Albert Heijn breidt vegan-assortiment uit met 50 producten


Formulenieuws - Albert Heijn heeft het vegetarische assortiment met 50 producten uitgebreid en claimt met 160 vega(n) producten nu het grootste vega(n) assortiment van alle supermarkten te hebben.

De Zaanse supermarkt ziet ook de verkoop van vegetarische en veganistische producten fors stijgen. Bij Albert Heijn nam de verkoop van vleesvervangers de afgelopen vier jaar met 50 procent toe. De uitbreiding met 50 producten is volgens AH dan ook een logische stap. Nieuw in het assortiment zijn onder andere de vegan kibbeling, vegan spareribs en een zeewierburger.

Een dagje vega(n) is, volgens AH, steeds populairder geworden voor zowel ontbijt en lunch als de avondmaaltijd. Meer dan de helft (55%) van alle Nederlanders, en niet alleen meer in de Randstad maar door heel Nederland, is flexitariër en eet steeds vaker vegetarische producten, aldus de supermarktketen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Winnaars FoodAwards 2023 bekend gemaakt

Verkiezing - Op kasteel Amerongen zijn woensdagavond de jaarlijkse FoodAwards uitgereikt. 12 introducties uit 2022 werden door de jury beloond met een FoodAward. De uitverkiezing van de FoodAwards is een initiatief van FoodPersonality en vond voor de 25e keer plaats.

Lees bericht


Klimaat positief eetconcept Natoo opent op Rotterdam CS

Formulenieuws – Formuleorganisatie Lagardère Travel Retail opent op een drietal NS-stations een nieuw klimaat positief foodconcept genaamd Natoo. Dit internationale foodconcept gericht op gezonde voeding opent eerst op Rotterdam CS en daarna op Den Haag CS en Leiden CS. Natoo wordt bestempeld als klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid.

Lees bericht


Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, PLUS en ALDI

Formulenieuws - Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Lees bericht


Afscheid Harrie ten Have als voorzitter Vakcentrum

Persoonlijk - Harrie ten Have heeft na veertien jaar afscheid genomen als voorzitter van het Vakcentrum, de belangenvereniging voor zelfstandige detaillisten in food, non-food, fast moving consumer goods en franchisenemers. Voormalig Albert Heijn-franchiser Bram de Jong volgt hem op.

Lees bericht

Albert Heijn to go gaat experimenteren met true pricing

Formulenieuws – Vanaf dinsdag kunnen klanten bij de Albert Heijn to go in Groningen, Wageningen en Zaandam een kop koffie tappen voor de true price. Dit is de normale winkelprijs plús sociale- en milieukosten in de hele keten van een product. Klanten krijgen op die manier inzicht in de werkelijke prijs van een product en kunnen op basis hiervan duurzamere...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid