Vion biedt 3.300 mensen in Duitsland vast contract


Martine Snels heeft aangekondigd af te treden als lid Raad van commissarissen bij Vion / Foto bij: Vion

Vleesindustrie  – De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst in Duitse vestigingen en beëindigt daarmee flexcontracten via bureaus. Vanaf 1 januari 2021 zijn uitzendkrachten op flexbasis in de vleesindustrie in Duitsland verboden.

Conform de eigen MVO-richtlijnen was Vion al in 2017 begonnen werknemers van externe dienstverleners over te nemen als die al langer bij het bedrijf werken. Het gaat om werknemers, die worden ingezet voor slachten, veredelen en verpakken. De medewerkers zijn al in Duitsland werkzaam. Voor het vaste personeel blijft deze beslissing zonder gevolgen. Alle werknemers die momenteel bij Vion in Duitsland werken, behouden hun baan.

Vion Holding N.V. is een internationaal levensmiddelenbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen wereldwijd. In 2019 heeft Vion met 12.000 medewerkers een omzet van 5,1 miljard euro behaald.

Bron: Vion/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vion herziet bedrijfsportfolio in Duitsland

Heroriëntatie - In lijn met trends in de gehele vleesindustrie past Vion Food Group, een internationale producent van vlees en plantaardige alternatieven, haar strategie in haar belangrijkste markten aan. Vion herziet haar activiteiten in Duitsland en heeft een uitgebreid pakket aan maatregelen ontworpen voor 2024. Het pakket omvat desinvesteringen en sluitingen.

Lees bericht




Wijzigingen in Raad van Commissarissen Vion

Benoeming – Vion, een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen, maakt bekend dat Peter Broeckx per 18 maart 2021 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van het bedrijf.

Lees bericht



Forse omzetgroei slagerijen De Groene Weg

Speciaalzaak – De ambachtelijke verkooppunten en speciaalzaken doen het goed in coronatijd. Dat is ook te merken bij de slagerijen van De Groene Weg, marktleider in Nederland in biologisch vlees. De keten heeft een uitzonderlijk goed jaar achter de rug met een groei van 24%. Bovendien zag de slagerij de klantenkring met 15% toenemen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid