Volgend jaar eerste Veggie Challenge LIVE


Veerle Vrindts (links) en Robert Melaard (rechts) bij de ondertekening van de samenwerking. Bovenin van links naar rechts: Leonie Cosijnse, Danique Snel en Marlies Grijns

Event – Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april volgend jaar vindt in de Werkspoorkathedraal in Utrecht de eerste Veggie Challenge Live plaats. Dit 100% plantaardige lifestyle event wordt georganiseerd door ProVeg Nederland en MTM Events & Exhibitions, de organisator van Gastvrij Rotterdam.

De Veggie Challenge van dit jaar motiveerde bijna een half miljoen mensen om met behulp van een app vaker plantaardig te eten. 30% van de deelnemers kwam uit Nederland, de rest uit een achttal andere landen. De Veggie Challenge is een doorlopend online gedragsveranderingsprogramma waarin mensen èn organisaties worden geïnspireerd om 30 dagen meer plantaardig en minder vlees te eten. Gezien het succes van de Veggie Challenge krijgt het nu ook een live-event.

10.000 bezoekers

Veggie Challenge Live wordt een nieuw initiatief dat in samenwerking met MTM Exhibitions & Events wordt georganiseerd. Met ruim 10.000 bezoekers wordt Veggie Challenge Live in Utrecht één van de grootste plantaardige events van de Benelux. De verwachting is dat op het tweedaagse event ruim tienduizend bezoekers kennis kunnen maken met de plantaardige innovaties van meer dan 100 food en non-food merken. Het event moet mensen inspireren en er toe aanzetten te kiezen voor lekker en plantaardig eten dat bijdraagt aan een betere wereld.

Vegan Taste Lab

Robert Melaard, Managing Director bij MTM Exhibitions & Events: "Het succes van het Vegan Taste Lab op Gastvrij Rotterdam en de samenwerking met ProVeg als kennispartner heeft ons geïnspireerd tot het organiseren van een 100% plantaardig evenement. Een nieuw food & lifestyle event, gericht op mensen die vaker plantaardig willen eten." Veerle Vrindts, Directeur bij ProVeg Nederland: "Met de online Veggie Challenge inspireerden we al bijna een half miljoen mensen meer plantaardig en minder vlees te eten. Tijdens Veggie Challenge Live kunnen de deelnemers voor het eerst andere deelnemers ontmoeten, tips uitwisselen en ter plekke de nieuwste plantaardige producten proeven."

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht



Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid