Belang goede tafelaankleding vaak onderschat door horeca


Onderzoek - Het belang van goede tafelaankleding wordt in de Nederlandse horeca onderschat. Volgens maar liefst 91% van de bezoekers is een goed gedekte tafel een essentieel onderdeel van het visitekaartje van een zaak. Tafellaken en servetten worden zelfs op grotere waarde geschat dan een zout- en pepervaatje op tafel. Omgekeerd leveren slechte voorzieningen veel ergernis op. Een stinkende asbak, vieze tafellakens en smoezelige servetten zijn sfeerbedervers tijdens een avondje uit. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door bureau Panelwizard onder 1000 respondenten van 16 jaar en ouder in opdracht van Tork, onderdeel van SCA. Meer dan 70% van de Nederlanders geeft aan dat servet en tafelkleed de belangrijkste onderdelen zijn van tafelaankleding in een horecazaak. Andere noodzakelijke zaken op tafel zijn kaarsen (45%), bloemen (34%), placemats (31%) en onderzetters of bierviltjes (29%). “In Nederlandse horeca wordt veel aandacht besteed aan de bediening, de gerechten en naleving van de hygiëne. Tafelaankleding wordt hierbij wel eens vergeten, maar beïnvloedt onmiskenbaar de positieve beoordeling van een zaak,” aldus Sonja van der Linden, Product & Segment Manager Table Top en Hospitality bij Tork. Placemats Voor het out-of home-segment zijn er andere manieren waar ondernemers mee kunnen experimenteren. Meer dan 42% van de ondervraagden geven aan de marketinguitingen op tafelaankleding op te merken. Met name op placemats (50%), onderzetters (44%), bestekzakjes (20%) en servethouders (17%)  worden deze uitingen gelezen. Een op de vijf geeft tevens aan op basis van deze uitingen in te gaan op het aanbod of de gegeven informatie. Wat belangrijk gevonden wordt aan tafelaankleding verschilt per type horecagelegenheid. Binnen fastfoodketens en bedrijfskantines staan schone tafelaankleding (95%) en gebruiksgemak (83%) bij de gasten hoog in het vaandel. Bij restaurants met bediening is de bezoeker op zoek naar kwaliteit (87%) en een aantrekkelijk design en kleurgebruik (82%) op tafel. Bron: Tork

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid