Volledige geautomatiseerde burgershop opent in California


Bij de ‘CaliExpress by Flippy’ is het nu mogelijk om premium Wagyu Blend Burgers aan te bieden tegen traditionele burgerprijzen / Foto bij: Miso Robotics

Buitenland – In Zuid-California is de eerste volledig geautomatiseerde en AI-aangedreven burgerrestaurant geopend. Bij de ‘CaliExpress by Flippy’ is het nu mogelijk om premium Wagyu Blend Burgers aan te bieden tegen traditionele burgerprijzen, zo laten de initiatiefnemers weten.

De partijen achter ‘CaliExpress by Flippy’ zijn de Cali Groep, een holdingmaatschappij die technologie gebruikt om de restaurant- en retailsector te transformeren, Miso Robotics, maker van Flippy ('s werelds eerste AI-aangedreven robotfrituurstation) en PopID, een technologiebedrijf dat bestellingen en betalingen vereenvoudigt met behulp van biometrie. Gezamenlijk hebben zij het initiatief genomen om het eerste volledig automatische restaurant te openen. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde systemen op het gebied van voedseltechnologie zijn zowel de grill- als de frituurstations volledig geautomatiseerd, aangedreven door kunstmatige intelligentie en robotica. Gasten kunnen zien en volgen hoe hun eten volledig geautomatiseerd wordt bereid door robots nadat ze hebben ingecheckt met hun PopID-accounts op de aanwezige bestelzuilen.

Flippy

Het nieuwe restaurant CaliExpress by Flippy bevindt zich op een topwinkellocatie in Pasadena, Californië, op de noordwestelijke hoek van Green Street en Madison Avenue op 561 E. Green St. De komende tijd wordt gekeken hoe gasten omgaan en reageren op de inzet van de nieuwe technologie. Voor klanten betekent de inzet van de verschillende technologieën CaliExpress by Flippy ondermeer dat zij vers gemaakte burgers op basis van een Wagyu-mix kunnen krijgen tegen prijzen die concurrerend zijn met andere premium burgers met standaard vlees. Uniek is dat de grillrobot het hoogwaardige rundvlees pas samenstelt nadat de bestelling is geplaatst. De friet in de CaliExpress wordt gebakken door het robotachtig frituurstation Flippy, dat al op meerdere plaatsen in bedrijf is terug te vinden. Het frituurstation serveert knapperige frietjes gemaakt van hoogwaardige aardappelen die altijd op exacte dezelfde tijden worden gekookt. Voor al het overige kent CaliExpress by Flippy een eenvoudig menu dat bestaat uit hamburgers, cheeseburgers en frietjes. Door de inzet van de technologie kan de locatie gerund worden door een veel kleinere ploeg mensen dan bij concurrerende restaurants, terwijl de mensen ook een beter loon kunnen ontvangen. “Voor zover wij weten is dit het eerste operationele restaurant ter wereld waar zowel het bestellen als elk kookproces volledig geautomatiseerd zijn”, aldus John Miller, CEO van PopID en bestuurslid van Miso Robotics. “Het samengaan van deze verschillende technologieën om het meest autonome restaurant ter wereld te creëren is het resultaat van jarenlang onderzoek, ontwikkeling en investeringen in een familie van revolutionaire bedrijven,” aldus Miller.

Bron: MisoRobotics.com/@FoodClicks

Bij de ‘CaliExpress by Flippy’ is het nu mogelijk om premium Wagyu Blend Burgers aan te bieden tegen traditionele burgerprijzen Foto's: Miso Robotics

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRotterdam krijgt met SMASH een nieuwe hamburgerervaring

Horecaconcept – Rotterdam moet binnenkort een nieuw horecaconcept krijgen waar alles draait om de hamburger. Initiatiefnemer Diego Buik belooft een bescheiden menukaart maar ‘met de vertrouwde kwaliteit van Chef Diego en Diego’s Burgers, vertaald naar een 'diner-concept' met burgers, friet en dranken’.

Lees bericht

1788 Beef introduceert nieuwe Wagyu-lijn

Introductie - 1788 Beef, een merk van de Jan Zandbergen Groep, lanceert het nieuwe assortiment van Australisch graangevoerd Wagyu-rundvlees. Deze nieuwe productlijn kenmerkt zich door uitzonderlijke marmering, malsheid en smaak.

Lees bericht

Nieuw kennisinitiatief Anuga Horizon naast Anuga

Vakbeurzen – Aan de Anuga van dit jaar wordt voor het eerst toegevoegd de Anuga Horizon, een nieuw evenementformat, parallel gehouden aan de mondiale levensmiddelenbeurs Anuga. Thema van het nieuwe kennisevent is ‘Discovering New Frontiers: Anuga HORIZON - Cultivating Change in Food Innovation ‘.

Lees bericht


‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees bericht

Coca-Cola introduceert smaakvariant in co-creatie met AI

Introductie – Coca-Cola lanceert woensdag wereldwijd Coca-Cola 3000, een limited-edition smaakvariant van Coca-Cola Zero Sugar binnen het Coke Creations platform. Coca-Cola 3000 Zero Sugar is de eerste smaak, die mede door menselijke als kunstmatige intelligentie (AI) is gecreëerd.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid