VITAM behaalt ISO 14001 certificaat

Catering - Naast het huidige ISO 9001 certificaat, dat VITAM in 2011 behaalde, heeft VITAM nu ook het ISO 14001 milieucertificaat binnengehaald. Met deze dubbele ISO-certificering laat VITAM zien dat de bedrijfsprocessen, zowel op het gebied van kwaliteit als duurzaam ondernemen, goed op orde zijn. VITAM hecht veel waarde aan kwaliteit, veiligheid en milieuzorg. In de afgelopen periode heeft VITAM een aantal intensieve audits doorlopen. Met het behalen van het ISO 14001-certificaat komt...

Lees bericht

Markt voor bedrijfscatering bloeit op

Marktontwikkelingen – De omzet van bedrijfscateraars bloeit op. De verkopen plusten in periode 5 met 6 procent, zo blijkt uit de Foodservice Monitor van onderzoeksbureau Foodstep. De omzet van het foodservicekanaal als geheel staat onder druk. In periode 5 daalde de waarde van eten en drinken in de foodservice met 5 procent. Vooral de horeca daalde, terwijl het eten en drinken in het bedrijfsleven steeg. Deze beweging kan deels verklaard worden uit het vroege Pasen....

Lees bericht

Prorest volledig over op contactloos betalen

Catering - Prorest Catering, onderdeel van facilitair dienstverlener Facilicom Services Group, gaat als een van de eerste cateringorganisaties in Nederland over op contactloos betalen. Voor 1 januari zal het in al haar 200 bedrijfsrestaurants mogelijk zijn om door een mobiele telefoon, betaalpas en/of credit card kort tegen de betaalautomaat te houden een betaling te verrichten. ‘In april dit jaar heeft Prorest in haar ABN Amro-bedrijfsrestaurants contactloos betalen al succesvol geïntroduceerd....

Lees bericht


Boeren in Vallei-gebied richten coöperatie streekproducten op

Agrinieuws - Een groep boeren uit de regio Vallei heeft de coöperatie Boerenhart opgericht. Doel is om streekproducten bij de horeca en supermarkten beter op de kaart te krijgen en te voldoen aan de toenemende vraag. De coöperatie werkt samen met de lokale diepvriesgroothandel Van der Wee uit Scherpenzeel. Het initiatief wordt ondersteund door de Rabobank en de gemeente Ede. Vooralsnog zijn zes boeren aangesloten, waaronder de vleesverwerkingsbedrijven...

Lees bericht

Nederlander overschat zijn dagelijkse groenteconsumptie

Onderzoek - Nederlanders denken te snel dat zij dagelijks voldoende groente eten. Bijna driekwart schat die consumptie te hoog in, terwijl bekend is dat slechts 5 procent van de volwassenen in Nederland de aanbeveling van 200 gram groente per dag haalt. Ook het aanbod van groente in de horeca beter, vindt de consument. Daarnaast kan meer informatie over het bereiden van groente de consumptie stimuleren. Dat blijkt uit het Duurzaamheidkompas, een periodiek...

Lees bericht

Frank van Zomeren verlaat Cormet catering

Personalia – Frank van Zomeren vertrekt bij cateraar Cormet catering. Na viereneenhalf jaar zit zijn taak erop binnen de cateraar en vindt hij tijd worden om een volgende stap te zetten. Van Zomeren is binnen de cateringsector geen onbekende. Als division director werkte hij bijna vijf jaar binnen Avenance en adviseerde hij tal van bedrijven. Daarna was hij betrokken bij de ontwikkeling van een vendingconcept  voor verse yoghurtshakes binnen Toeca, een...

Lees bericht

‘Foodservice staat voor uitdagingen en moet oude denkpatronen loslaten’

Foodservice - Het FoodService Instituut kijkt terug op vier succesvolle Quo Vadis-bijeenkomsten. De sessies die op verschillende locaties plaatsvonden, werden goed bezocht. De Quo Vadis-sessies volgden op de publicatie van de FoodShopper Monitor 2014/2015. Centraal daarin staan de laatste cijfers en ontwikkelingen rondom het foodshoppergedrag en de gevolgen voor alle spelers in de foodbranche. Vooral het consumentenvertrouwen baart menig foodservicebedrijf zorgen, zo bleek tijdens de sessies. Ondanks de voorzichtige tekenen van...

Lees bericht

Drie nominaties voor Food Valley Award 2014

Verkiezing - De draagbare, koelverpakking voor champagneflessen van PaperFoam en Veuve Clicquot, de verse babyvoeding van Pit-Foodconcepts en de automatische druivenonttrosser van JFPT/ foodlife zijn genomineerd voor de Food Valley Award 2014. Dat heeft de onafhankelijke vakjury van de Food Valley Award onder leiding van Jan Maat, algemeen directeur TI Food and Nutrition, bekend gemaakt. Binnen alle aanmeldingen scoorden de drie genomineerden het hoogst op innovativiteit en economische haalbaarheid. Tijdens de...

Lees bericht

Grandioze foodvariëteit bij Pinkpop 2014

Leisure – Pinkpop 2014 kende niet alleen een geweldige line-up met The Rolling Stones en Metallica, maar ook het aanbod aan food & drinksconcepten tijdens het festival was grandioos. Van vegetarisch tot glutenvrij, van hamburgers tot 'fresh food', het was er allemaal. Inclusief gratis gekoeld Limburgs drinkwater in verband met de hoge temperaturen. Op het festivalterrein waren tientallen kramen omgetoverd tot tijdelijke horecaconcepten waar Mexicaanse, Aziatische, Hollandse en Italiaanse maaltijden genuttigd konden worden....

Lees bericht

Kornuit van Grolsch brengt vinyl op maat met ‘Brouw Je Eigen Plaat’

Industrie - Muziekliefhebbers kunnen voor het eerst naar eigen smaak een vinylplaat maken. Kornuit van Grolsch biedt met ‘Brouw Je Eigen Plaat’ de unieke mogelijkheid om een persoonlijke playlist in vinyl te laten snijden. Op www.brouwjeeigenplaat.nl kan een playlist worden samengesteld en een eigen hoes worden ontworpen. Een gespecialiseerde vinylsnijder brouwt vervolgens de persoonlijke plaat. Dit ambachtelijke proces kan iedereen zelf bekijken in een pop-up store in Amsterdam....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid