Anytime Toscane wint lekkerste Loaded Fries 2021


Wedstrijd - Gabriël Oral van AnyTyme Toscane heeft onlangs mei de finale van de Lekkerste Loaded Fries 2021 gewonnen met zijn Korean Barbecue. De wedstrijd, georganiseerd door Remia Professioneel en telde tien finalisten.

De finalisten moesten voor de driekoppige jury in De Fabrique in Utrecht hun gerecht maken. De ‘Korean Barbecue’ van Gabriël Oral kreeg de meeste punten. Zijn loaded fries werd omschreven als ‘een smaakexplosie’.

Koreaans bezorgfrietje

Oral, die in oktober 2020 met zijn broer Michel AnyTyme Toscane in Borne opende, maakte zijn gerecht met Oerfriet, Galbi (Koreaans vleesgerecht van Ierse rundershortribs) radijssalade, komkommer, limoenwedges, kiemgroente, kimchisesem, Legendary Real Tasty Mayonaise Lemon Pepper Mayonaise en Garlic Sriracha Mayonaise. Aangezien AnyTyme Toscane een bezorglocatie is, serveerde Oral zijn friet in een kartonnen bezorgdoosje.

Jesper Polman van Eetwinkel Polly in Bemmel eindigde op de tweede plaats met zijn ‘Frites BFF’ (Brazilian Fast Food), gemaakt met verse chimichurri, chimichurri fritessaus, ingelegde rode ui en China Rose scheuten. Brons was voor Yvonne Verstralen van Cafetaria ’t Trepke in Sittard. Zij creëerde een ‘Frietje Samurai’, waarbij ze alledaagse cafetaria-ingrediënten gebruikte: een hamburger in stukjes gehakt, brunoise van paprika, gekookt ei, schijfjes jalapeo en Red Hot Samurai Sauce.

Loaded fries

Loaded Fries zijn hot. Steeds meer ondernemers en productontwikkelaars, in fastservice, restauratief maar ook in leisure, ontwikkelen hun eigen creaties en proberen zich zo goed mogelijk te onderscheiden. Reden ook voor Remia Professional een wedstrijd uit te schrijven. De jury, bestaande uit Mitch Kramer (Ter Marsch & Co en winnaar van het lekkerste frietje met topping 2020), Dennis van Asselt en Pierre Wind roemden de inzet en het niveau van de deelnemers. De tien finalisten waren gekozen uit een pool van veertig kandidaten die zich voor de wedstrijd hadden aangemeld.

Bron: Remia/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Wie maakt de nieuwe Remia Burger & Grill sauce voor 2023?

Wedstrijd – Remia Professional wil in 2023 met een nieuwe variant Burger & Grill sauce komen. Een vernieuwende saus, die breed toepasbaar is en in potentie een grote smaak kan worden binnen de bestaande Burger & Grill sauzen serie. Alle foodprofessionals kunnen deelnemen aan de wedstrijd.

Lees bericht

‘Hamburgerboetiek’ Ter Marsch & Co opent in Utrecht

Hamburgerketen - Boetiek burgerrestaurant Ter Marsch & Co heeft een nieuwe vestiging geopend in Utrecht. Het is de vierde vestiging van het hamburgerbedrijf. Andere vestigingen zitten in Rotterdam en twee in Amsterdam. Nu is daar een vierde vestiging bijgekomen in hartje Utrecht.

Lees bericht



Ter Marsch & Co winnaar beste burger en friet met topping

Vakwedstrijden - Hamburgerspecialist Ter Marsch & Co, met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, was van de week, tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horecava, al winnaar met de beste hamburger, maar daar kwam het lekkerste frietje donderdag nog bij. Medewerkers Mitch Kramer won in die categorie met zijn creatie 'Sweet fries of mine'. 'Sweet fries of mine' is een friet gemaakt...

Lees bericht

Moving Mountains aast vooral op foodservicebedrijven

Vegetarisch – Bij de kennismaking in Nederland van de plant-based Moving Mountains-producten liet oprichter Simeon van der Molen duidelijk weten vooral de foodservicebedrijven voor ogen te hebben met zijn producten. “Daar kan de consument het beste de kwaliteit van onze producten proeven.” De burgers van Moving Mountains staan bekend omdat zij ook daadwerkelijk in de pan bij het bakken bloeden. Dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid