Babymaaltijden op Schiphol

Schiphol - Online traiteur Magda biedt deze zomer babymaaltijden aan op Schiphol. Het ‘Baby on the go pack’ bestellen kan vanaf huis, voor vertrek of vanaf de vakantiebestemming door te sms’en, te bellen, te e-mailen of via de website. Ingrid Keller-Cayet (40) van online traiteur Madaga tekent voor het unieke concept. Zij runt samen met Gerrit-Jan Westermann het bedrijf dat gezonde en voedzame maaltijden bereidt en verkoopt. “We bezorgen onze...

Lees bericht

Sodexo Altys en KLM vieren voortzetting samenwerking met slag op de gong

Luchtvaartcatering - KLM en Sodexo Altys hebben het besluit genomen hun samenwerking voort te zetten. De twee bedrijven gaan per 1 januari 2013 een nieuw vijfjarig contract aan voor facilitaire dienstverlening. Het contract dekt naast de dienstverlening aan KLM ook het facility management voor Martinair, transavia.com en de overige dochters van KLM. In april 2007 heeft Sodexo de facilitaire dienstverlening overgenomen van KLM, waarbij een groot aantal van de medewerkers van het...

Lees bericht

Amsterdam krijgt eerste pop-up winkelcentrum

Pop-up stores - Pop-up winkels zijn populair. Zo populair zelfs dat Amsterdam een heus pop-up winkelcentrum krijgt onder de naam Boxpark. Boxpark met daarin ook veel ruimte voor horeca verrijst in de zomer van 2013 op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam aan De Telegraaf. “Als gemeente zijn wij heel enthousiast over de komst van Boxpark”, zegt Marieke Derksen, woordvoerder van stadsdeel Noord. “Het betekent nog meer levendigheid...

Lees bericht


Albert Heijn: omzetstijging, maar margedaling

Formulenieuws - Albert Heijn zag met onder meer de gemakswinkelformule AH to go in het tweede kwartaal de omzet met 5,3 procent stijgen naar 2,6 miljard euro. De identieke omzet steeg 1,5 procent. Het marktaandeel van Albert Heijn was licht hoger dan vorig jaar. Dit heeft de marktleider vandaag bekend gemaakt. Opvallend in de cijfers is dat de onderliggende operationele marge licht daalde naar 5,4 procent tegen 6,2 procent een jaar geleden. Zonder het overgenomen...

Lees bericht

Omzet foodservice daalt met -1,8% tot en met juni

Horeca - Het FSIN en Foodstep laten in een gezamenlijk persbericht weten andere cijfers te hebben dan het CBS. Al jarenlang publiceert het CBS afwijkende cijfers voor foodservicemarkt, die telkens tot verwarring leiden. Binnen de foodservicesector wordt rekening gehouden met de cijfers van het FSIN en Foodstep.   Waar de P6 periode (4-weeksperioden) zelf een licht negatieve trend laat zien van -1,2% ten aanzien van vorig jaar, is de ontwikkeling tot...

Lees bericht

Het merkartikel als huismerk

Groothandel – De Telegraaf meldt vandaag in een artikel dat merkproducten die slechts bij een supermarkt te koop oprukken. Een beeld dat door supermarktdeskundigen wordt bevestigd. Vraag is of hier sprake is van een nieuwe trend. Voorbeelden van merkartikelen die als een soort huismerk worden aangeboden zijn De Klok-bier en Koeleman-appelmoes bij C1000,  Lätta-boter, Erben Wennemars-ijs en Blueband-witbrood bij Albert Heijn en het boerenmerk Willem & Drees bij Plus. Merkproducten die...

Lees bericht

R&D Kraft Foods ontwikkelt basis voor afbreekbare kauwgom

Industrie – Het R&D bedrijf van Kraft Foods, Reading Scientific Services Limited (RSSL), heeft een basis ontwikkeld waarmee biologisch afbreekbare kauwgom is te maken. De basis voor de kauwgom zorgt ervoor dat, afhankelijk van het weer, kauwgom op straat wordt afgebroken. Volgens het RSSL heeft de basis geen negatieve gevolgen voor de smaak en textuur van kauwgom. Het bedrijf vraagt later dit jaar voor het product een EU Novel Foods...

Lees bericht

Meesterijsbereider Maarten Colijn blij verrast met Koninklijke onderscheiding

Op woensdag 22 augustus heeft SVH Meesterijsbereider Maarten Colijn (58) uit handen van de burgemeester van Rhenen, de heer van Oostrum, een Koninklijke onderscheiding gekregen. Zijn bijzondere bijdrage aan de sector Fastservice en inzet voor het horecaonderwijs en de ijsbranche in het algemeen zijn de aanleiding om hem te onderscheiden tot Lid in de orde van Oranje Nassau.  Maarten Colijn werd verrast toen hij bij het ijsberenverblijf in het Ouwehands Dierenparkwerd ontvangen...

Lees bericht

Sligro opent in Assen

Groothandel -Maandag 10 september opent Sligro in Assen de deuren van een nieuwe zelfbedieningsgroothandel. Deze nieuwe vestiging aan de Industrieweg 32, is maar liefst 4.000 m2 groot. Alle afdelingen zijn ingericht volgens de laatste Sligro-stijl en daarmee is Sligro Assen meteen een van de paradepaardjes van de 46 zelfbedieningsvestigingen in Nederland. Jan Anne Bouma, vestigingsdirecteur: "De nieuwe vestiging in Assen is nodig om de sterke groei van Sligro in Noord-Nederland te continueren. Bovendien sluit...

Lees bericht

Bas Holshuijsen verruilt UFS voor ffc

Horeca – Bas Holshuijsen (37) verlaat Unilever Food Solutions en gaat per 1 oktober aan de slag bij ffc, het formulehuis van o.a. Kwalitaria. Holshuijsen had binnen UFS de functie van commercieel manager Trade Team. Holshuijsen wordt de opvolger van Rob Besseling als Managing Director binnen ffc, die enkele maanden geleden het bedrijf verliet om zich als zelfstandige aan te sluiten bij Branddoctors . De afgelopen zes jaar werkte Holshuijsen  in verschillende functies...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid