Appèl en Brownies&downieS openen tweede vestiging


Het team van Brownies&downieS; voor de nieuwe locaties op de campus van de TU Twente

Formulenieuws – Brownies&downieS openen samen een tweede locatie, deze keer op de campus van Universiteit Twente. De locatie in gebouw de Spiegel op het universiteitsterrein gaat van de zomer open.

Het is de tweede Brownies&downieS-vestiging op een onderwijslocatie, die samen met cateraar Appèl wordt opgezet. Eerder werd een gezamenlijk locatie geopend op het terrein van de TU Eindhoven.

Brownies&downieS is een bekende horecaketen met meer dan 50 vestigingen door het hele land. Ze bieden mensen met een verstandelijke beperking een echte werkplek in de horeca. Normaalgesproken zijn de locaties te vinden in stadscentra of dorpskernen. Maar samen met Appèl worden er ook vestigingen geopend binnen het onderwijs. Gekeken wordt door Appèl nu ook naar mogelijkheden in bedrijfspanden.

Deze nieuwe vestiging in Enschede zal worden  gerund door Anne van der Raadt die ook de vestiging in de binnenstad van Enschede onder haar hoede heeft. Van der Raadt: ‘Wij hebben zoveel zin in deze nieuwe uitdaging. Eindelijk een positieve ontwikkeling na de lange lockdown. Het is fantastisch dat we straks ons team kunnen uitbreiden en zo nog meer sociale impact kunnen maken.’

Inclusieve samenleving

Universiteit Twente wil bijdragen aan een inclusieve en duurzame samenleving. ‘Wij werken al langer samen met Appèl en toen ze ons voorstelden om op onze campus een Brownies&downieS vestiging te openen waren we direct enthousiast omdat dit concept uitstekend aansluit op onze visie op inclusiviteit’, aldus Anouk van der Wal van de Universiteit Twente.

Exclusieve samenwerking

Appèl en Brownies&downieS kijken niet exclusief naar nieuwe aanbestedingen, maar bestuderen ook de mogelijkheden binnen bestaande contracten. Deze nieuwe vestiging is daar een voorbeeld van. Philip Christiaans, Formule Manager bij Brownies&downieS: ‘Regelmatig kregen we verzoeken tot samenwerking vanuit het bedrijfsleven en onderwijs. De onderwijsmarkt hebben we uitgebreid onderzocht, waarbij we tot de conclusie kwamen dat ons bijzondere concept hier een interessante aanvulling is. Echter, realiseerden we ons ook dat er veel specifieke kennis voor nodig is. Daarom zijn we gesprekken aangegaan met diverse cateraars. Hieruit is uiteindelijk een exclusieve samenwerking met Appèl ontstaan.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


Naam Markies Catering verdwijnt en wordt Appèl

Catering - Zowel Markies Catering als zusterbedrijven Zo-vital, SAB, FM at Work en Scoolcompany gaan vanaf vandaag samen verder onder één naam: Appèl. De cateraar uit Den Bosch wil met de naamswijzigingen het merk Appèl versterken en de dienstverlening verdere verbeteren.

Lees bericht

Nederlander besteedt €1,1 miljard bij koffie- en lunchketens

Onderzoek  – Nederlanders hebben het afgelopen jaar €1,1 miljard besteed bij koffie- en lunchketens in Nederland. De gemiddelde besteding per bezoek lag op €15. Het meest wordt uitgegeven bij lunchrooms zoals Anne&Max, namelijk gemiddeld €28, en het minste bij ketens waar bezoekers voornamelijk eten of drinken afhalen.

Lees bericht

Gemiddelde NPS Nederlandse koffie- en lunchketens is +57

Onderzoek – De grootste koffie- en lunchketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +57. Coffeelovers krijgt de hoogste score (+88). Bezoekers van koffie- en lunchketens met een hoge NPS nuttigen hun bestelling vaker ter plaatse dan dat ze deze afhalen.

Lees bericht


Markies nieuwe cateraar van Deltion College in Zwolle

Catering - Markies Catering is sinds begin september de nieuwe cateraar van het Deltion College in Zwolle. Studenten en medewerkers van het ROC kunnen terecht bij drie restaurants, een koffiecorner en gebruik maken van andere cateringservices. Een gezond en duurzaam assortiment stond centraal in de aanbesteding.

Lees bericht

Appèl komt met ‘best basic’-opties bij TU Delft

Catering – Cateraar Appèl, die met de ingang van het nieuwe studiejaar de horeca-activiteiten verzorgt bij de TU Delft, komt daar op de uitgiftepunten met ‘best basic’-opties. Het gaat om producten die binnen de categorie in een betaalbare variant worden aangeboden.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid