Chef-kok Geurds gaat ‘Vuurzee oliebollen’ bakken voor daklozen


Foto bij: Merel Waalder – Buro Meerwaarde

Actie – Chef-kok François Geurds en het gastronomische biermerk De Goede & De Stoute slaan de handen ineen. Op 31 december zal de met twee Michelin-sterren bekroonde chef  Vuurzee champagne bollen bakken waarbij het Vuurzee champagne bier van De Goede & De Stoute verwerkt wordt in het beslag. De opbrengst van de oliebollen gaat naar het daklozen project van Geurds waar hij jaarlijks diverse acties voor op touw zet.

De opbrengst van de oliebollen gaat naar warme maaltijden voor de daklozen in Rotterdam. Ook worden er een aantal zeer exclusieve gouden champagne bollen gebakken. In elk doosje zitten 5 Champagne Bollen, waarvan één met bladgoud. Een doosje kost 25 euro en met de opbrengst van ieder doosje kan er voor 10 daklozen een maaltijd gekookt worden.

François Geurds zet zich al jaren in voor de daklozen in Rotterdam. Jaarlijks organiseert hij een BBQ en een kerstdiner voor deze groep. Met zijn restaurants en FOODLABS by François Geurds staat hij aan de top van de Nederlandse gastronomie.

De samenwerking met De Goede & De Stoute maak Geurds enethousiast. Vuurzee is van een uitzonderlijke kwaliteit en hoort volgens hem thuis op de gastronomische tafel. Een combinatie van de fruitige smaak van de pinot noir druiven met het champagne gist zorgt voor een fijne mouse wat Vuurzee maakt tot een perfecte begeleider van vele gerechten die bij Geurts op de kaart staan.

De oliebollen zijn online te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Reisbureau Buitenlandsche Zaken haalt chefkok Mauro Colagreco

Horeca - Reisbureau Buitenlandsche Zaken heeft de handen ineen geslagen met meesterkok François Geurds van FG Restaurant en FG Food Labs. Op 2, 3 en 4 februari 2021 starten zij de eerste editie van World’s Best Chefs. De eerste buitenlandse chef-kok die zij voor drie dagen naar Nederland hebben weten te halen is Mauro Colagreco van Mirazur*** in Menton (Frankrijk), het beste...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid