Wageningse ‘hotspot-locatie’ voor startups Roots bestaat 1 jaar


Communitymanager van World Food Center Laura Boon overhandigt een cadeau aan Birgit Dekkers, medeoprichter Rival Foods. Achtergrond v.l.n.r: Roger van Hoesel, bestuurslid Stichting Roots Innovation Hub; Ernst Breel, medeoprichter Rival Foods; Jan Pieter van der Schans, wethouder gemeente Ede

Startups - Roots Innovation Hub, de vestigingslocatie voor startups op het World Food Center-terrein in Ede, viert haar eerste verjaardag. Ondanks de coronacrisis heeft Roots de afgelopen 12 maanden maar liefst 25 jonge bedrijven weten aan te trekken. De bliksemstart laat zien dat laagdrempelige kantoor- en experimenteerruimte voor startende ondernemers in trek is.

Sinds februari vorig jaar biedt Roots ruimte aan startups en scale-ups die actief zijn in agri en food, maar ook daarbuiten. In twee voormalige kazernegebouwen op het World Food Center-terrein in Ede kunnen zij zich vestigen tegen zeer gunstige voorwaarden. Van de ruim 3.400 vierkante meter is nog slechts een klein deel beschikbaar.

Vanochtend bracht wethouder economische zaken van de gemeente Ede, Jan Pieter van der Schans een bezoek aan de gevestigde bedrijven: “Met Roots houden we startende ondernemers vast in de regio. Het is een betaalbare en functionele plek. Je mag hier nog eens een spijker in de muur slaan, een kweekkamer opzetten of een proefje doen. Die flexibiliteit is heel fijn voor deze start-ups. De ontmoeting met andere ondernemers doet de rest.”

Ook bestuurslid van Stichting Roots Innovation Hub Roger van Hoesel is blij het succes: “We zien dat startups een steeds grotere rol spelen bij het vernieuwen van ons voedselsysteem. Een groot manco was de beschikbaarheid van betaalbare huisvesting voor deze jonge bedrijven. Roots biedt die mogelijkheid in een bijzonder inspirerende omgeving. Het is een mooie mix van stuk-voor-stuk inspirerende bedrijven. Eén van hen, Rival Foods, won afgelopen jaar zelfs de Duurzame Innovatieprijs van de Rabobank.”

Bron: Roots Innovation Hub

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca verspilt 5,6 miljoen minder voedsel

Voedselverspilling – De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2% minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5,6 miljoen kilogram, gooit de sector nog steeds 55,4 miljoen kilo voedsel weg. Dat kost de sector 647 miljoen euro per jaar.

Lees bericht


Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

Wedstrijd - Student Food Innovation Silke van Helvoirt bij HAS green academy heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Het product  is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken voor broccolistronken en –bladeren, zodat er meer van gegeten wordt.

Lees bericht

McCain Foods zet in op regeneratieve landbouw

Duurzaamheid - McCain Foods heeft een nieuw programma voor regeneratieve landbouw in Nederland gelanceerd. McCain, inclusief zusterbedrijf CêlaVíta, ondersteunt hiermee Nederlandse aardappeltelers in de transitie naar duurzamere landbouwpraktijken met technische, commerciële en financiële steun (dat laatste in samenwerking met Rabobank).

Lees bericht

Foodhelden uit Food100-lijst 2022 bekendgemaakt

Bekendmaking - In de Verspillingsfabriek in Veghel zijn vandaag de Foodhelden van 2022 bekendgemaakt. Het gaat om 6 van de meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland. Zij werden door de vakjury gekozen uit de Food100-lijst van 2022 vanwege hun bijzondere en grote inzet om ons voedselsysteem beter en eerlijker te maken.

Lees bericht


‘Ondanks herstel wacht horeca onzekere winter’

Analyse - Het herstel van de leisure- en horecamarkt sinds corona is groot. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 wordt zelfs beter gepresteerd, volgens een analyse van de Rabobank. Maar ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Veel ondernemers zullen te maken krijgen met koopkrachtproblemen bij de consument, stijgende inkoopprijzen en hogere kosten.

Lees bericht

Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid