Cas & Kas, GRO en Snackwize bundelen krachten in Snackwise Collective

Samenwerking – Met de opening van een nieuwe snackfabriek in Nieuw-Vennep zetten drie vernieuwende spelers uit de voedingsmiddelenindustrie een opvallende stap richting de toekomst van snackproductie. Cas & Kas, GRO en Snackwize slaan de handen ineen en beginnen onder de naam Snackwise Collective, een samenwerkingsverband dat inzet op smaakvolle én duurzame snacks.
De officiële opening vond begin augustus plaats. In de nieuwe fabriek worden onder meer bitterballen en kroketten geproduceerd, met een duidelijke focus op plantaardige, circulaire en hybride varianten. Volgens de initiatiefnemers is het doel helder: snacks ontwikkelen die niet alleen goed smaken, maar ook bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. “Jarenlang hebben we mensen verleid met smaak in plaats van principes,” zegt medeoprichter Jesse 't Lam. “Maar met een gezamenlijke fabriek kunnen we pas echt opschalen en impact maken.” Ook Edwin Hak, Cas de Weerd en Kasper Luiten zijn betrokken bij het project. Zij vormen samen de drijvende krachten achter het collectief.
Positioneren als producent
De merken binnen het collectief, waaronder Cas & Kas, GRO en Lodewyck, willen zich profileren als partner voor groothandels, foodformules en merken die zoeken naar toekomstbestendige productieketens. Snackwise positioneert zich als producent met een duidelijke visie: hoogwaardige snacks leveren die passen binnen een moderne, duurzame levensstijl.
Benelux
Met de nieuwe fabriek wil Snackwise Collective uitgroeien tot een toonaangevende speler in de Benelux. “Wij geloven dat snacken beter kan zonder concessies aan smaak of kwaliteit,” aldus 't Lam.
Bron: Snackwise Collective/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Inkoop plantaardig Rewe Group moet naar 60 procent
Buitenland - Rewe Group, het moederbedrijf achter (onder andere) Rewe en Penny – en eigenaar van Lekkerland -, publiceerde onlangs haar eiwitstrategie. Het maakte daarbij ook haar eigen eiwitdoelstelling bekend: het wil in 2035 de inkoop – dus niet de verkoop – van plantaardige producten bij Rewe en Penny Duitsland verhoogd hebben tot 60 procent. Dat meldt het foodvakblad FoodPersonality.
Lees berichtRewind lanceert maïschips met 9-volt batterijsmaak
Introductie - Het nieuwe snackmerk Rewind verrast met misschien wel de meest nostalgische snack ooit: maïschips met de smaak van een 9-volt batterij. Geïnspireerd op de kinderlijke drang om je tong tegen een batterij te drukken, lanceert Rewind een limited edition chipsvariant met een prikkelende, metaalachtige smaak.
Lees berichtEfteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes
Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.
Lees berichtTaste Like Chicken introduceert mirrored menu
Horecaconcept – Kiprestaurant Taste Like Chicken (TLC) introduceert een innovatief menuconcept: het ‘mirrored menu’, waarin elk gerecht zowel in een plantaardige als in een traditionele kipvariant beschikbaar is. De plantaardige versie is standaard; gasten kunnen optioneel kiezen voor originele kip.
Lees berichtPrivate labelbeurs PLMA toont opmars huismerken
Vakbeurzen - Dat huismerken in de lift zitten, was duidelijk te merken op de Private Label Manufacturers Association (PLMA), de grootste private labelbeurs ter wereld. Het was ook de grootste editie ooit in de RAI in Amsterdam. De beurs telde meer dan 30.000 bezoekers en 3.100 exposanten uit meer dan 70 landen. Belangrijkste trend? Toegevoegde proteïne. Geen product nieuw op de markt...
Lees berichtGrootste Nederlandse vegan event op 6 september in Rotterdam
Vakbeurzen - De NLVegan Fair vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en wel op 6 september in de Laurenskerk in Rotterdam. Met ruim 2.000 bezoekers is dit het grootste vegan evenement in Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en is open voor iedereen, van vegans tot flexitariërs.
Lees bericht