Vion biedt 3.300 mensen in Duitsland vast contract
_720_480_90.jpg)
Vleesindustrie – De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst in Duitse vestigingen en beëindigt daarmee flexcontracten via bureaus. Vanaf 1 januari 2021 zijn uitzendkrachten op flexbasis in de vleesindustrie in Duitsland verboden.
Conform de eigen MVO-richtlijnen was Vion al in 2017 begonnen werknemers van externe dienstverleners over te nemen als die al langer bij het bedrijf werken. Het gaat om werknemers, die worden ingezet voor slachten, veredelen en verpakken. De medewerkers zijn al in Duitsland werkzaam. Voor het vaste personeel blijft deze beslissing zonder gevolgen. Alle werknemers die momenteel bij Vion in Duitsland werken, behouden hun baan.
Vion Holding N.V. is een internationaal levensmiddelenbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen wereldwijd. In 2019 heeft Vion met 12.000 medewerkers een omzet van 5,1 miljard euro behaald.
Bron: Vion/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Peter van Deursen lid Raad van Commissarissen Vion
Benoeming – Peter van Deursen is met ingang van 1 januari 2023 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Vion Food Group.
Lees berichtME-AT lanceert plantaardige vleesvervangers uit eigen land
Introductie - ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.
Lees berichtWijzigingen in Raad van Commissarissen Vion
Benoeming – Vion, een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen, maakt bekend dat Peter Broeckx per 18 maart 2021 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van het bedrijf.
Lees berichtVion zet in op regionale ketens en breidt positie in België uit
Vlees - Vion Food Group heeft het voornemen rundvleesbedrijf Adriaens in Zottegem (België) over te nemen na een periode van intensieve samenwerking. Vion wil met deze overname inzetten op regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland.
Lees berichtForse omzetgroei slagerijen De Groene Weg
Speciaalzaak – De ambachtelijke verkooppunten en speciaalzaken doen het goed in coronatijd. Dat is ook te merken bij de slagerijen van De Groene Weg, marktleider in Nederland in biologisch vlees. De keten heeft een uitzonderlijk goed jaar achter de rug met een groei van 24%. Bovendien zag de slagerij de klantenkring met 15% toenemen.
Lees berichtVion start plantaardige productie in Leeuwarden
Plantaardig – Dat Vion ging starten met vleesvervangers was bekend. Nu is bekend gemaakt dat de productie daarvan in Leeuwarden gaat plaatsvinden. De locatie is nu nog in gebruik voor de verwerking van rundvlees. Enige tijd geleden kondigde CEO Ronald Lotgerink van Vion aan met vleesvervangers te gaan starten als onderdeel van de bedrijfsstrategie om voedselketens te bouwen die aansluiten bij...
Lees bericht