gevolgen. Alle werknemers die momenteel bij Vion in Duitsland werken, behouden hun baan.

Vion Holding N.V. is een internationaal levensmiddelenbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen wereldwijd. In 2019 heeft Vion met 12.000 medewerkers een omzet van 5,1 miljard euro behaald.

Bron: Vion/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Wijzigingen in Raad van Commissarissen Vion

Benoeming – Vion, een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen, maakt bekend dat Peter Broeckx per 18 maart 2021 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van het bedrijf.

Lees berichtForse omzetgroei slagerijen De Groene Weg

Speciaalzaak – De ambachtelijke verkooppunten en speciaalzaken doen het goed in coronatijd. Dat is ook te merken bij de slagerijen van De Groene Weg, marktleider in Nederland in biologisch vlees. De keten heeft een uitzonderlijk goed jaar achter de rug met een groei van 24%. Bovendien zag de slagerij de klantenkring met 15% toenemen.

Lees bericht

Vion start plantaardige productie in Leeuwarden

Plantaardig – Dat Vion ging starten met  vleesvervangers was bekend. Nu is bekend gemaakt dat de productie daarvan in Leeuwarden gaat plaatsvinden. De locatie is nu nog in gebruik voor de verwerking van rundvlees. Enige tijd geleden kondigde CEO Ronald Lotgerink van Vion aan met vleesvervangers te gaan starten als onderdeel van de bedrijfsstrategie om voedselketens te bouwen die aansluiten bij...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid