Volgend jaar eerste Veggie Challenge LIVE
Event – Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april volgend jaar vindt in de Werkspoorkathedraal in Utrecht de eerste Veggie Challenge Live plaats. Dit 100% plantaardige lifestyle event wordt georganiseerd door ProVeg Nederland en MTM Events & Exhibitions, de organisator van Gastvrij Rotterdam.
De Veggie Challenge van dit jaar motiveerde bijna een half miljoen mensen om met behulp van een app vaker plantaardig te eten. 30% van de deelnemers kwam uit Nederland, de rest uit een achttal andere landen. De Veggie Challenge is een doorlopend online gedragsveranderingsprogramma waarin mensen èn organisaties worden geïnspireerd om 30 dagen meer plantaardig en minder vlees te eten. Gezien het succes van de Veggie Challenge krijgt het nu ook een live-event.
10.000 bezoekers
Veggie Challenge Live wordt een nieuw initiatief dat in samenwerking met MTM Exhibitions & Events wordt georganiseerd. Met ruim 10.000 bezoekers wordt Veggie Challenge Live in Utrecht één van de grootste plantaardige events van de Benelux. De verwachting is dat op het tweedaagse event ruim tienduizend bezoekers kennis kunnen maken met de plantaardige innovaties van meer dan 100 food en non-food merken. Het event moet mensen inspireren en er toe aanzetten te kiezen voor lekker en plantaardig eten dat bijdraagt aan een betere wereld.
Vegan Taste Lab
Robert Melaard, Managing Director bij MTM Exhibitions & Events: "Het succes van het Vegan Taste Lab op Gastvrij Rotterdam en de samenwerking met ProVeg als kennispartner heeft ons geïnspireerd tot het organiseren van een 100% plantaardig evenement. Een nieuw food & lifestyle event, gericht op mensen die vaker plantaardig willen eten." Veerle Vrindts, Directeur bij ProVeg Nederland: "Met de online Veggie Challenge inspireerden we al bijna een half miljoen mensen meer plantaardig en minder vlees te eten. Tijdens Veggie Challenge Live kunnen de deelnemers voor het eerst andere deelnemers ontmoeten, tips uitwisselen en ter plekke de nieuwste plantaardige producten proeven."
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Karma Kebab-oprichter Hidde Stolkwijk legt taken neer
Persoonlijk - Hidde Stolkwijk, één van de oprichters van vegan foodconcept Karma Kebab, heeft besloten zijn taken per eind mei neer te leggen. Wat hij hierna gaat doen is niet bekend. Stolkwijk maakt zijn vertrek bekend op Linkedin.
Lees berichtREWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt
Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten
Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.
Lees bericht75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees berichtJumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties
Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.
Lees bericht