Culinaire streamingsdienst Cheflix zoekt nieuw groeigeld


Ondernemers achter Cheflix Jeroen van den Brink, Rudie Heinen en Thomas van Burg

Crowdfunding - Cheflix, het platform waar je kan leren koken van chefs, is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om de groei te versnellen. De steamingdienst biedt kookvideo’s aan waarmee producten en gerechten leert koken van topchefs zoals Ron Blaauw en Alain Caron. De financiering wordt gebruikt voor de doorontwikkeling van de app, meer kookvideo’s en onder andere live evenementen.

Cheflix is ontstaan tijdens corona toen het bedrijf van Jeroen van den Brink - oprichter van de Nationale Restaurant Week - plotseling stil viel. Hij besloot een aantal bekende chefs te bellen om samen kookvideo’s op te nemen. In 2021 werd Cheflix als zelfstandig bedrijf voortgezet, waarna Thomas van Burg zich aansloot als mede-eigenaar en later ook Rudie Heinen onderdeel werd van het managementteam.

Cheflix app

In december 2023 werd naast het online platform ook de Cheflix app gelanceerd, waardoor gebruikers in de keuken met de kookvideo’s aan de slag konden gaan. Inmiddels heeft de streamingsdienst meer dan 60.000 leden en ruim 500 kookvideo’s beschikbaar. Dit jaar wil het bedrijf de app doorontwikkelen en maandelijks nieuwe masterclasses lanceren. “We zetten daarnaast vol in op AI om masterclasses in meerdere talen te kunnen aanbieden, zodat Cheflix in meer landen kan groeien”, aldus van den Brink.

Crowdfunding

Om de groei en doorontwikkeling te financieren is Cheflix een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow, waarbij het doel was om 150.000 euro op te halen. Dit bedrag werd in korte tijd bereikt. Maar investeerders kunnen nog steeds mee investeren, maximaal kan met de campagne 250.000 euro opgehaald worden. Het extra bedrag wordt onder andere gebruikt om live evenementen te organiseren.

Bron: Cheflix/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix

Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...

Lees berichtCrowdAboutNow bereikt mijlpaal met 100 miljoen

Crowdfunding - CrowdAboutNow, het crowdfunding platform dat zich richt op het financieren van lokale ondernemers, heeft de mijlpaal bereikt van 100 miljoen. In totaal is er 100 miljoen geïnvesteerd in ondernemers die met het platform hun crowdfunding zijn gestart.

Lees bericht

Cacaofabriek Wild Child Cacao wil verduurzamen en groeien

Crowdfunding – De ambachtelijke chocolademakerij Wild Child Cacao in Amsterdam Noord wil nieuwe en duurzamere machines aanschaffen en groeien. De twee initiatiefnemers Eva Kuin en Malou Dronkers van de cacaofabriek zijn daarom en crowdfundingactie gestart om de benodigde 50.000 euro binnen te halen.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid