Belang goede tafelaankleding vaak onderschat door horeca
Onderzoek - Het belang van goede tafelaankleding wordt in de Nederlandse horeca onderschat. Volgens maar liefst 91% van de bezoekers is een goed gedekte tafel een essentieel onderdeel van het visitekaartje van een zaak. Tafellaken en servetten worden zelfs op grotere waarde geschat dan een zout- en pepervaatje op tafel. Omgekeerd leveren slechte voorzieningen veel ergernis op. Een stinkende asbak, vieze tafellakens en smoezelige servetten zijn sfeerbedervers tijdens een avondje uit....
Lees berichtGroothandel noteert voorzichte plus
Groothandel – Groothandelsbedrijven in de voeding lieten in het eerste kwartaal van 2014 een voorzichtige plus zien van 0,6 procent. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag in een rapport over de sector. De groothandel verkeerde de afgelopen jaren in zwaar weer. De teruglopende bestedingen in food (vooral buitenshuis) voelden ook zij sterk. Maar de kentering lijkt er nu te zijn. De groothandel in voedings- en genotmiddelen zette een bescheiden omzetplus...
Lees berichtCBS: Mooie weer helpt horeca aan forse groei
Horeca - In het eerste kwartaal van 2014 behaalde de traditionele horeca een seizoengecorrigeerde volumegroei van 1,4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De omzet van de horeca groeide in deze periode met 1,6 procent. Dit zijn de hoogst gemeten groeicijfers in een eerste kwartaal sinds 2006. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend gemaakt. Consumenten en ondernemers gaven in het eerste kwartaal seizoengecorrigeerd meer geld uit in horecagelegenheden...
Lees berichtNew York strijdt opnieuw tegen obesitas
Overgewicht - New York laat het er niet bij zitten. De stad is opnieuw naar de rechter gestapt in een poging om de grootte van frisdrankbekers te kunnen beperken. De maatregel moet helpen in de strijd tegen obesitas. New York strijdt al jaren tegen de in hun ogen forse frisdrankbekers. Eerst onder aanvoering van voormalig burgemeester Michael Bloomberg. Hij kondigde twee jaar geleden een verbod aan op de verkoop van...
Lees berichtHeineken zwaait met stunt Nederlands elftal uit
Industrie – Bierbrouwer Heineken kon het niet laten en bedacht een stunt. Als vanavond het Nederlands elftal vertrekt, vliegt het over de brouwerij heen. Reden om het team uit te zwaaien. De medewerkers van de brouwerij bedachten een ludiek afscheidsgebaar. Met bijna 135.000 bierkratten is de tekst ‘Oranje boven’ gemaakt. Een enorme stapelklus, maar het effect mag er zijn. Bron: FoodClicks
Lees berichtAandeel duurzame palmolie stijgt verder door expliciete inkoopafspraken
Industrie - Expliciete vermeldingen in inkoopvoorwaarden, zorgen ervoor dat de komende tijd het aandeel duurzame palmolie gaat stijgen. Dat verwacht H Eddy Esselink, voorzitter van de Task Force Duurzame Palmolie. Hij sprak deze verwachting uit bij de presentatie van de derde jaarrapportage tijdens de Europese Roundtable van de RSPO in Londen. Het aandeel duurzame palmolie verwerkt door de Nederlandse voedingsindustrie is momenteel 61%. Hiermee is opnieuw een groei in het aandeel...
Lees berichtAmsterdam gaat horecaondernemers belonen en minder straffen
Horeca – De gemeente Amsterdam gaat ondernemers belonen en minder straffen. Met het zogenaamde bonussysteem wil de gemeente het handhavingsbeleid een nieuwe draai geven. Burgemeester Eberhard van der Laan laat weten dat hij gemerkt heeft dat er vaak gedacht wordt vanuit het ‘verzinnen wat er niet mag, in plaats van te stimuleren wat gewenst is’. Met het beloningssysteem hoopt hij daarmee een verandering in gang te kunnen brengen. Het nieuwe systeem...
Lees berichtDijksma: ‘Catering- en horecasector moeten meer gebruik maken van duurzaam voedsel’
Overheid - Consumenten kiezen vaker voor dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel. In het afgelopen jaar gaven zij hier 257 miljoen euro meer aan uit ten opzichte van 2012: een stijging van 10,8% naar in totaal circa 2,5 miljard euro omzet. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel. Geconstateerd wordt dat bedrijven in de catering- en horecasector meer gebruik zouden kunnen maken van de waardering van de consument voor duurzaam voedsel. De uitgave aan voedsel...
Lees berichtOprichter McDonalds Nederland Jan Sybesma overleden
Persoonlijk – Vorige week is Jan Sybesma overleden. Hij was de oprichter en architect van McDonald's Nederland. Nadat Albert Heijn de formule naar Nederland had gehaald, wist Sybesma de fastfoodformule in Nederland op de kaart te zetten. Sybesma kwam bij McDonalds Nederland in beeld een jaar na de introductie in 1971. Albert Heijn had een aantal locaties dat niet voldeed omdat deze op de verkeerde locaties waren gepland en faillissement dreigde voor...
Lees berichtNieuwe 10 euro-bankbiljet aangekondigd
Betalingsverkeer – Winkelier, houd de brieven in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verspreidt binnenkort onder drie miljoen winkels en kleine bedrijven in het eurogebied een brochure over het nieuwe 10 euro-bankbiljet. In de brochure staat hoe de ondernemers hun bankbiljettensorteer- en detectieapparaten klaar kunnen maken voor de verwerking van het nieuwe biljet. Daarnaast worden ook het nieuwe uiterlijk en de echtheidskenmerken beschreven. Ton Roos, directeur bankbiljetten van de ECB: “Wij...
Lees bericht