Vitam betrekt (ex-)gedetineerden bij productie bakkerijproducten


Foto bij: Vitam

Initiatief – Vitam komt met een brownie, een vegan brownie, vegan bananencake en een 100% pindakaas, die gemaakt worden met (ex-) gedetineerden door JailBird Bakery. Verder wordt samengewerkt aan de ontwikkeling van een eigen granolabar en aan zongedroogde tomaten van overschotten tomaten uit het seizoen.

Vitam laat als facilitair horecabedrijf weten graag samen te werken met organisaties, opleidingen en stichtingen met wie de wereld van eten en drinken vernieuwd of verduurzaamd kan worden. Vitam doet dit vanuit de visie ‘vitale mensen in een vitale wereld’.  Voor het bedrijf voelde het daarom goed om zich te verbinden aan Social Impact Maker (SIM), de initiatiefnemer van JailBird Bakery.

SIM

Het SIM maakt zich sterk voor gedetineerden en ex-gedetineerden. Vooral omdat blijkt dat veel gedetineerden na de eerste keer in de gevangenis, binnen twee jaar weer terugkeren. SIM is er van overtuigd dat het verrichten van werk cruciaal is voor een succesvolle re-integratie in de samenleving. Daarom biedt Social Impact Maker (ex-)gedetineerden werkgelegenheid in de gevangenis door hun de mogelijkheid te geven koffie, thee en koekjes te maken.

Good Food

Vitam heeft de JailBird Bakery van SIM als partij betrokken bij de uitbreiding van het Good Food-assortiment, zo laat het bedrijf weten. Good Food is de eigen productlijn die bestaat uit zelf ontwikkelde en geselecteerde producten die passen in de visie van de cateraar en voor een gezondere, duurzamere en sociale keuze staan.

Vernieuwing en duurzaamheid

Vitam is als bedrijf altijd op zoek naar vernieuwing en verduurzaming. Het bedrijf is in 2003 opgericht met de gedachte dat bedrijfscatering anders moest en vooral met een aanbod dat verser en gezonder is. Circulairiteit speelt een belangrijke rol bij het bedrijf. Zo kwam Vitam al eerder met eigen ketchup van overgebleven tomaten.

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht

Vitam test True Prices bij provincie Groningen

Catering – Cateraar Vitam is bij het provinciehuis in Groningen gestart met een test waarbij de echte prijs van een tweetal gerechten inzichtelijk worden gemaakt. Dit is de prijs die de gasten gewend zijn te betalen plús de milieukosten en sociale kosten. Deze zogenoemde meerkosten zijn berekend door samenwerkingspartner True Price.

Lees bericht

Vooral veel vendingnieuws op beurs Facilitair

Vakbeurs – De beurs Facilitair en Gebouwenbeheer, onlangs gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, was weliswaar kleiner dan de vorige editie, maar liet desalniettemin wel een aantal nieuwe ontwikkelingen zien. Vooral op gebied van vending waren er nieuwe oplossingen te zien, al dan niet als aanvulling op locaties waar reguliere catering een probleem is.

Lees bericht


Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

Drie cateraars leren gedetineerden gezonder eten en koken

Achtergrond - Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maakte vorig jaar de gunning van het contract voor de dagelijkse voeding bekend van 26 gevangenislocaties in Nederland. Daarmee was het één van de grootste aanbestedingstrajecten voor de cateringsector in Nederland. Drie bedrijven kregen de opdracht uiteindelijk gegund.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid