Sterrenchef François Geurds start met afhalen culinaire stamppotten
Initiatief – Corona raakt de horecasector hard en ook sterrenchef François Geurds van FG Restaurant in Rotterdam moet zijn twee Michelinsterren restaurant gesloten houden. Om toch mensen culinair te kunnen laten genieten, is hij nu gestart met het aanbieden van stamppotten in ‘Caribische stijl’.
Samen met alle andere horecagelegenheden in Nederland moest ook François Geurds midden oktober zijn sterrenrestaurants sluiten voor gasten. Het starten met afhalen was een optie, alleen twijfelde hij of de sterrenkwaliteit van de gerechten op die manier wel was te waarborgen. Nu de coronamaatregelen langer aanhouden, is hij toch overstag gegaan en is het besluit genomen te beginnen met afhalen; winterse kost van sterrenkwaliteit.
Onvergetelijk
Geurds legt de lat voor de smaak van de maaltijden hoog.. Zo is ook de stamppot uitgebreid getest in zijn eigen smaaklaboratorium voordat er besteld en afgehaald kan worden. Want ook de stamppot in caribische stijl moet zorgen voor een onvergetelijke herinnering, vindt FrançoisGeurds.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
‘Bij François Geurds is een zeldzaam kopje koffie te drinken’
Koffie - Bij François Geurds en Foodlabs by François Geurds in Rotterdam kun voortaan je een zeldzaam kopje koffie drinken. De beide locaties zijn namelijk voorzien van een TITVS grinder, een 100% handmatig vervaardigde koffiemolen.
Lees berichtChef-kok Geurds gaat ‘Vuurzee oliebollen’ bakken voor daklozen
Actie – Chef-kok François Geurds en het gastronomische biermerk De Goede & De Stoute slaan de handen ineen. Op 31 december zal de met twee Michelin-sterren bekroonde chef Vuurzee champagne bollen bakken waarbij het Vuurzee champagne bier van De Goede & De Stoute verwerkt wordt in het beslag. De opbrengst van de oliebollen gaat naar het daklozen project van Geurds waar hij jaarlijks...
Lees berichtReisbureau Buitenlandsche Zaken haalt chefkok Mauro Colagreco
Horeca - Reisbureau Buitenlandsche Zaken heeft de handen ineen geslagen met meesterkok François Geurds van FG Restaurant en FG Food Labs. Op 2, 3 en 4 februari 2021 starten zij de eerste editie van World’s Best Chefs. De eerste buitenlandse chef-kok die zij voor drie dagen naar Nederland hebben weten te halen is Mauro Colagreco van Mirazur*** in Menton (Frankrijk), het beste...
Lees bericht