Vion moderniseert productielocatie Boxtel


Vleesindustrie – Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Daarnaast wordt een deel van de activiteiten, die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden, geïntegreerd in de locatie in Boxtel. Vion wil de ‘vers’-activiteiten op haar locatie in Scherpenzeel verplaatsen naar Boxtel. Het gaat hierbij om middelverwerking, interne logistiek en overige vers-activiteiten (zoals bijvoorbeeld de productie van spare- en belly ribs). Het onder een dak organiseren van deze activiteiten - samen met de bestaande slacht- en verwerkingsactiviteiten in Boxtel - verbetert in grote mate de logistiek. Hiermee verkort de keten, wat leidt tot een betere kwaliteit en versheid van het vlees en een efficiëntere productie. De plannen vragen een investering van 35 miljoen euro. Bedoeling is dat het voorgenomen plan zal medio 2021 gerealiseerd is. “Voor Vion is deze investering in een meer geïntegreerde productie een belangrijke stap”, aldus John de Jonge, COO van Vion Pork. “We verbeteren onze internationale concurrentiepositie en de kwaliteit van onze producten. Het optimaliseren van de productieketen is een van onze speerpunten in onze strategie.” Vion Holding Vion Pork is onderdeel van Vion Holding N.V. Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van €5,1 miljard. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vion start plantaardige productie in Leeuwarden

Plantaardig – Dat Vion ging starten met  vleesvervangers was bekend. Nu is bekend gemaakt dat de productie daarvan in Leeuwarden gaat plaatsvinden. De locatie is nu nog in gebruik voor de verwerking van rundvlees. Enige tijd geleden kondigde CEO Ronald Lotgerink van Vion aan met vleesvervangers te gaan starten als onderdeel van de bedrijfsstrategie om voedselketens te bouwen die aansluiten bij...

Lees bericht

Ook de vleeshallen bij Anuga kleuren langzaam groen’

Beurzen - Dat vegan een trend is, zal niemand zijn ontgaan. Dat vegetarisch eten steeds vaker onderdeel uitmaakt van ons dagelijks eetpatroon ook niet. Zelfs de vleesindustrie is daarvan overtuigd. Op de Anuga, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld die deze week in Keulen wordt gehouden, kleuren nu zelfs de vleeshallen groen. Want vegan is waar het in vlees, vleeswaren en...

Lees bericht

De Groene Weg verwerkt 100.000e biologische varken

Vlees – De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion die zich exclusief toelegt op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch vlees, heeft vandaag het 100.000e biologische varken verwerkt. Het is voor het eerst dat dit aantal in één jaar wordt bereikt. Tijdens de viering van haar 35-jarige bestaan in 2016 sprak De Groene Weg de verwachting uit om vóór 2020 per...

Lees bericht

Vion brengt Goldbeef diepgevroren en op maat gesneden

Introductie – Onder het label “Cool Cuts” presenteert vleesconcern Vion en nieuw assortiment diepvriesproducten, op maar gesneden. Het label betreft hoogwaardige kwaliteitsproducten van gerijpt rundvlees van het premiummerk Goldbeef. Het assortiment is afgestemd op de horeca en andere grootverbruikers. Onder andere Entrecote, T-Bone, filet en andere diverse trendy “special cuts” worden individueel geportioneerd, diepgevroren en in een sous-vide geschikte folie verpakt....

Lees bericht


Ronald Lotgerink wordt nieuwe CEO van Vion

Benoeming – Ronald Lotgerink (57) wordt de nieuwe CEO van Vion. De benoeming is per 1 september. Ronald Lotgerink is de huidige CEO van Zwanenberg Food Group, een toonaangevende Europese producent en exporteur van vleesproducten, vlees in blik, snacks, soepen en sauzen. Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. Hij trad in 1989 aan als CFO bij Zwanenberg Food Group en werd in 2007 benoemd tot...

Lees bericht

CEO Francis Kint vertrekt bij Vion

Persoonlijk – Vion maakt vandaag bekend dat Francis Kint per 1 juni zal aftreden als CEO van Vion en de functie van CEO van een Belgisch beursgenoteerd bedrijf zal gaan bekleden. Francis trad in 2015 als CEO in dienst bij Vion. Samen met de andere leden van het executive committee leidde hij de transformatie van het bedrijf via een moderniseringsplan met een investeringsprogramma...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid