Barry Brand en Angelo Stassen brengen nummer ‘De Kroeg’ uit


Actie – Radiopresentator en entertainer Barry Brand en Angelo Stassen, eigenaar van het Grand Café Cheers in Diemen, brengen samen een nummer uit over de horeca in tijden van corona. Het lied heet De Kroeg, gebaseerd op het bekende nummer Het Dorp van Wim Sonneveld en is een ode aan de lege kroegen in Nederland.

Het nummer moet duidelijk maken dat de kroegen er nog zijn. Grand Café Cheers mag al meer dan een half jaar geen gasten meer ontvangen, als gevolg van de coronamaatregelen. Stassen voelt de pijn, niet alleen als horecaondernemer, maar ook als verbinder van de meest uiteenlopende mensen in de samenleving, zo geeft hij aan. Nergens wordt diversiteit en inclusiviteit zo zichtbaar als in de kroegen en tijdens het uitgaansleven.

Droevigheid

De bedoeling van het lied De Kroeg is om aandacht te vragen voor de droevigheid van al die lege kroegen in Nederland, die zo ontzettend graag weer gasten willen ontvangen en gezelligheid willen bieden.

Nadat het lied was opgenomen, plaatsten Angelo Stassen en Barry Brand een oproep via Facebook voor de videoclip, waarmee ze de kroegeigenaren vroegen om een foto van hun lege kroeg toe te sturen. Honderden foto’s kwamen binnen. Uit alle inzendingen is een selectie van foto’s gemaakt voor de videoclip. In nog geen 48 uur hebben bijna 20.000 mensen het lied beluisterd en de clip gezien. “Dit doet ons horecaprofessionals goed. We willen ver weg blijven van discussies over de maatregelen, maar wel bloedeerlijk zijn in wat we meemaken. We zijn trots op dit resultaat,” aldus Stassen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht


Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Carnavalsvierders laten zich niet remmen door prijsstijgingen

Onderzoek – Carnavalsvierders zijn van plan vooral feest te gaan vieren en niet te letten op de prijzen. Na jaren van beperkte carnavalsvieringen en flinke prijsstijgingen, laten de feestgangers zich dit jaar niet remmen. Twee op de vijf carnavalsvierders gaat komend weekend dan ook nergens op bezuinigen. Ook houdt de ruime meerderheid (84%) geen rekening meer met het coronavirus.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid