Compass start Food Lab Experience met Lisa Stel


Catering - Compass Group en Lisa Stel van Smarter Food Choices gaan samenwerken in een nieuw initiatief van de cateraar: Food Lab Experience. Medewerkers van opdrachtgevers wordt bij dit initiatief getoond wat gezond voedsel doet met de persoonlijke gezondheid en welzijn. Bovendien worden medewerkers bewust gemaakt van de impact van eten op het milieu. De samenwerking met Lisa Stel is een direct gevolg van de visie van Compass Group: workplace wellbeing realiseren voor zoveel mogelijk bedrijven in Nederland. Als oprichtster van Smarter Food Choices adviseert en begeleidt Stel organisaties in het realiseren van een lekkerder, gezonder, diverser en duurzamer voedselaanbod. Duidelijk is dat een voedzaam en gevarieerd aanbod in het restaurant niet alleen bijdraagt aan de MVO-doelstellingen en het bedrijfsimago, maar ook zorgt voor een vitaliteit bij werknemers. Invloed Werknemers brengen gemiddeld 60% van hun ‘wakkere uren’ door op het werk. Daarnaast wordt ook nog een 25 tot 40 procent van het dagelijkse eten en drinken geconsumeerd op de werkplek, blijkt uit cijfers bij de Compass Group. Het eten binnen een werkomgeving heeft dus een enorme invloed  op de gezondheid en welzijn van de medewerkers, zowel in positieve als in negatieve zin. Het Food Lab Experience moet mensen daarvan nog meer bewust maken. Milieu-impact Recent vond de eerste Food Lab Experience plaats met 14 deelnemers. De dag stond in het teken van inspiratie, kennis en verrassend en duurzaam eten. Het eten was voor 90% vegetarisch en/of veganistisch en omdat de meeste vegetarische producten ook een lagere footprint hebben, was de milieubesparing van de groep  260 liter water, 152 kilometer autorijden en 1540 gram dierenvlees. Ook omdat de groep bijna geen zuivel of vlees hadden gegeten. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuw Smaakmakers-label bestemd voor duurzame horecazaken

Duurzaamheid – Energieleverancier Vattenfall en HorecaNederland.TV introduceren een label dat horecazaken moet motiveren energiebewust en duurzaam te gaan ondernemen. “Met het Smaakmakers-label kunnen horecazaken laten zien dat ze hun steentje bijdragen,” zegt Roderick Glerum, commercieel directeur Vattenfall.

Lees bericht


Compass Group Nederland erkend als Top Employer 2020

Certificering - Compass Group is door Top Employers Institute erkend als Top Employer 2020 in Nederland. Bedrijven en organisaties tot deze groep stellen door vooruitstrevend HR-beleid medewerkers centraal en besteden veel aandacht aan de werkomgeving van medewerkers.

Lees bericht

Duitse Kannelloni to-go concept komt naar Nederland

Horeca – Ze stonden opvallend onopvallend op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in Jaarbeurs Utrecht met een bescheiden, maar smaakvol ingerichte stand: Kannelloni Food Market. Met het nieuwe to-go concept wil het bedrijf, dat onderdeel is van de Duitse Kanne Group, zich onder andere richten op de gezondheidszorgmarkt bijvoorbeeld in ziekenhuizen. Maar het concept heeft ook kracht als stand alone locatie.

Lees bericht


Horecavakbeurs Horecava laat zien dat foodservice leeft

Beurzen - De 64e editie van de Horecava eindigde donderdag 16 januari met een recordaantal bezoekers. In totaal bezochten 75.000 foodserviceprofessionals de nationale vakbeurs, een groei van ruim 6% ten opzichte van de vorige editie. Volgens de organisatie steeg het aantal bedrijven dat de beurs bezocht met 9%, in lijn met het stijgende aantal horecaondernemers in Nederland. De drukte op de beursvloer de afgelopen...

Lees bericht

Bikl introduceert gefermenteerde pickles

Introductie - Bikl lanceert tijdens de Horecava gefermenteerde pickles voor horeca en catering. Daarmee is Bikl het eerste merk in Nederland dat zich richt op gefermenteerde groente. Het eerste product bestaat uit gefermenteerde schijfjes augurk in 3 smaken. “Bikl is 100 procent natuurlijk”, zegt directeur en medeoprichter Arend van den Berg. “De combinatie van fermentatie met kruiden leidt tot bijzondere smaken. Elk...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid