Duitse Extrawurst in Arnhem wil groeien in vestigingen
Formulenieuws – Het Duitse fastfoodmerk Extrawurst heeft de eerste vaste locatie geopend in Nederland. In een voormalige slagerij in het centrum van Arnhem kunnen foodliefhebbers sinds een half jaar terecht voor Duitse gerechten als curryworst, fricadelle en schnitzel. Maar Extrawurst wil groeien.
Lees berichtPerfect Serve neemt Belgische dessertmerk Didess over
Overname - Perfect Serve in Diemen, leverancier van hoogwaardige culinaire producten voor de foodservicemarkt, heeft het Belgische bedrijf Didess overgenomen. Daarmee voegt het Nederlandse merk in één klap een breed assortiment ambachtelijke desserts, bakkerijproducten en culinaire componenten toe aan zijn portfolio.
Lees berichtPeter Heshof duidt bij Trema de trends in de foodwereld
Bijeenkomst – Trendstrateeg Peter Heshof van Bloom gaf vorige week bij Trema Foodnetwerk een verhelderende kijk op de ontwikkelingen in de foodmarkt, gebaseerd op zijn bewezen Zeitgeist-model. In dit model, dat vier gekleurde tijdgeest-kwadranten onderscheidt (Blauw, Geel, Groen en Rood), laat Heshof zien hoe maatschappelijke waarden cyclisch veranderen en wat dat betekent voor consumentengedrag.
Lees berichtNieuw convenant servicekosten biedt horeca grip en duidelijkheid
Convenant - Tien brancheorganisaties, waaronder Koninklijke Horeca Nederland en het Vakcentrum, hebben tijdens vastgoedbeurs PROVADA een nieuw convenant voor servicekosten ondertekend. Hiermee worden afspraken over servicekosten in winkel- en horecapanden transparanter, eerlijker en beter onderbouwd.
Lees berichtPeter ter Kulve beoogd CEO The Magnum Ice Cream Company
Benoeming - Unilevers ‘president Ice Cream’ Peter ter Kulve is volgens persbureau Reuters de beoogd ceo van The Magnum Ice Cream Company. De officiële benoeming wordt naar verwachting in juli goedgekeurd door het bestuur van het nieuwe ijsbedrijf, dat eind 2025 een eigen beursnotering krijgt.
Lees berichtDoppio trakteert op ijskoffie op langste dag van het jaar
Formulenieuws - Op zaterdag 21 juni, de langste dag van het jaar, viert Doppio Espresso de start van de zomer met gratis ijskoffie. Tussen 14:00 en 16:00 uur zijn koffieliefhebbers welkom bij alle vestigingen in Nederland voor een verfrissende caffè freddo, de klassieke Italiaanse ijskoffie.
Lees berichtBartender Halil Özgür wint World Class Netherlands 2025
Wedstrijd - Halil Özgür is verkozen tot beste bartender van Nederland tijdens de Diageo World Class Netherlands 2025. Daarmee mag hij Nederland vertegenwoordigen op de wereldfinale in Toronto, van 27 september tot 2 oktober. Tijdens deze prestigieuze competitie strijden de beste bartenders ter wereld om de titel ‘Global World Class Bartender of the Year’.
Lees berichtDe Japanner viert 10-jarig jubileum
Formulenieuws- In 2015 openden Guido de Bruijn en Tosao van Coevorden de deuren van De Japanner aan de Albert Cuypstraat. Tien jaar later is hun moderne izakaya uitgegroeid tot een vaste waarde in de Amsterdamse horeca, met inmiddels vestigingen op de Bilderdijkstraat, aan Strand IJburg en op de Zuidas.
Lees berichtMollie komt met compacte betaalterminal Tap
Betaaltechniek – Mollie introduceert Tap, een compacte en betaalbare draadloze betaalterminal voor contactloze betalingen. De terminal is speciaal ontwikkeld voor kleine ondernemers in uiteenlopende sectoren, zoals horeca, detailhandel en dienstverlening.
Lees berichtVogelfrei opent tijdelijk restaurant ‘Vaste Grond’
Actie - Van 11 juli tot en met 29 augustus 2025 opent creatief platform Vogelfrei het tijdelijke restaurant Vaste Grond aan de Nijverheidsweg in Utrecht. Acht weken lang nemen tien uiteenlopende gastchefs het roer over, ieder met een eigen achtergrond, visie en culinaire stijl. Van professionals uit de gezondheidszorg en IT tot ontwerpers en jonge food entrepreneurs.
Lees bericht