Alle burgers bij Spare Rib Express ook in vega-variant
Formulenieuws – Spare Rib Express gaat alle burgers in het assortiment ook in een vega-variant aanbieden. Volgens de keten van bezorgrstaurants is de vraag naar vegaproducten zo’n belangrijk element geworden door de toename van het aantal flexitariërs dat het aanbod verbreed moet worden. De formule geeft aan dat het aandeel vegetarische eters weliswaar nog bescheiden is, maar dat er wel sprake is van een sterke toename van het aantal mensen dat één of meerdere dagen geen vlees, vis of vleeswaren gebruikt. De vega burgers van Spare Rib Express zijn iets lager in gewicht (120 gram), maar lijken qua smaak en structuur veel op een normale rundvleesburger, aldus woordvoerder Spare Rib Express. De formule gelooft in een gevarieerd productaanbod voor consumenten en wil de klanten ook de mogelijkheid bieden om hoogwaardige vleesvrije producten te kunnen gebruiken. Het zoeken naar de juiste burger heeft veel tijd in beslag genomen omdat de formule een vegaburger met ‘bite’ wilde hebben en geen groenteburger. Ook de combinatie met de recepturen en ingrediënten speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling, aldus Spare Rib Express. Bron: @FoodClicks
Formulenieuws – Spare Rib Express gaat alle burgers in het assortiment ook in een vega-variant aanbieden. Volgens de keten van bezorgrstaurants is de vraag naar vegaproducten zo’n belangrijk element geworden door de toename van het aantal flexitariërs dat het aanbod verbreed moet worden. De formule geeft aan dat het aandeel vegetarische eters weliswaar nog bescheiden is, maar dat er wel sprake is van een sterke toename van het aantal mensen dat één of meerdere dagen geen vlees, vis of vleeswaren gebruikt. De vega burgers van Spare Rib Express zijn iets lager in gewicht (120 gram), maar lijken qua smaak en structuur veel op een normale rundvleesburger, aldus woordvoerder Spare Rib Express. De formule gelooft in een gevarieerd productaanbod voor consumenten en wil de klanten ook de mogelijkheid bieden om hoogwaardige vleesvrije producten te kunnen gebruiken. Het zoeken naar de juiste burger heeft veel tijd in beslag genomen omdat de formule een vegaburger met ‘bite’ wilde hebben en geen groenteburger. Ook de combinatie met de recepturen en ingrediënten speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling, aldus Spare Rib Express. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien
Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.
Lees berichtSpare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda
Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.
Lees berichtFrikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag
Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...
Lees berichtMcDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw
Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.
Lees berichtBelgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start
Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België. België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...
Lees berichtChef Estée Strooker zet rode biet centraal in pop-up Bar Bietstro
Pop-up – Chef Estée Strooker, bekend van o.a. 24Kitchen en groot fan van lokale groenten, zet twee dagen lang de rode biet centraal in haar pop-uprestaurant Bar Bietstro. Met haar initiatief wil zij laten zien dat de rode biet niet alleen smaakvol is, maar dat er ook veel mee is te doen.
Lees bericht