Compass tekent definitieve overname van Maison van den Boer


Medewerkers van Maison van den Boer en de Compass Group proosten op de definitieve overeenkomst

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Compass Group Nederland, internationaal marktleider in diensten op het gebied van voedsel en facilitair management, blijft verder bouwen aan de diversificatie van haar foodservice-activiteiten, zo laat het cateringbedrijf weten. Met het toevoegen van Maison van den Boer, bekend van evenementen op het hoogste niveau in het binnen- en buitenland, versnelt het bedrijf haar strategische groeiplan: Compass Group vergroot haar aanbod in de event catering. Eerder dit jaar werd in België ook het cateringhuis J&M overgenomen, waarmee Compass Group ook de marktpositie in event catering in België en Nederland verder versterkte.

“De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest de overname compleet te maken,” aldus Kef van Helbergen, Managing Director Benelux bij Compass Group. “We zijn erg trots dat Maison van den Boer vanaf vandaag officieel onderdeel is van Compass Group en wij zijn blij dat we hun kennis, ervaring en kwaliteit kunnen verwelkomen binnen ons bedrijf. Samen staan we nog sterker tegenover de uitdagingen van de toekomst." “Verschillende trends dagen de sector uit en er zullen nieuwe markten worden geopend,” vult Sandra van den Boer aan. “Als familiebedrijf is er onderzocht hoe deze kansen passen bij het gedachtengoed van Maison van den Boer en hoe dit opties creëert voor de lange termijn. Dit heeft geleid tot het samengaan met Compass Group.”

Met Maison van den Boer, famous flavours, J&M Catering, Silverspoon, Gourmet Invent en Amalthea, heeft Compass Group nu een aanbod van 6 topcateraars in haar portefeuille die samen het volledige gamma aan event- en hospitality catering afdekken in België en Nederland. De komende maanden zullen in het teken staan van de verdere integratie van de merken in het Compass Group portfolio en haar positionering op de markt.

Bron: Compass Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht


Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht

Cateraar CIRFOOD introduceert de Twist’d

Catering - CIRFOOD heeft als eerste bedrijfscateraar in Nederland de Twist’d aangeschaft en deze speciaal geïmporteerd. De cateraar  introduceert daarmee een smakelijk en vernieuwend tosti concept waarmee de cateraar ‘het beste van alle werelden aan de gasten kan geven’.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid