Nederlands Bocuse d’Or team kwalificeert zich voor wereldfinale

Wedstrijd - Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest een zevende plaats behaald, waarmee het zich heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017. Het team, dat evenals coach Lars Aukema bij restaurant De Librije in Zwolle werkt, kookte binnen 5 uur en 35 minuten zijn gerechten met steur en steurkaviaar en gerechten met hert...

Lees bericht

{if '1' == '3'}

Esso De Buunderkamp heeft eerste D.E Coffee Kitchen in tankstation

Tankshops - In Esso tankstation De Buunderkamp aan de A12 bij Ede heeft koffiebrander Douwe Egberts de eerste D.E Coffee Kitchen van Nederland in een tankstation geopend. Esso De Buunderkamp is na een ruim zes maanden durende verbouwing, inclusief verplaatsing, deze week feestelijk heropend. De compleet vernieuwde ruim honderd vierkante meter grote tankshop biedt alle eet- en drinkwaren voor de automobilist. Zo heeft het onder meer een Délifrance...

Lees bericht

Spaanse wijn is rood of wit, maar nu ook… blauw

Wijn - Het Spaanse Marqués de Alcantara zorgt voor een revolutie in de wijnwereld met de introductie van de eerste échte blauwe wijn. Vino Azul, dat een hit is op Ibiza en op dit moment wordt geschonken op vijf Nederlandse horecalocaties, is gemaakt van 100% chardonnay druiven. Vino Azul dankt zijn frisse blauwe kleur aan anthocyanen, natuurlijke kleurstoffen die als blauwe pigment voorkomt in de schil van rode druiven. Anthocyanen...

Lees bericht


Consument kiest vaker voor gezond en makkelijk eten, vooral AGF-sector profiteert

Convenience - De consument kiest steeds vaker voor gezonde en gemakkelijke producten om te eten. Vooral de AGF-sector profiteert van deze ontwikkeling, door het gezonde imago van groenten en fruit. Ook groeit de populariteit van kant-en-klaar salades en voorgesneden fruit door de sterke groei van eenpersoonshuishoudens en tweeverdieners. Dit schrijft ABN AMRO dinsdag. Als gevolg van het economische herstel zijn de uitgaven aan food-producten gestegen. In 2015 gaf de consument ruim 57...

Lees bericht

Ruim 150 activiteiten tijdens de Week van het Nederlands Bier

Bier - Tijdens het vijfjarig jubileum van de Week van het Nederlands Bier organiseren ruim 150 bierbrouwers, bars en restaurants diverse biergerelateerde activiteiten. De Week van het Bier vindt plaats van 19 tot en met 29 mei. Tijdens de Week van het Bier kan de consument onder andere een kijkje nemen bij diverse brouwerijen, deelnemen aan bierwandeltochten en bierproeverijen of op biervaart van Delft naar Rotterdam Delfshaven. “Van 19 tot en met 29 mei staat...

Lees bericht

Bierbrouwers Bavaria en Palm bundelen krachten en versterken portfolio

Bier - Bavaria N.V. en Palm Belgian Craft Brewers bundelen hun krachten. Bavaria heeft met de overname van 60% van de aandelen een meerderheidsbelang genomen in Palm. Vanaf 2021 zal Palm Belgian Craft Brewers voor 100% deel uitmaken van de bierbrouwer uit Lieshout. De twee familiebrouwers zeggen veel synergie bij elkaar te vinden door de gemeenschappelijke achtergrond en de gedeelde passie voor bier. “België is hét speciaalbierland bij uitstek”, zegt Jan-Renier...

Lees bericht

Coca-Cola brengt smart productactivatie op flesjes cola in de horeca

Frisdranken - Coca-Cola houdt de komende maanden in de Nederlandse horeca een actie waarbij consumenten met hun mobieltje een flesje cola kunnen scannen, een filmpje te zien krijgen en vervolgens met de frisdrank ‘op reis gaan’. Doel van de campagne is een nieuwe beleving geven aan het drinken van Coca-Cola in de horeca. Via een innovatieve mobiele techniek krijgt de café- of restaurantbezoeker na het fotograferen van een flesje...

Lees bericht

RIVM pleit voor minder snoepautomaten op scholen

Vending – Het RIVM vindt het onwenselijk dat er nog steeds veel snoepautomaten op scholen staan. Het pleit daarom voor minder vendingmachines met een snackaanbod. Vandaag verschijnt van het RIVM het onderzoek ‘De voedingsomgeving op scholen’. Het aantal snack- en frisdrankautomaten op middelbare scholen is de afgelopen jaren weliswaar iets afgenomen, maar nog steeds heeft 83 procent van de scholen een frisdrankautomaat en in 70 procent van de gebouwen staat een snackautomaat. Op...

Lees bericht

Lekkerland breidt aantal Punto Panino-bakeries uit

Groothandel – Lekkerland heeft het aantal Punto Panino-bakeries uitgebreid met 21 nieuwe locaties, waarvan enkele ook in nieuwe segmenten, zoals bouwmarkten. Daarnaast verwelkomde de groothandel 33 tankshops als klant. Dit meldde Lekkerland Nederland afgelopen week bij de presentatie van de jaarcijfers van de Lekkerland Groep. De groothandel zag in 2015 de omzet stijgen met 4,2 procent tot 12.484,4 miljoen euro. De brutomarge steeg met 23,8 miljoen euro tot 595,8 miljoen euro. “Uit de jaarcijfers van 2015 blijkt dat we...

Lees bericht

Voormalig Shell-hoofdkantoor Amsterdam-Noord wordt hippe A’DAM Toren

Horeca - Het oude hoofdkantoor van Shell aan het Amsterdamse IJ en een herkenningspunt in Amsterdam-Noord opent dit voorjaar als de nieuwe hotspot A’DAM Toren. De 23 verdiepingen hoge toren krijgt een uitzichtplatform, een roterend restaurant, een nachtclub en een ‘over-the edge schommel’. A’DAM staat voor Amsterdam Dance and Music tower en heeft volgens de initiatiefnemers de potentie om de Eifeltoren van Amsterdam te worden. Het uitzichtplatform annex sky...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid