De Verspillingsfabriek gaat met KLM de lucht in


Voedselverspilling – KLM en De Verspillingsfabriek gaan de komende jaren samenwerken. De luchtvaartmaatschappij gaat samen met KLM catering services vanaf augustus soepen serveren van voedsel dat gered is van verspilling.

De eerste soep die geserveerd gaat worden is wortel-komijn soep. Deze soep wordt geserveerd in de World Businessclass van KLM. Daarna komen ook ander varianten aan boord van de luchtvaartvloot.

Voor De Verspillingsfabriek en initiatiefnemer Hutten is het mooie gelegenheid om de mensen aan boord te bereiken en inspireren met hun missie voedselrestanten te redden. Een "on-boarding"- video zal die boodschap verder uitdragen.

KLM wil als luchtvaartmaatschappij zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en is actief op zoek naar leveranciers die deze ambitie ondersteunen.

De Verspillingsfabriek doet dat niet alleen door groente in te zetten voor producten en gerechten, die de schappen van de supermarkt niet halen, omdat zij qua maat en kleur zijn afgewezen, maar ook door de producten te laten maken door mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Zodat ook er ook geen talent verloren gaat.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht




Transavia en Thuisbezorgd.nl lanceren als eerste ‘in-flight’ bezorging

Luchthaven - Thuisbezorgd.nl en Transavia zijn gestart met ‘in-flight’ bezorging waarbij passagiers voor de vlucht een maaltijd naar keuze kunnen bestellen. De Nederlandse bedrijven zijn hiermee wereldwijd de eerste met deze service. Passagiers kunnen tot 1 uur voor het boarden bestellen. De maaltijd wordt vers bereid door de keukenbrigade van iFleat en direct aan boord bezorgd.

Lees bericht


KLM schakelt over op vegan in Europese Economy Class

Inflight - KLM gaat alleen nog maar vegetarische sandwiches en wraps serveren in de Economy Class op Europese vluchten. Dat meldt de website Luchtvaartnieuws vandaag. Volgens het bericht vindt de luchtvaartmaatschappij de vegetarische producten beter voor het milieu.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid