Buskens in Nijmegen bekroond tot Wine Bar of the Year
Verkiezing – Buskens in Nijmegen heeft de titel ‘Winebar of the Year 2024’ ontvangen. De jury van de jaarlijkse Winebar of the Year-competitie in Nederland heeft dat maandag bekendgemaakt. Mede-eigenaar Michiel Houkes van Buskens nam persoonlijk, samen met zijn team, de eretitel en hoofdprijs in ontvangst bij de winnaar van vorig jaar, Oocker Amsterdam.
Lees bericht‘Vierkante Doritos’ is actie met A Minecraft Movie
Actie - Na speculaties op sociale media en verschillende berichten in de media over de komst van een vierkante Doritos-chips, is duidelijk geworden dat die boodschap samenhing met een promoactie samen met A Minecraft Movie.
Lees berichtHorecaEvenTT blijft vaste waarde in het noorden
Vakbeurzen – De vakbeurs HorecaEvenTT in de WTC Expo in Leeuwarden werd goed bezocht. Traditioneel bezoeken altijd veel horecaondernemers van de Waddeneilanden de vakbeurs en ook die waren deze keer weer aanwezig. De beurs valt verder altijd op door de warme aankleding van de expositieruimte en de verzorgde stands.
Lees berichtLex Marks volgt Jan Vugts op bij Victoria Trading
Benoeming – Inkooporganisatie Victoria Trading zet een nieuwe stap in haar ontwikkeling met de benoeming van Lex Marks als nieuwe Inkoopdirecteur. Marks, die de afgelopen acht jaar als Inkoopmanager bij de coöperatie werkzaam was, volgt per 1 maart aanstaande Jan Vugts op, die besloten heeft om de fakkel over te dragen.
Lees berichtBestedingen buitenshuis ontbijten zijn afgelopen 6 jaar verdubbeld
Analyse - Ontbijten buiten de deur wordt steeds populairder. De bestedingen aan het ontbijt zijn de afgelopen zes jaar verdubbeld. Ook de frequentie waarin mensen buiten de deur gaan ontbijten is in die periode verdubbeld. Dat blijkt uit consumentenonderzoek van het FoodService Instituut Nederland (FSIN).
Lees berichtCateringCreators wordt franchiser van FEBO Mobiel
Eventcatering - CateringCreators heeft een franchiseovereenkomst gesloten met FEBO. Het catering bedrijf uit Utrecht gaat voortaan de FEBO Mobiel-locaties exploiteren op de festivals.
Lees berichtNederland wint goud en plaatst zich voor finale ‘Global Chefs’
Wedstrijd - Nederland heeft zich dinsdag in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026. De wedstrijden worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS), waarbij het Nederlands Culinair Team vanuit het Gastronomisch Gilde is aangesloten. Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.
Lees berichtLow Food en SOL gaan samen kennis delen
Samenwerking - Low Food, een stichting die innovatie in de voedselketen stimuleert door chefs, wetenschappers en voedselproducenten samen te brengen, en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) slaan de handen ineen en gaan meer culinaire innovaties gezamenlijk promoten. Beide partijen vinden dat de kennis van chefs te vaak binnen de keuken van het bedrijf blijft.
Lees berichtLandal staat stil bij Wereld Kinderkankerdag
Actie – Op 15 februari is het Wereld Kinderkankerdag. Een dag die bij Landal extra betekenis heeft, omdat het vakantiepark partner is van de Prinses Máxima Centrum Foundation en elk jaar belangeloos 150 minivakanties aanbiedt voor de patiënten van de kinderoncologie.
Lees berichtUnilever brengt de ijsdivisie naar de beurs
IJs - Unilevers ijsdivisie gaat naar de beurs, zo maakt het bedrijf vandaag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Unilever boekte vorig jaar een omzet van € 60,8 miljard, een stijging van 2% ten opzichte van 2023. De ijsdivisie - een naam voor het nieuwe bedrijf is er nog niet - omvat merken als Ben & Jerry’s, Magnum en Ola, en wordt een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam. Het bedrijf krijgt...
Lees bericht