Week van de Friet van start


Fastservice - De eerste Nationale Week van de Friet gaat aanstaande zaterdag van start. De Week moet het frietje een beter imago geven. In gezelschap van branche- en vakgenoten presenteerde Frans van Rooij de achtergronden en de aanpak. Van Rooij is oprichter van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en initiatiefnemer van deze actieweek. Van Rooij werd in zijn pleidooi bijgestaan door friet- en snackdeskundige Ubel Zuiderveld en Peter Klosse, lectoraat Gastronomy in Foodservice – Hotelschool Maastricht. Deze zei: ‘Het probleem van friet is dat het zo lekker is’. Zijn advies aan de frituurbranche om het imago van friet te verbeteren luidt: ‘Bouw kennis op, straal vakmanschap uit, lever een perfect product en vertel het je klanten. Be good and tell it, in die volgorde’. Hij presenteerde tegelijkertijd enkele argumenten die sterk vóór het frietje pleiten: het belangrijkste ingrediënt van het lekkere frietje, de aardappel, is een groente: vol met vitaminen, vezels en mineralen en frituren als voedselbereidingtechniek wordt al duizenden jaren toegepast in bijvoorbeeld de Chinese en Japanse keuken. Daar is helemaal niets mis mee, volgens Klosse. Op zaterdag 4 oktober gaat de Week van de Friet van start bij zo’n 800 ondernemers in Nederland. Met spontane acties in heel veel plaatsen, kleurwedstrijden, een fotowedstrijd, bedrijfsbezoeken, speciale aanbiedingen, excursies naar aardappelboerderijen en traktaties aan bewoners van verzorgingstehuizen. Alles onder het motto ‘Friet is een feest, maar het kan niet elke dag feest zijn’. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid