Reisbureau Buitenlandsche Zaken haalt chefkok Mauro Colagreco


Horeca - Reisbureau Buitenlandsche Zaken heeft de handen ineen geslagen met meesterkok François Geurds van FG Restaurant en FG Food Labs. Op 2, 3 en 4 februari 2021 starten zij de eerste editie van World’s Best Chefs. De eerste buitenlandse chef-kok die zij voor drie dagen naar Nederland hebben weten te halen is Mauro Colagreco van Mirazur*** in Menton (Frankrijk), het beste restaurant van de wereld.

Het reisbureau organiseert al jaren culinaire reizen naar de beste restaurants van de wereld. Veel reizen stonden ook gepland toen de coronacrisis uitbrak. Een aantal van deze reizen werd doorgeschoven naar volgend jaar, maar het team wilde voor dit jaar ook iets organiseren. Al snel vonden ze in François Geurds van FG Restaurant** en FG Foodlabs* een partner die mee wilde helpen met het plan om topkoks over te halen naar Nederland te komen; hij is enthousiast over het initiatief van Buitenlandsche Zaken. Ook Mauro verheugt zich op World’s Best Chefs in 2021 in Rotterdam. Samen gaan de twee chefs op drie dagen koken in twee shifts, lunch en diner. De gasten krijgen 12 gerechten voorgeschoteld met bijpassend wijnarrangement. Creative Director van Buitenlandsche Zaken, Baret Dokmecian: “We organiseren sinds 2013 culinaire reizen. In dat jaar begonnen we met exclusieve trips naar Noma in Kopenhagen, daarna volgden snel anderen als El Celler de Can Roca en Osteria Francescana. We zijn blij dat zowel Mauro als François enthousiast reageerden op ons idee, twee chefs van het hoogste niveau samen in de keuken in ons eigen land. De coronaregels houden we strikt in de gaten en volgen we volledig, veiligheid gaat boven alles, maar dat betekent niet dat we geen mooie plannen maken”. Ook de organisatie van de tweede editie van World’s Best Chefs is al gestart, hierover wordt later meer bekend gemaakt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Chef-kok Geurds gaat ‘Vuurzee oliebollen’ bakken voor daklozen

Actie – Chef-kok François Geurds en het gastronomische biermerk De Goede & De Stoute slaan de handen ineen. Op 31 december zal de met twee Michelin-sterren bekroonde chef  Vuurzee champagne bollen bakken waarbij het Vuurzee champagne bier van De Goede & De Stoute verwerkt wordt in het beslag. De opbrengst van de oliebollen gaat naar het daklozen project van Geurds waar hij jaarlijks...

Lees bericht


Deense Chabber start ook in Nederland

Personeelsplatform - De Deense startup Chabber is sinds deze maand ook in Nederland actief. Na Noorwegen, komt het bedrijf nu ook naar Nederland. Het platform verbindt freelancers in de horeca met werkgevers en haar focus ligt op hotels en evenementen. De Deen Claus Meyer, mede-oprichter van restaurant Noma, is een van de initiatiefnemers achter Chabber. Inmiddels zijn zo’n 20.000 Chabbers,...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid