Bavaria en Houben introduceren Bavaria worstenbrood
_1080_720_90.jpg)
Actie – De derde maandag van januari wordt aangeduid als Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Reden voor de Brabantse familiebrouwer Bavaria de handen ineen te slaan met de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood en op de ‘worst day of the year’ te komen met Bavaria Worstenbrood.
Voor het brouwen van bier zijn gemoute brouwgranen nodig. Het co-product dat er van deze grondstof overblijft na het brouwen van bier, heet bierbostel. Dit granige residu wordt door worstenbroodbakker Houben nu hergebruikt in het deeg van het nieuwe Bavaria worstenbrood. Bart Houben van Houben Worstenbrood: “Bavaria worstenbrood, gebakken door Houben: Brabantser kan het niet. Door bierbostel toe te voegen aan het vertrouwde deegrecept versterkt dit de broodsmaak. Daarnaast is het vlees een tikkeltje pikanter dan een traditioneel worstenbrood. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.”
Door en voor Brabant
De Brabantse familiebedrijven willen binnen deze samenwerking ook graag iets terugdoen voor Brabant. Vandaar dat er ook een donatie wordt gedaan aan de Voedselbank in Brabant. Rob Baken, Voorzitter Voedselbank Eindhoven: “De voedselbank kan niet bestaan zonder donaties. We zijn daarom enorm dankbaar dat deze twee bedrijven aan ons denken om de gezinnen die bij ons komen te voorzien van dit bijzondere worstenbroodje.” De ‘sixpacks’ Bavaria worstenbrood zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Houben in Eindhoven, bij Houben-verkooplocaties en te bestellen via de Houben-webshop.
Bron: Bavaria/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bagels & Beans viert 29-jarig AntiKudde-jubileum
Formulenieuws – Bagels & Beans viert het feit dat de franchiseformule 29 jaar geleden is opgericht. De formule is ontstaan op 20 januari 1996, maar omdat de termen AntiKudde en ContraMassa vanaf het begin verbonden zijn aan Bagels & Beans wordt dat met 29 jaar gevierd en niet met 30.
Lees berichtThe Bar by Bavaria open op Eindhoven Airport
Luchthaven – Op Eindhoven Airport is na een verbouwing The Bar by Bavaria geopend. De verbouwing en uitbreiding van dit horecaconcept is gebeurd in samenwerking met Vermaat, Eindhoven Airport NV, PSV en Royal Swinkels Family Brewers.
Lees berichtNhow biedt vegan English Breakfast met Garden Gourmet
Hotel –Nhow Hotel zet op Brew Monday een volledig vegan English Breakfast op het menu. Het hotel doet dit in samenwerking met garen Gourmet. Het gaat bij het ontbijt om een plantaardige versie van de befaamde Engelse klassieker.
Lees berichtStudenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca
Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.
Lees berichtHouben gaat samenwerken met zorgbakkerij van Hutten
Samenwerking - Houben Worstenbrood uit Eindhoven en Hutten uit Veghel hebben de handen ineengeslagen en gaan samenwerken. Vanaf vandaag worden de worstenbroden gerold en gebakken in de zorgbakkerij van Hutten. Ook de receptuur van de bekende Brabantse worstenbroodjes is iets aangepast.
Lees berichtBavaria start grootse campagne voor Bavaria 0.0%
Campagne – De campagne voor Bavaria 0.0% wordt de grootste in de geschiedenis van de Brabantse bierbrouwer Swinkels Family Brewers, waartoe het biermerk behoort, en moet de consument overtuigen dat de variant amper is te onderscheiden van alcoholhoudend pils.
Lees bericht