De Verspillingsfabriek gaat met KLM de lucht in
Voedselverspilling – KLM en De Verspillingsfabriek gaan de komende jaren samenwerken. De luchtvaartmaatschappij gaat samen met KLM catering services vanaf augustus soepen serveren van voedsel dat gered is van verspilling.
De eerste soep die geserveerd gaat worden is wortel-komijn soep. Deze soep wordt geserveerd in de World Businessclass van KLM. Daarna komen ook ander varianten aan boord van de luchtvaartvloot.
Voor De Verspillingsfabriek en initiatiefnemer Hutten is het mooie gelegenheid om de mensen aan boord te bereiken en inspireren met hun missie voedselrestanten te redden. Een "on-boarding"- video zal die boodschap verder uitdragen.
KLM wil als luchtvaartmaatschappij zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid en is actief op zoek naar leveranciers die deze ambitie ondersteunen.
De Verspillingsfabriek doet dat niet alleen door groente in te zetten voor producten en gerechten, die de schappen van de supermarkt niet halen, omdat zij qua maat en kleur zijn afgewezen, maar ook door de producten te laten maken door mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. Zodat ook er ook geen talent verloren gaat.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien
Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.
Lees berichtHMSHost opent Grand Café Het Uitzicht op Rotterdam Airport
Luchthaven – HMSHost Nederland heeft op Rotterdam The Hague Airport het nieuwe restaurant ‘Grand Café Het Uitzicht’ geopend. Reizigers kunnen voortaan voorafgaand aan de security binnen en buiten het restaurant terecht op dit terras met uitzicht op de luchthaven.
Lees berichtCircular Food Center vestigt zich in Cultuur Haven Veghel
Voedselverspilling – Het Circular Food Center, een kennis- en ontmoetingscentrum op het gebied van voedselverspilling, gaat zich vestigen in Cultuur Haven Veghel (CHV) aan de Noordkade. Dat is vandaag bekend gemaakt.
Lees berichtTransavia en Thuisbezorgd.nl lanceren als eerste ‘in-flight’ bezorging
Luchthaven - Thuisbezorgd.nl en Transavia zijn gestart met ‘in-flight’ bezorging waarbij passagiers voor de vlucht een maaltijd naar keuze kunnen bestellen. De Nederlandse bedrijven zijn hiermee wereldwijd de eerste met deze service. Passagiers kunnen tot 1 uur voor het boarden bestellen. De maaltijd wordt vers bereid door de keukenbrigade van iFleat en direct aan boord bezorgd.
Lees berichtKLM schakelt over op vegan in Europese Economy Class
Inflight - KLM gaat alleen nog maar vegetarische sandwiches en wraps serveren in de Economy Class op Europese vluchten. Dat meldt de website Luchtvaartnieuws vandaag. Volgens het bericht vindt de luchtvaartmaatschappij de vegetarische producten beter voor het milieu.
Lees berichtDe Verspillingsfabriek komt met initiatief ‘Heel Veel Soeps’
Verduurzamen - De Verspillingsfabriek lanceert een nieuw concept: Heel Veel Soeps. Een initiatief waarbij mensen een pakket soep kunnen aanbieden aan een ander. Maar niet alleen om dankbaarheid of liefde aan diegene te tonen, maar ook de boeren en de Voedselbank te steunen.
Lees bericht