Nederlander overschat zijn dagelijkse groenteconsumptie


Onderzoek - Nederlanders denken te snel dat zij dagelijks voldoende groente eten. Bijna driekwart schat die consumptie te hoog in, terwijl bekend is dat slechts 5 procent van de volwassenen in Nederland de aanbeveling van 200 gram groente per dag haalt. Ook het aanbod van groente in de horeca beter, vindt de consument. Daarnaast kan meer informatie over het bereiden van groente de consumptie stimuleren. Dat blijkt uit het Duurzaamheidkompas, een periodiek onderzoek naar actuele duurzaamheidthema’s van Schuttelaar & Partners en MarketResponse. Nederlanders staan over het algemeen positief tegenover groente, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Een duidelijke meerderheid vindt groente gezond (92 procent) en lekker (82 procent) – maar liefst 83 procent vindt het normaal om elke dag groente te eten. Gevraagd naar de belangrijkste barrières bij het eten van groente, geven Nederlanders vaak aan moeite te hebben met de bereiding. Het kost veel tijd en het is lastig om voldoende met groente te variëren. Slechts één op de vijf consumenten meent dat restaurants voldoende groente aanbieden. Driekwart stelt dat het zou helpen als restaurants groente actief promoten in hun menu’s. Als belangrijkste verantwoordelijke voor het eten van voldoende groente wijst de Nederlandse consument zichzelf aan. Supermarkten komen op de tweede plaats met 74 procent. Op plek drie en vier staan familie (52 procent) en horeca (45 procent). Daarna pas volgen instanties als het Voedingscentrum met 38 procent. Bron: Duurzaamheidkompas/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid