Napels gaat massaal over op Hollands frietje
Buitenland – Napels krijgt er steeds meer zaken bij die zich richten op het Hollandse frietje. Alleen al de Via Toledo in de Italiaanse plaats telt vier zogenaamde ”Patatineries”. Dit signaleert Inge de Munnik, online marketeer en conceptontwikkelaar, op haar blog. De tijd dat de Italiaan wil genieten van een stukje vers gebakken pizza, een panini met mozzarella, een sfogliatelle of een andere typische Napolitaanse lekkernij is niet voorbij, maar het...
Lees berichtRvC Vion met Schat en Van Rijn compleet
Industrie – Vleesbedrijf Vion heeft ter versterking van de Raad van Commissarissen Sipko Schat (54) en Cees van Rijn (67) benoemd. Met de benoeming van beide nieuwe commissarissen is de Raad van Commissarissen van Vion nu op volle sterkte. Schat is voormalig bestuurder van Rabobank en Van Rijn de voormalige CFO van Nutreco. Beiden treden met ingang van 1 oktober aan als voorzitter, respectievelijk commissaris, met de portefeuille financiën. Hans Huijbers heeft per 1...
Lees berichtLandmarkt opent opnieuw in Amsterdam
Formulenieuws - Op 16 oktober opent Landmarkt de deuren van haar nieuwe stadsmarkt aan de Van Woustraat 103 in Amsterdam. Op de 400m2 winkelvloer ligt de nadruk op vers: veel groente en fruit, vis op ijs, versgebakken brood, ambachtelijk vlees en ter plekke bereide maaltijden voor thuis. Landmarkt staat voor leuk en lekker eten. Het bedrijf haalt haar (vers)producten bij 100 kleinschalige producenten en telers en verwerkt veel van deze producten in...
Lees berichtWeek van de Friet van start
Fastservice - De eerste Nationale Week van de Friet gaat aanstaande zaterdag van start. De Week moet het frietje een beter imago geven. In gezelschap van branche- en vakgenoten presenteerde Frans van Rooij de achtergronden en de aanpak. Van Rooij is oprichter van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en initiatiefnemer van deze actieweek. Van Rooij werd in zijn pleidooi bijgestaan door friet- en snackdeskundige Ubel Zuiderveld en Peter Klosse, lectoraat...
Lees berichtWokakkoord voor banen in Aziatische keuken
Horeca - De Aziatische horeca en minister Asscher hebben gisteren het zogenaamde wokakkoord gepresenteerd. Dankzij deze overeenkomst, tussen de sector, SZW en UWV, krijgt de sector werkvergunningen voor Aziatische koks. Er dreigde een tekort te komen aan Aziatische koks door een minder soepele toelatingsprocedure voor Chinese koks naar ons land. In het akkoord is opgenomen dat werkloze Nederlandse koks worden omgeschoold en dat er taalcursussen worden aangeboden aan Aziatische koks....
Lees berichtMarkthal Rotterdam: goed voedsel, van dagvers tot lang houdbaar
Foodservice - De Markthal in Rotterdam is open. Het is de eerste overdekte versmarkt in Nederland, geïnspireerd op versmarkten in Stockholm, Barcelona en Valencia.In de Markthal staat goed voedsel – in al haar facetten – centraal. Onder de 40 meter hoge boog kunnen bezoekers winkelen, uit eten gaan, een terrasje pakken, wonen en parkeren. De Markthal ligt midden in het centrum van Rotterdam, in het Laurenskwartier. De Markthal biedt in 96 versunits...
Lees berichtGenomineerden FNLI Merk van het Jaar awards 2014 bekend
Verkiezing - De genomineerden voor de FNLI Merk van het Jaar awards 2014 zijn bekend. Daarnaast is er een bijzondere prestatie award voor het merk met meest herkenbare verpakking. De genomineerden zijn: Alcoholische dranken: Heineken, Hertog Jan, Lindeman’s; Non-alcoholische dranken (excl. zuivel): Coca-Cola, Douwe Egberts, Pickwick; Zoetwaren, snacks, ontbijtproducten, brood en banket: De Ruijter, LU, Verkade; Kruidenierswaren overig: Knorr, Koopmans, Unox; Zuivel, kaas en geelvetten: Almhof, Campina, Mona; Vers, salades,...
Lees berichtFood-investeerder Pulsar Network Capital start met Sustainable Food Fund
Investeringsfonds - Investeerder en onafhankelijke participatiemaatschappij in gezonde & duurzame voeding Pulsar Network Capital start - na ruim een jaar van voorbereiding – met het Sustainable Food Fund: een nieuw investingsfonds met een beoogd fondskapitaal van €75 miljoen. Dit is het eerste fonds met 100% focus op gezonde en duurzame voeding. Het fonds heeft als doel te investeren in zo'n 15 tot 20 innovatieve en groeiende bedrijven in de segmenten sustainable food, nutrition, foodtech en agritech....
Lees berichtBelgische Colruyt zet kwaliteitsstap met Cru
Buitenland – De Belgische supermarktketen Colruyt gaat een geheel nieuw concept starten. In een hoeve in Overijse start het bedrijf een testwinkel waar smaken en pure producten weer centraal staan. De winkel is bedoeld voor mensen die weer op zoek zijn naar authentieke kwaliteitsproducten en een passie hebben met eten. Colruyt zelf spreekt van een soort markthal waar de producten worden verkocht. De locatie kan in niets vergeleken worden met de –...
Lees berichtBrandmanager Vrumona verkozen tot grootste vrouwelijke talent
Verkiezing - Sophia Kerkhof-Schneider, Senior Brand Manager bij Vrumona, is verkozen tot het grootste jong vrouwelijk talent in de leeftijd tot en met 30 jaar. De prijs werd bekend gemaakt tijdens de verkiezing van de Topvrouw van het Jaar 2014. Sinds dit jaar is er ook een prijs voor jong vrouwelijk talent. De jury bestond uit Margreet de Boer, Lid Eerste Kamer voor Groen Links (juryvoorzitter), Ellen Faber, Topvrouw 2011, Louise van Nispen,...
Lees bericht