Hutten-kok Smaakheld
Held van de Smaak – En de Brabantse Held van de Smaak 2012 is……. sterrenkok Ton Verhaar. De kok van de Veghelse cateraar Hutten Catering vertegenwoordigt de provincie Noord-Brabant bij de landelijke Held van de Smaak-verkiezing op 29 september in Amersfoort, Hoofdstad van de Smaak 2012. Het thema van de heldenverkiezing is 'Aardappelen'. Verhaar wordt door de jury geroemd om zijn oneindige kennis waarmee hij de duurzame streekproducten op het bord van vele consumenten...
Lees berichtUnilever past strategie aan op mogelijke armoede in Europe
Industrie – Unilever gaat haar strategie aanpassen aan de te verwachten armoede in Europa. Deze mededeling heeft topman Jan Zijderveld van het concern gedaan in een gesprek met Financial Times Deutschland, waarvan nu.nl melding maakt. Hoewel zijn uitspraak vooral betrekking heeft op het nonfood assortiment van het levensmiddelenbedrijf, zal zijn uitspraak zeker ook betrekking hebben op het fooddeel van het assortiment. Zijderveld waarschuwt dat artikelen niet te duur mogen zijn...
Lees berichtRecordaantal horeca-deelnemers bij 27e editie Proef-Eet
Horeca – De 27e editie van de culinaire driedaagse, Proef-Eet, die vrijdag 31 augustus begint in de binnenstad van Enschede heeft een recordaantal deelnemers. Maar liefst 42 horecabedrijven doen mee aan het event. Nieuwkomers zijn onder meer het Japanse restaurant Tao, New York Pizza, ijssalon Van der Poel, de Turkse cateraar Ablas, restaurant Juliana, Sorrentino en Petite Boeuff . Dit jaar wordt vooral ingezet op het aantrekken van meer Duitse gasten. Ruim driekwart van...
Lees berichtFastfoodbedrijven in Emmen willen minder frietwagens tijdens evenementen
Fastservice – Snackbars en restaurant die friet verkopen willen het aantal frietwagens in Emmen drastisch beperken tijdens evenementen. De hoeveelheid snackwagens tijdens evenementen in het Emmer centrum is eigenaren van snackbars en restaurants een doorn in het oog. Anne Legendal van De Vlaamse Hap, meldt in het Dagblad van het Noorden, dat de tijdens De Gouden Pijl en C'est La Vie maar liefst zeven mobiele patatbakkers een vergunning hadden voor de...
Lees berichtDeli XL Foodservice Fair kiest voor verantwoord en lekker
Beurs -Van maandag 10 tot en met woensdag 12 september vindt de jaarlijkse Deli XL Foodservice Fair plaats. De beurs is bedoeld voor de gehele foodservice markt en opent dit jaar haar deuren onder het thema ‘Verantwoord en lekker het jaar rond met Deli XL’. Ruim 160 leveranciers, partners en klanten laten samen met Deli XL zien dat verantwoord en lekker uitstekend samengaan. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is één van de belangrijkste pijlers...
Lees berichtSenioren willen betere informatie over goede voeding en gezond leven
Zorg - Senioren willen meer en beter geïnformeerd worden over gezond leven en gezond blijven. Dit blijkt uit een groot gezondheidsonderzoek onder 65-plussers¹, georganiseerd door de Unie KBO, de grootste seniorenorganisatie van Nederland. De gezondheidswinst en besparingen op zorgkosten bij senioren liggen voor het oprapen, maar de politiek lijdt aan tunnelvisie, aldus de Unie KBO dat pleit voor een landelijke gezondheidscampagne voor 65-plussers Senioren zijn zeer goed gemotiveerd om...
Lees berichtBijenkorf verkoopt centrale bakkerij aan Bickery Food Group
Industrie - De Bijenkorf verkoopt de centrale bakkerij per 1 december aan de Bickery Food Group B.V. De productie van de bekende boltaarten en de handgemaakte chocoladeproducten die exclusief verkrijgbaar zijn bij de Meester Banket Bakker in de Bijenkorf, zet Bickery Food Group voort, evenals de levering van deze producten aan de warenhuizen van de Bijenkorf. Volgens de Bijenkorf-CEO Giovanni Colauto is schaalvergroting en productvernieuwing noodzakelijk om de bakkerij ook...
Lees berichtAlmere heeft eerste digitale ijssalon van Nederland
IJssalons - Sinds augustus heeft Almere de primeur van de eerste digitale ijssalon. Inwoners hoeven niet meer in de rij te staan, maar kunnen hun favoriete ijsje bestellen via de bestellijn en afhalen bij IJspressi. De naam IJspressi is een ludieke benaming voor de ijssalon en espressobar, de twee activiteiten die Martijn Olislager en Inge de Boer op die locatie uitoefenen. Het ijs wordt bereid door een klein familiebedrijf in...
Lees berichtAfhaalbalies in Albert Heijn
Gemak - Klanten van Bol.com kunnen vanaf het najaar hun online bestelde artikelen afhalen in reguliere Albert Heijn-winkels. Of de afhaalbalies ook in de to go-vestgingen worden geplaatst is niet duidelijk. Dit heeft Ahold-topman Dick Boer gisteren bekend gemaakt tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers. De komst van afhaalbalies zal de traffic naar AH-winkels en mogelijk AH to go’s flink aanjagen. Bol.com spreekt namelijk een steeds grotere...
Lees berichtItaliaan laat vaker zijn bakje koffie staan door economische crises
Buitenland – De economische crises heeft gevolgen voor het aantal keren dat de Italiaan een kopje koffie besteld. Maar niet alleen het aantal daalt, maar ook de kwaliteit van de koffie wordt minder. Dit meldt The Wall Street Journal naar aanleiding van gesprekken met Italianen en cijfers over de koffieconsumptie van de International Coffee Organization. In de zes maanden tot en met april dit jaar is de import van koffie in...
Lees bericht